BANCI | Ultima Ora

BRD permite plati instant, fara comision suplimentar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-12 08:05

BRD a anuntat ca va permite clientilor sai sa faca plati instant catre conturile altor sapte banci care ofera acelasi serviciu: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, Libra Bank, Patria Bank si Vista Bank.

Platile instant se pot face la orice ora si in orice zi, iar banii ajung in doar cateva secunde in contul celeilalte banci.

Patile instant la BRD nu sunt taxate suplimentar, comisionul fiind acelasi ca la platile interbancare standard: 3,5 lei pentru fiecare plata.

Comisionul de incasare a banilor printr-un transfer interbancar este 4 lei, la BRD.

La unele banci, precum Libra Bank, platile instant sunt gratuite.

Comunicatul BRD si Transfond:

Plățile Instant se extind rapid în piața plăților interbancare - începând de azi, clienții BRD Groupe Societe Generale pot plăti și primi bani în maximum 10 secunde

Începând de astăzi, 12 septembrie 2022, BRD furnizează clienților proprii Plăți Instant - serviciul de plăți interbancare disponibil 24/7/365, cu executarea instantanee a plăților.

Continuarea propagării plăților instant demonstrează utilitatea și eficiența serviciului, ușurința lui în utilizare, atractivitatea pentru consumatorii finali.

Comunitatea băncilor care oferă Plăți Instant a crescut, BRD alăturându-se Băncii Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Băncii Comerciale Române, Patria Bank, Vista Bank și Raiffeisen Bank - bănci care au demonstrat un puternic spirit inovator și doresc să vină în întâmpinarea nevoilor clienților proprii.

Atât la nivel european, cât și la nivel național, instituțiile financiare au obținut o serie de avantaje competitive și de imagine prin adoptarea plăților instant. Astfel, capitalul de imagine a crescut, atât în rândul consumatorilor existenți de servicii de plăți, cât și în rândul generației tinere, noua utilizatoare a acestor servicii - urmare a înclinației naturale de a folosi tehnologie performantă.

”Prin lansarea serviciului de plăți instant, BRD face astăzi încă un pas înainte pe drumul unui customer journey complet digitalizat și adaptat la ritmul vieții de zi cu zi a clienților noștri, cu o evoluție calitativă importantă privind rapiditatea uneia dintre cele mai importante categorii de operațiuni bancare: plățile.

Ne îndeplinim astfel încă o promisiune față de clienții noștri, după o evoluție care cuprinde, între altele, deschiderea la distanță a conturilor, tokenizarea cardurilor prin Apple și Google Pay sau procesul de creditare digitală 100% la distanță. De asemenea, lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD”, a declarat François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

”Apreciem colaborarea de succes cu BRD Société Générale, a cărei participare la infrastructura centrală pentru Plăți Instant aduce un plus considerabil, prin potențialul important al băncii de a extinde aria de acoperire și propagare a serviciului.

BRD se alătură de acum unei familii europene de servicii bancare digitale de cel mai înalt nivel, în folosul clienților băncii, aceștia urmând să transforme plățile instant într-un instrument indispensabil în viața de zi cu zi.

În context general, considerând evoluția industriei de plăţi europene şi globale din ultima perioadă, adoptarea generalizată a standardului instant pentru plăţile de retail se dovedește o certitudine. Efectele acestei tendințe se fac simțite și la noi în țară și dorim ca, împreună cu membrii comunității financiare, să oferim servicii cu valoare adăugată, așa cum sunt plățile instant, tuturor consumatorilor de servicii financiare din România.” - a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Confortul în utilizare, caracterul instant de transmitere a fondurilor între conturile aflate la două bănci diferite, alături de accesul 24/7/365 la acest serviciu, sunt atribute definitorii pentru utilizatorii finali. Pe lângă acestea, standardul de securitate și siguranță oferit de bănci și TRANSFOND se situează la cote maxime.

În perioada aprilie 2019 - august 2022, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în primul semestru al acestui an de peste patru ori mai multe tranzacții decât în perioada similară a anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere. Efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, odată cu înrolarea unei noi instituții financiare, ajungându-se ca orice deținător de cont să aibă posibilitatea de a plăti instant.

Durata unui transfer instant este de maximum 10 secunde între cele două conturi - aparținând unor bănci diferite, conform regulilor schemei de plată. În practică, durata reală a transferului între bănci se încadrează în circa 4 secunde.

Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către băncile celor doi participanți la procesul de plată.

Proiectul a fost gestionat în cadrul Tribului de plăţi, cu o metodologie de lucru agile, ce a permis echipei să livreze un produs calitativ în cel mai scurt timp posibil.

În cadrul implementării proiectului, BRD Groupe Société Générale a colaborat cu compania Montran, dezvoltatorul sistemului de plăți instant administrat și operat în România de către TRANSFOND.

Nivelul de performanță al plăților instant trasează deja noul standard în lumea plăților, iar abilitatea acestora de a înlocui pe deplin numerarul ca mijloc de plată va fi percepută cu siguranță de către toți cei implicați.

Capacitatea plăților instant de a substitui total plățile cu numerar este dată de caracteristica primelor de a asigura instantaneu transferul de fonduri de la plătitor la încasator, între conturile acestora deschise la prestatorii de servicii de plăți (fie bănci, fie fintech-uri, ori alte categorii recunoscute juridic și autorizate să presteze servicii de plată).

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD - Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 481 de unități și are active totale în valoare de 69 mld. lei (la 30 iunie 2022). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Société Générale are peste 131.000 de angajați în 66 de țări și sprijină zilnic 26 de milioane de clienți persoane fizice, companii și investitori instituționali din întreaga lume, oferind o gamă largă de servicii de consultanță și soluții financiare personalizate. 

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar- bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C.

Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică. Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.platiinstant.ro, www.aliaspay.ro, www.facturielectronice.ro.

Taguri: Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  Vista Bank  transferuri de bani  plati instant cu telefonul  Transfond  transfer bancar  plati instant  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraLa ATM-urile BCR se pot retrage contactless bani

Banca Comercială Română a demarat implementarea funcționalității de retragere contactless a numerarului la bancomatele și multifuncționalele sale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Funcționalitatea va fi disponibilă atât pentru cardurile emise de BCR, detalii

Rezultatele ING Bank in S1 2022: profit net in crestere cu 39%, la 535 milioane lei

ING Bank anunta, intr-un comunicat, rezultatele din prima jumatate a anului 2022: profit net de 535 milioane lei, in crestere cu 39%, depozite mai mari cu 11%, pana la 51 miliarde lei si in avans de 20% a creditelor brute, la 36,5 miliarde lei.  Costurile cu provizioanele au scazut cu 23%, la 103 milioane lei, iar taxele platite s-au majorat cu 112%, la 368 milioane lei. Comunicatul ING Bank:  ING Bank România: premiere în creditare și revenirea în topul dealerilor primari în trimestrul al doilea - ING aduce o nouă premieră pe piața din România: pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online; - În al doilea trimestru, ING a detalii

ING Bank: cum se face refuzul la plata pentru recuperarea banilor pe biletele Blue Air

ING Bank si-a informat clientii, intr-o postare pe Facebook, cum trebuie sa formuleze refuzurile la plata in cazul anularii zborurilor anulate de Blue Air, pentru a-si primi banii inapoi pe biletele achitate cu cardul. ING Bank nu mentioneaza, in anunt, numele companiei aeriene, insa se intelege ca este vorba de Blue Air, singura care si-a anulat zborurile in urma popririi conturilor de catre agentia de mediu a statului. Postarea ING Bank pe Facebook: "Venim în ajutorul clienților ING Bank România care sunt puși în situația de a solicită refuzuri la plată ca urmare a anulării zborurilor din ultima perioadă cu pașii ce trebuie urmați în vederea gestionării corecte a acestor detalii

Si la Raiffeisen Bank se pot face transferuri instant

Raiffeisen Bank anunta intr-un comunicat ca este a saptea banca din Romania care permite clientilor persoane fizice sa faca transferuri de bani instant, dupa Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Patria Bank, Libra Bank, Vista Bank. Comisionul pentru o plata instant la Raiffeisen este acelasi ca la un transfer interbancar obisnuit: 4,45 lei, dupa cum precizeaza banca: "O plata in lei efectuata de catre un client care nu detine un pachet de cont curent, de tip: Zero Tot, Zero Simplu, Premium sau FWR pe canal instant are comision identic cu cel al unei plati de acelasi tip efectuata pe canal standard: 4 lei+ 0.45 lei comision Transfond. Daca clientul nu indeplineste conditia de gratuitate la pachet (o plata lunar), va plati detalii

  

Ultimele Comentarii