BANCI | Stirea Zilei

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-07-06 07:25

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Toate cele șase bănci plătesc o dobânda de peste 6% pentru un depozit în lei la termen de 12 luni.

Cea mai ridicată dobânda la un depozit pe un an este la Patria Bank (6,5%), iar cea mai mică dobânda la același termen este la ING Bank (4%).

La depozitele pe termen mai lung, de doi ani, dobânda ajunge la 7%, în cazul Patria Bank, 6,75% la BT și 6,25% la CEC Bank.

La economiile pe termen de 3 ani, cea mai ridicată dobânda o plătește BT - 7%.

Bancile cu cele mai mici dobânzi pentru depozitele în lei pe un an sunt ING (4%), Banca Românească (4,25%), BCR (4,5%) și Raiffeisen (4,75%).

În cazul depozitelor pe termen scurt, de trei luni, cea mai ridicată dobânda se afla la Libra Bank (5,5%), urmată de BT, Patria Bank și Unicredit cu 5%.

Cât câștigăm la un depozit de 10.000 de lei?

Dacă punem la socoteala și costurile unui cont curent și serviciile de internet/mobile banking, pentru administrarea unui depozit, cele mai bune câștiguri în cazul unui depozit de 10.000 de lei pe termen de 1 an le obținem la Patria Bank (630 de lei), Libra Bank (625 de lei), BT și CEC Bank (600 de lei).

Bancile cu celep pet mai slabe profituri dintr-un depozit sunt Raiffeisen (375 de lei), ING (395 de lei) și Banca Românească (405 lei).

Au fost luate în considerare comisioanele standard ale bancilor pentru un cont curent.

Depozitele bancare ale bancilor romanesti sunt garantate de Fondul de. Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), in limita unui plafon de 100.000 de euro echivalentul in lei, pentru fiecare deponent, in fiecare banca.

 

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Vista Bank  cont bancar  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii