BANCI | Stirea Zilei

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-06-30 16:18

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 bănci.

Cea mai mică Dobânda Anuală Efectivă (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, o are creditul acordat de Banca Transilvania: 7,35%. DAE este calculata pentru un credit în valoare de 23.000 de lei pe 5 ani.

Creditul BT are o dobânda variabila, formată dintr-o marja fixa a băncii, de 5,25%, la care se adauga IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor), de 1,86% în prezent, indice care se modifica o data la trei luni, în funcție de evoluția pieței interbancare.

IRCC urmează sa crească din luna iulie, urmand tendința indicelui ROBOR, după ce Banca Națională a României (BNR) a majorat dobânda de politica monetară la 3,75%, pentru a contracara creșterea inflației, ajunsa la 14,5%.

A doua cea mai mică DAE la credite este la BCR, dobânda fiind însă fixa, fără modificări pe parcursul perioadei de creditare: 9,91% pe an, un nivel apropiat de cel practicat de Banca Românească, care are tot o dobânda fixa.

Top 4 banci cu dobanzi mici, de pana la 10%, la credite

1. Banca Transilvania


2. BCR


3. Banca Romaneasca


4. Garanti BBVA

Cinci bănci (BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și First Bank) au dobânzi fixe la credite mai mici decat dobânzile variabile de la alte bănci, precum OTP Bank, Idea Bank sau Alpha Bank.

Cele mai ieftine cinci credite de consum au DAE între 7 și 10%, în timp ce la polul opus, dobânzile cele mai mari sunt între 15% și 20%, la Unicredit, Alpha Bank, Raiffeisen, Patria Bank și ING Bank.

Media DAE la cele 23 de credite analizate este 13,15%, în crestere cu doar în jur de un punct procentual, la 12,32%, fata de începutul acestui an.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  reclamatie banca  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Vista Bank  credit online  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

La ce banca imi fac un card in euro?

„Vreau sa-mi fac un card in euro. Ce banca imi recomandati?”, intreaba un cititor. Pentru a-i oferi un raspuns adecvat, am facut un clasament al comisioanelor practicate de cele 10 banci care au in oferta carduri in euro. Am luat in calcul urmatoarele tipuri detalii

  

Ultimele Comentarii