BANCI | Ultima Ora

Revolut este riscanta pentru clientii altor tari, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-06 07:22

Este riscanta detinerea unui cont sau depozit la Revolut de catre clientii din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

Intrucat Revolut nu este o banca inregistrata in Ungaria, ci in Lituania, aceeasi situatie fiind si in Romania, bancile nationale nu pot supraveghea direct Revolut, astfel incat clientii acestei banci au depozitele asigurate in Lituania, iar litigiile cu banca se solutioneaza in aceeasi tara de origine a acestei banci.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei face presiuni asupra Revolut ca banca sa se inregistreze in Ungaria, dar deocamdata fara rezultat, conform unui comunicat publicat de Banca Nationala a Ungariei

Revolut are calitatea de subsidiara a bancii din Lituania, atat in Romania, cat si in Ungaria. Initial, revolut doar a emis carduri pentru efectuarea de transferuri, insa recent, in urma obtinerii licentei de banca in Lituania, poate atrage depozite si acorda credite.

In prezent, supravegherea prudentiala si protectia consumatorilor Revolut sunt atributiile Bancii Nationale a Lituaniei.

Banca Nationala a Ungariei, in calitate de „tara gazda” a Revolut, are competente limitate si in privinta protectiei consumatorilor.

In chestiuni legate de incalcarea drepturilor consumatorilor de catre Revolut si in cele de interes public, se pot initia actiuni in principal la nivelul autoritatii de supraveghere din Lituania.

Depozitele la Revolut sunt garantate de Fondul din Lituania, ale carui active au o valoare semnificativ mai redusa decat cele ale Fondului de Garantare a Depozitelor din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

In acelasi timp, in cazul unui litigiu cu Revolut, clientii acesteia sunt nevoiti sa se adreseze doar autoritatilor din Lituania, conform procedurii de arbitraj international, in limba lituaniana sau engleza.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei a cerut Revolut sa se inregistreze ca o subsidiara bine capitalizata in Ungaria, pentru a putea fi supravegheata prudential, in interesul consumatorilor. Cu toate acestea, Revolut inca nu a initiat procesul de inregistrare in Ungaria.

Banca Nationala a Ungariei precizeaza ca sustine competitia si inovatia pe piata bancara, insa fara sa fie afectate interesele clientilor locali, care au prioritate in orice circumstante.

Taguri: aplicatie mobile banking  reclamatie banca  banca  Protectia Consumatorului  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProgramul BCR in 30 noiembrie si 1 decembrie

Banca Comercială Română (BCR) anunță că, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, este disponibilă permanent, online, telefonic și prin echipamentele multifuncționale instalate în rețeaua sa extinsă teritorială. Unitățile BCR şi detalii

Site-ul OTP Leasing a fost spart iar datele clientilor, compromise

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în cursul lunii noiembrie 2022 o investigație la operatorul OTP LEASING ROMANIA IFN SA, în cadrul căreia a constatat încălcarea dispozițiilor art. 25 alin. detalii

La platile bancare online se va afisa si numele detinatorului contului, pentru prevenirea fraudelor

Băncile din România oferă clienților o nouă facilitate de verificare a identității beneficiarului real al plății prin Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), care are ca obiectiv prevenirea fraudelor în rândul clienților care efectuează plăți electronice și reducerea tranzacțiilor eronate generate de introducerea greșită a beneficiarului (a contului IBAN), conform unui comunicat de presa comun al Transfond si ARB, in care se adauga: În faza pilot, Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil la CEC Bank, ING Bank și Libra Internet Bank, urmând ca, începând cu anul 2023 și alte bănci să ofere această facilitate. Serviciul Afișare Nume Beneficiar este pus la dispoziția detalii

ING, amendata pentru divulgarea datelor personale ale clientilor

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în cursul lunii octombrie 2022 o investigație la operatorul ING Bank NV Amsterdam Sucursala București și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 98.076,00 lei (echivalentul sumei de 20.000 EURO). Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter personal în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor. La baza detalii

  

Ultimele Comentarii