BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-06-27 18:57

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul doar creditele cu dobanzi standard, fara oferte sau conditii speciale, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii.

Cele cinci banci mentionate mai sus practica dobanzi (Dobanda Anuala Efectiva - DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, inclusiv comisioane) intre 4,63% la BCR si 5% la Garanti BBVA.

La restul bancilor, dobanzile sunt peste nivelul de 5% pe an.
Media DAE la cele 28 de credite luate in calcul, oferite de 16 banci, este 6,12%.

Cele mai mari dobanzi sunt la creditul cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de pana la 30 de ani, oferit de BRD (10,73%), precum si alte trei credite cu dobanzi fixe in primii ani de creditare din ofertele OTP Bank (8,17%), CEC Bank (8,01%) si BRD (7,68%).

Creditele cu dobanzi fixe in primii ani de creditare au cele mai mari costuri: intre 6,28% la BCR (fixa pe 5 ani) si 8,24% la BRD (fixa pe 8 ani).

Comparativ, creditele cu dobanda variabila, indexata la Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care se modifica trimestrial, raman cele mai convenabile in privinta costurilor: cele mai mici 12 dobanzi la credite sunt cele de tip variabila.

Exemple de rate lunare

In cazul unui credit de 180.000 de lei (36.000 de euro) pe 25 de ani, cea mai mica rata lunara este 1.001 lei, la creditul BCR, sumata totala de rambursat la finalul celor 25 de ani ajungand la 300.926 de lei.

Comparativ, cel mai ieftin credit cu dobanda fixa pe 5 ani, tot la BCR, are o rata de 1.196 de lei, iar suma totala de rambursat este 309.144 lei.

La un credit cu dobanda medie, de 6%, rata lunara este in jurul a 1.200 de lei, iar suma total de rambursat se ridica la 340.000 de lei.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  

Comentarii

??????
?
@ Dacă sistemul bancar folosește "sistemul rulajelor fictive", chiar și pe la BNR cu sistemul de finanțare a descoperitului de cont curent la băncile din sistem , de către BNR, pentru constituirea de provizioane mai mari aferente rulajelor băncilor, pe care ulterior să le "valorifice", ca venituri, ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

  

Ultimele Comentarii