BANCI | Stirea Zilei

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-07-02 12:29

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii ani de creditare (între 3 și 8 ani), dintre care doar una, BRD, oferă un împrumut pentru locuințe cu dobânda fixa pe toată perioada de plata a ratelor.

BCR și BRD sunt singurele bănci cu doua, respectiv trei tipuri de credite cu dobânzi fixe, pe 5 și 10 ani la BCR și pe 3 ani, pe 8 ani și pe toată perioada de creditare, la BRD.

Dupa perioada cu dobânda fixa se aplica dobânda variabila, formata dintr-o marja fixa a băncii și IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor).

De aceea, este important de luat în calcul și marja fixa valabilă după perioada de dobânda fixa, întrucât acea perioada este mai mare decât cea cu dobânda fixa.

Cea mai mică marja fixa la dobânda variabila o are CEC Bank, de 2,5%, urmată de ING Bank, cu 2,79% și BCR, cu 2,80%.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE), indicatorul pentru costul total al unui împrumut, care include și comisioanele, variază între 5,7% la creditul BCR cu dobânda fixa timp de 5 ani și 10,73%, la creditul cu dobânda fixa pe toată perioada de rambursare a ratelor.

Cele mai multe bănci au dobânzi fixe pe 5 ani, cu dobânzi care pornesc de la 5,95% la BT și ajung la 10% la CEC Bank.

Dobânda fixa la credite reprezintă o garanție ca rata lunară nu creste, indiferent de evoluția dobânzilor din piața interbancara. Dezavantajul este ca dobânzile fixe sunt mai mari decât cele variabile.

Astfel, daca cea mai mică dobânda fixa este 5,95%, pe 5 ani la BCR, dobânda variabila, la aceeași banca, este 4,5%, deci cu 1,5 puncte mai mică. (vezi aici topul celor mai mici dobanzi la creditele ipotecare)

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii