BANCI | Stirea Zilei

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-07-02 12:29

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii ani de creditare (între 3 și 8 ani), dintre care doar una, BRD, oferă un împrumut pentru locuințe cu dobânda fixa pe toată perioada de plata a ratelor.

BCR și BRD sunt singurele bănci cu doua, respectiv trei tipuri de credite cu dobânzi fixe, pe 5 și 10 ani la BCR și pe 3 ani, pe 8 ani și pe toată perioada de creditare, la BRD.

Dupa perioada cu dobânda fixa se aplica dobânda variabila, formata dintr-o marja fixa a băncii și IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor).

De aceea, este important de luat în calcul și marja fixa valabilă după perioada de dobânda fixa, întrucât acea perioada este mai mare decât cea cu dobânda fixa.

Cea mai mică marja fixa la dobânda variabila o are CEC Bank, de 2,5%, urmată de ING Bank, cu 2,79% și BCR, cu 2,80%.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE), indicatorul pentru costul total al unui împrumut, care include și comisioanele, variază între 5,7% la creditul BCR cu dobânda fixa timp de 5 ani și 10,73%, la creditul cu dobânda fixa pe toată perioada de rambursare a ratelor.

Cele mai multe bănci au dobânzi fixe pe 5 ani, cu dobânzi care pornesc de la 5,95% la BT și ajung la 10% la CEC Bank.

Dobânda fixa la credite reprezintă o garanție ca rata lunară nu creste, indiferent de evoluția dobânzilor din piața interbancara. Dezavantajul este ca dobânzile fixe sunt mai mari decât cele variabile.

Astfel, daca cea mai mică dobânda fixa este 5,95%, pe 5 ani la BCR, dobânda variabila, la aceeași banca, este 4,5%, deci cu 1,5 puncte mai mică. (vezi aici topul celor mai mici dobanzi la creditele ipotecare)

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile au obtinut un profit record in prima jumatate a anului 2022

Sistemul bancar romanesc a raportat un profit record in prima jumatate a anului 2022, datorita majorarii importate a activelor, in special credite acordate firmelor si populatiei, in timp ce rata creditelor neperformante este in scadere, conform datelor statistice furnizate de Banca detalii

Cererile pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022, se pot trimite pana in 29 august

Luni, 29 august, este ultima zi in care se mai pot trimite la banci si IFN-uri cereri pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022. Ratele la credite se pot amana pe o perioada de pana la 9 luni, prin prelungirea perioadei de creditare cu numarul de detalii

Care banci au cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice?

Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi detalii

CSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

  

Ultimele Comentarii