BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-08-03 08:29

Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi foto)

Cele mai mici dobânzi le plătesc BCR, Credit Europe Bank și Unicredit.

Cea mai mare dobânda la un depozit în lei o găsim la Intesa: 8% pe an, la depozitul în lei la termen de 3 ani (36 de luni), urmată de CEC Bank, cu 7,5% și Banca Transilvania (BT), cu 7% pe an.

La depozitele pe termen de 1 an, cele mai ridicate dobânzi sunt la Patria Bank și Intesa (7,25%), CEC Bank (7,20%) și First Bank (7,15%).

Comparativ, cele mai mici depozite la termen de un an sunt la BCR (4,5%), Credit Europe Bank (4,75%) și Unicredit (5,70%).

Pe termen scurt, de o luna, dobânzile au ajuns la 5,75% pe luna la Intesa, 5,20% la CEC Bank și 5% la Patria Bank.

În cazul depozitelor pe 3 luni, cele mai ridicate dobânzi le plătesc Intesa (6,25%), CEC Bank (5,70%) și Patria Bank (5,50%).

Media dobânzilor la depozitele în lei la termen de un an facute la ghișeele bancilor este 6,08%.

La depozitele înființate online, dobânda este mai mare: 6,32%.

Cat castigam cu un depozit de 10.000 de lei

Dacă luam în calcul și comisioanele pentru administrarea unui cont curent, a aplicațiilor de mobile banking și internet banking, precum și cele pentru retragerea banilor de la ghișeu și bancomate, bancile cu cele mai mari dobânzi oferă și cele mai mari câștiguri.

În cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la ATM-ul propriu al băncii la care avem depozitul, câștigul obținut este de 725 de lei la Intesa, 720 de lei la CEC Bank și 705 lei la Patria Bank.

Dacă adăugăm comisioanele pentru administrarea contului și a celor pentru aplicațiile online, cel mai bun câștig îl obținem la CEC Bank (682 lei), Libra Bank (625 lei) și First Bank (623 lei).

Cele mai mici câștiguri sunt la BCR (450 de lei), Credit Europe Bank (455 lei), Unicredit (580 de lei).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  aplicatie mobile banking  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  cont bancar  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii