BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-06-27 18:57

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul doar creditele cu dobanzi standard, fara oferte sau conditii speciale, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii.

Cele cinci banci mentionate mai sus practica dobanzi (Dobanda Anuala Efectiva - DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, inclusiv comisioane) intre 4,63% la BCR si 5% la Garanti BBVA.

La restul bancilor, dobanzile sunt peste nivelul de 5% pe an.
Media DAE la cele 28 de credite luate in calcul, oferite de 16 banci, este 6,12%.

Cele mai mari dobanzi sunt la creditul cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de pana la 30 de ani, oferit de BRD (10,73%), precum si alte trei credite cu dobanzi fixe in primii ani de creditare din ofertele OTP Bank (8,17%), CEC Bank (8,01%) si BRD (7,68%).

Creditele cu dobanzi fixe in primii ani de creditare au cele mai mari costuri: intre 6,28% la BCR (fixa pe 5 ani) si 8,24% la BRD (fixa pe 8 ani).

Comparativ, creditele cu dobanda variabila, indexata la Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care se modifica trimestrial, raman cele mai convenabile in privinta costurilor: cele mai mici 12 dobanzi la credite sunt cele de tip variabila.

Exemple de rate lunare

In cazul unui credit de 180.000 de lei (36.000 de euro) pe 25 de ani, cea mai mica rata lunara este 1.001 lei, la creditul BCR, sumata totala de rambursat la finalul celor 25 de ani ajungand la 300.926 de lei.

Comparativ, cel mai ieftin credit cu dobanda fixa pe 5 ani, tot la BCR, are o rata de 1.196 de lei, iar suma totala de rambursat este 309.144 lei.

La un credit cu dobanda medie, de 6%, rata lunara este in jurul a 1.200 de lei, iar suma total de rambursat se ridica la 340.000 de lei.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  

Comentarii

??????
?
@ Dacă sistemul bancar folosește "sistemul rulajelor fictive", chiar și pe la BNR cu sistemul de finanțare a descoperitului de cont curent la băncile din sistem , de către BNR, pentru constituirea de provizioane mai mari aferente rulajelor băncilor, pe care ulterior să le "valorifice", ca venituri, ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditarea creste in acelasi ritm cu economisirea

Bancile si-au sporit valoarea creditelor acordate populatiei si firmelor in acelasi ritm cu cresterea sumelor de bani depuse in conturile bancare, in trimestrul trei din acest an, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Concret, detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

  

Ultimele Comentarii