BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-06-27 18:57

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul doar creditele cu dobanzi standard, fara oferte sau conditii speciale, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii.

Cele cinci banci mentionate mai sus practica dobanzi (Dobanda Anuala Efectiva - DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, inclusiv comisioane) intre 4,63% la BCR si 5% la Garanti BBVA.

La restul bancilor, dobanzile sunt peste nivelul de 5% pe an.
Media DAE la cele 28 de credite luate in calcul, oferite de 16 banci, este 6,12%.

Cele mai mari dobanzi sunt la creditul cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de pana la 30 de ani, oferit de BRD (10,73%), precum si alte trei credite cu dobanzi fixe in primii ani de creditare din ofertele OTP Bank (8,17%), CEC Bank (8,01%) si BRD (7,68%).

Creditele cu dobanzi fixe in primii ani de creditare au cele mai mari costuri: intre 6,28% la BCR (fixa pe 5 ani) si 8,24% la BRD (fixa pe 8 ani).

Comparativ, creditele cu dobanda variabila, indexata la Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care se modifica trimestrial, raman cele mai convenabile in privinta costurilor: cele mai mici 12 dobanzi la credite sunt cele de tip variabila.

Exemple de rate lunare

In cazul unui credit de 180.000 de lei (36.000 de euro) pe 25 de ani, cea mai mica rata lunara este 1.001 lei, la creditul BCR, sumata totala de rambursat la finalul celor 25 de ani ajungand la 300.926 de lei.

Comparativ, cel mai ieftin credit cu dobanda fixa pe 5 ani, tot la BCR, are o rata de 1.196 de lei, iar suma totala de rambursat este 309.144 lei.

La un credit cu dobanda medie, de 6%, rata lunara este in jurul a 1.200 de lei, iar suma total de rambursat se ridica la 340.000 de lei.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  

Comentarii

??????
?
@ Dacă sistemul bancar folosește "sistemul rulajelor fictive", chiar și pe la BNR cu sistemul de finanțare a descoperitului de cont curent la băncile din sistem , de către BNR, pentru constituirea de provizioane mai mari aferente rulajelor băncilor, pe care ulterior să le "valorifice", ca venituri, ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii