BANCI | Stirea Zilei

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-07-02 12:29

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii ani de creditare (între 3 și 8 ani), dintre care doar una, BRD, oferă un împrumut pentru locuințe cu dobânda fixa pe toată perioada de plata a ratelor.

BCR și BRD sunt singurele bănci cu doua, respectiv trei tipuri de credite cu dobânzi fixe, pe 5 și 10 ani la BCR și pe 3 ani, pe 8 ani și pe toată perioada de creditare, la BRD.

Dupa perioada cu dobânda fixa se aplica dobânda variabila, formata dintr-o marja fixa a băncii și IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor).

De aceea, este important de luat în calcul și marja fixa valabilă după perioada de dobânda fixa, întrucât acea perioada este mai mare decât cea cu dobânda fixa.

Cea mai mică marja fixa la dobânda variabila o are CEC Bank, de 2,5%, urmată de ING Bank, cu 2,79% și BCR, cu 2,80%.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE), indicatorul pentru costul total al unui împrumut, care include și comisioanele, variază între 5,7% la creditul BCR cu dobânda fixa timp de 5 ani și 10,73%, la creditul cu dobânda fixa pe toată perioada de rambursare a ratelor.

Cele mai multe bănci au dobânzi fixe pe 5 ani, cu dobânzi care pornesc de la 5,95% la BT și ajung la 10% la CEC Bank.

Dobânda fixa la credite reprezintă o garanție ca rata lunară nu creste, indiferent de evoluția dobânzilor din piața interbancara. Dezavantajul este ca dobânzile fixe sunt mai mari decât cele variabile.

Astfel, daca cea mai mică dobânda fixa este 5,95%, pe 5 ani la BCR, dobânda variabila, la aceeași banca, este 4,5%, deci cu 1,5 puncte mai mică. (vezi aici topul celor mai mici dobanzi la creditele ipotecare)

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

La ce banca imi fac un card in euro?

„Vreau sa-mi fac un card in euro. Ce banca imi recomandati?”, intreaba un cititor. Pentru a-i oferi un raspuns adecvat, am facut un clasament al comisioanelor practicate de cele 10 banci care au in oferta carduri in euro. Am luat in calcul urmatoarele tipuri detalii

 



 

Ultimele Comentarii