ING Bank: Ce trebuie sa stii despre sanctiunile si operatiunile bancare in contextul razboiului din Ucraina cu Rusia
Autor: Bancherul.ro
2022-04-17 11:27
ING Bank a creat pe site-ul ING.ro o pagina cu informatii dedicata razboiului din Ucraina izbucnit in urma invaziei Rusiei in aceasta tara.
Iata informatiile publicate de banca:
Situația din Ucraina. Ce trebuie să știi
În cadrul ING, suntem profund întristați și îngrijorați de violența brutală la care asistăm în Ucraina. Condamnăm ferm invazia Ucrainei, impactul devastator pe care îl are asupra vieții oamenilor și amenințarea pe care o reprezintă pentru stabilitatea și securitatea internațională.
Nu putem specula în acest moment situația în eventualitatea escaladării conflictului din Ucraina. Însă dorim să ne asigurăm clienții că ING Bank are o politică cuprinzătoare de management al riscului, care include scenarii și măsuri pentru mai multe tipuri urgențe, astfel încât aceștia să aibă acces la banii lor.
Ce impact are activitatea din Rusia a grupului pentru România?
ING Bank România este parte a Grupului ING, grup prezent în peste 40 de țări din Europa, Asia și Australia, care deservește în jur de 38 de milioane de clienți. Activitatea din Rusia este de mărime redusă și vizează doar operațiuni cu clienți Wholesale Banking (Corporații mari și instituții financiare), nu și operațiuni cu persoane fizice. Împrumuturile acordate în această țară sunt de 6,7 miliarde de euro, conform ultimelor date din 28 februarie. Ca ordin de mărime, volumul total de credite al Grupului ING este de peste 600 de miliarde de euro. ING a decis pentru moment să oprească finanțarea cu credite noi pentru entități rusești, aflate în Rusia sau în afara ei.
Activitatea din România nu este influențată de cea din alte țări.
Plăți și operațiuni ING Bank România
Veți impune limite de retragere numerar la bancomate?
Clienții ING pot depune și retrage bani conform limitelor deja agreate contractual pentru operațiunile cu numerar. Recomandăm clienților să folosească la fel ca până acum cardurile pentru plăți și să nu scoată de la ATM mai mult decât au nevoie în mod normal.
Există probleme cu retragerile de cash de la ATM-urile ING?
În ultimele zile am înregistrat o creștere a cererii de numerar, însă situația este sub control. Ne-am asigurat din timp că avem lichiditățile necesare și am discutat cu partenerii noștri în alimentarea ATM-urilor într-un ritm accelerat, monitorizând tot timpul situația din teren. Desigur, au putut exista întârzieri în alimentare din motive obiective ce țin de traseul mașinilor blindate, însă nu există probleme cu disponibilul de numerar nici în euro, nici în lei.
ING Bank schimbă grivne?
Din păcate, infrastructura noastră nu permite schimbarea grivnelor în rețeaua ING Office, având în vedere că nu avem casierii, iar clienții retrag lei și euro din bancomate. Implementarea unui schimb valutar ar presupune un timp foarte lung și refacerea sistemului pentru a acomoda o nouă valută.
Soluția pe care o oferim este produsul ING Elementar, al cărui proces de deschidere a fost ajustat pentru a fi accesibil refugiaților din Ucraina. Aceștia își pot deschide gratuit contul și primesc automat un card fizic și acces în aplicația de internet și mobile Banking ING Home’Bank.
Implicare și donații
Pot deschide conturi de donații pentru Ucraina pe persoană fizică?
Recomandăm clienților care doresc să se implice în strângerea de fonduri pentru refugiații din Ucraina să facă acest lucru prin colaborarea cu un ONG de încredere sau cu autoritățile, nu prin conturile proprii. Totodată, acordați atenție sporită mesajelor de ajutor și nu dați curs cererilor venite din partea unor surse suspecte. Folosiți canalele oficiale puse la dispoziție de autoritățile statului deoarece, în aceasta perioadă, pot apărea mulți fraudatori care pretind că ajută, oferindu-și contul pentru a încasa sume de bani în sprijinul refugiaților din Ucraina. Pentru a verifica, puneți-vă următoarele întrebări:
Este sursa de informații credibilă? DA, în cazul în care aceasta este un ziar, un cont de social media sau poate un mesaj de la un prieten.
ONG-ul este unul cu reputație? DA, în cazul în care apar mențiuni în media despre activitățile sale și anunțul de ajutor este pe website.
Contul aparține ONG-ului menționat? DA, putem verifica dacă are cont la ING când facem transferul sau putem verifica pe website-ul lor.
Cum se implică ING în sprijinul refugiaților din Ucraina?
Donații către UNICEF direct din ING Home’Bank
Începând din a doua săptămână a lunii martie, clienții ING Bank care vor să contribuie la sprijinul refugiaților din Ucraina pot dona mai ușor către UNICEF în România direct din aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank, accesând secțiunea Plăți/Donează.
Fondurile colectate prin Home’Bank contribuie la funcționarea centrelor Blue Dot, centre pentru copiii refugiați și familiile lor care ajung în România. UNICEF, în parteneriat cu autorități și ONG-uri, a înființat un prim centru Blue Dot chiar la punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației. Un al doilea centru a fost deschis la Siret, iar UNICEF are în prezent o misiune la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea pentru a evalua situația și a înființa un nou astfel de centru.
Blue Dot reprezintă un model integrat care se va concentra pe oferirea de servicii pentru nevoile urgente ale copiilor și femeilor. Aceste centre vor fi spații prietenoase pentru copii și vor oferi servicii integrate care includ: reîntregirea și reconectarea familiilor, birouri de informare și consiliere, înregistrarea celor mai vulnerabili, spații dedicate mamelor și bebelușilor/copiilor mici, terapie psihologică și prim ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția, precum și consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate etc. În centrele Blue Dot vor fi disponibile și pături, haine călduroase, truse sanitare, jucării, precum și produse de igienă și alimente pentru copii.
Donația Grupului ING
Această opțiune de donație pentru clienții ING devine disponibilă la scurt timp după anunțul făcut de către Grupul ING, care donează trei milioane de euro către eforturile internaționale ale UNICEF, concentrate în Ucraina și în țările vecine.
Mai mult, Grupul ING a decis să renunțe la taxele pentru tranzacțiile către Ucraina aplicabile clienților persoane fizice de pe toate piețele unde există operațiuni retail. Astfel, clienții ING Bank România au posibilitatea de a trimite bani celor dragi din Ucraina fără niciun comision.
Sprijin alături de Code4Romania
În a 2-a zi de la izbucnirea conflictului, ING România s-a alăturat inițiativei Code4Romania War Taskforce. Banca a donat 60.000 de euro, fonduri necesare pentru crearea urgentă a unui ecosistem de soluții digitale prin care să poată fi gestionată mai bine criza actuală. În primele zile de la izbucnirea conflictului, comunitatea Code4Romania, căreia i s-au alăturat peste 500 de noi voluntari, a reușit să dezvolte tehnic soluții ce în condiții obișnuite ar fi presupus aproximativ opt luni pentru dezvoltare. Până la acest moment, alături de autorități, Code4Romania a dezvoltat:
1. Dopomoha.ro, care înseamnă ”ajutor” în ucraineană, este un ghid de informare și sprijin pentru refugiații din Ucraina. Aceștia au la dispoziție informații corecte despre procedura de intrare în țară, cum pot solicita azil, care le sunt drepturile și obligațiile, precum și la ce resurse pot avea acces. Platforma este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză și rusă și poate fi accesată de pe orice dispozitiv și a fost publică în a 4-a zi de conflict.
2. Un Acoperiș este o soluție de centralizare a spațiilor disponibile pentru cazarea refugiaților care ajung în România și au nevoie de ajutor imediat. În platformă se vor înregistra persoane care pot pune la dispoziție camere sau imobile pentru adăpost.
3. Sprijin de Urgență este de asemenea o soluție de centralizare, creată pentru managementul și alocarea resurselor pentru refugiați, deschisă public.
4. Resource & volunteers Management este un instrument de administrare de voluntari și resurse pus la dispoziția Departamentul pentru Situații de Urgenţă în a doua zi de conflict.
Oamenii din ING
Angajații ING vorbitori de rusă și ucraineană lucrează voluntar pentru a-i sprijini pe colegii din rețeaua ING Office și a celor din Contact Center în intermedierea dialogului cu refugiații din Ucraina. Pentru angajații ING care fac voluntariat în sprijinul refugiaților, banca acordă trei zile libere plătite.
De asemenea, banca a organizat o colectă de produse necesare ce vor fi distribuite prin intermediul colegilor din rețeaua ING Office, care sunt în legătură cu refugiații și ONG-urile și identifică nevoile din județele de la graniță. În câteva zile, angajații ING au strâns sute de produse, printre care se află pături, îmbrăcăminte călduroasă, lenjerie intimă, baterii externe și alte produse de bază. Colecta continuă pe baza listelor de produse necesare, transmise în funcție de nevoile de la granițe.
ING deschide conturi pentru refugiați?
ING Bank a adaptat procesul de accesare al contului ING Elementar, astfel încât refugiații ucraineni să își poată deschide gratuit un cont bancar în România indiferent de statutul de refugiat sau azilant. Aceștia primesc automat un card fizic și acces în aplicația de internet și mobile Banking ING Home’Bank. Totodată, banca oferă toate documentele necesare produsului în patru limbi străine în rețeaua ING Office. Mai multe informații despre ING Elementar puteți citi aici, disponibile în patru limbi diferite.
Activitatea grupului ING în Ucraina
Ce afaceri are ING în Ucraina?
ING este activă în Ucraina de peste 30 de ani și oferă servicii de Wholesale Banking (Corporații mari și instituții).
Mai sunteți operaționali în Ucraina?
Echipa de management ING Groep monitorizează cu atenție situația și este în contact cu colegii din Ucraina pentru a se asigura că aceștia sunt în siguranță, înainte de toate. În ciuda circumstanțelor actuale, colegii din Ucraina sunt dedicați în a oferi în continuare serviciile pe care le pun la dispoziție în mod normal clienților locali și internaționali.
Pot face plăți către Ucraina?
ING Groep a decis să renunțe la taxele aferente tranzacțiilor către Ucraina pentru clienții persoane fizice din toate piețele în care activează, astfel încât aceștia să poată trimite bani persoanelor iubite din Ucraina.
În acest moment, nu există sancțiuni generale în ceea ce privește plățile către Ucraina în orice valută, însă există restricții. Atenționăm clienții că Banca Națională a Ucrainei (BNU) a implementat următoarele restricții privind tranzacțiile în care:
Se folosesc ruble rusești (RUB) și ruble bieloruse (BYN);
Participantul la tranzacțiile menționate este o persoană juridică sau o persoană fizică cu sediul în Rusia sau în Republica Belarus;
Participanții la tranzacțiile menționate intenționează să își îndeplinească angajamentele față de persoane juridice sau persoane fizice cu sediul în Rusia sau Republica Belarus;
Participanții la tranzacțiile menționate sunt domiciliați în regiunile Donețk și Lugansk.
Mai mult, având în vedere contextul, e posibil să existe dificultăți din cauza infrastructurii deteriorate.
Sancțiuni și operațiuni internaționale
Pot face plăți către Rusia?
Plățile către Rusia sunt încă posibile, atât timp cât persoana, entitatea, banca sau un alt element al tranzacției nu se află pe lista de sancțiuni ale UE și SUA.
ING Bank, în calitatea sa de instituție de credit care intermediază financiar operațiunile, se supune cerințelor legale și respectă sancțiunile internaționale în vigoare și nu poate garanta acceptarea/ executarea / finalizarea operațiunilor. Executarea acestora depinde de capacitățile băncilor de trimitere/ recepționare/intermediere a operațiunilor pe circuitul bancar și de orice restricții impuse de autoritățile relevante. Mai jos sunt surse unde se regăsesc entitățile sancționate (persoane fizice, persoane juridice și instituții financiare și de credit):
Banca Națională a României: Banca Națională a României - Implementarea sancțiunilor internaționale (bnr.ro)
Oficiul National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor: http://www.onpcsb.ro/sanctiuni-internationale-onpcsb/sanctiuni-internationale
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene: https://eur-lex.europa.eu/oj/direct-access.html
U.S. Department of Treasury (OFAC): https://home.treasury.gov/policy-issues/financial-sanctions/recent-actions
Cum implementați sancțiunile impuse la nivel internațional?
ING monitorizează îndeaproape dacă UE, SUA și autoritățile locale relevante emit sancțiuni suplimentare și/sau cerințe restrictive. ING are procese existente pentru a face verificări în funcție de listele de sancțiuni. În consecință, plățile afectate vor fi oprite în filtrele noastre pentru evaluare și decizie ulterioară, după caz. Având în vedere natura fluidă a situației actuale, pot exista întârzieri în procesare. În ceea ce privește anumite entități sau sancțiuni individuale, vă rugăm să rețineți că parte din sancțiuni sunt deja în vigoare din 2014, după anexarea Crimeei.
Sancțiuni/ SWIFT Q&A pentru clienți
Ce înseamnă sancțiunile pentru clienți?
ING respectă sancțiunile internaționale. Conform sancțiunii SWIFT, tranzacțiile către băncile rusești listate vor fi respinse și nu vor fi procesate.
Pot transfera bani către alte bănci rusești în siguranță?
ING nu poate garanta efectuarea tranzacțiilor în altă valută. Acestea depind de capacitățile băncilor emitente, receptoare și intermediare și de orice restricții suplimentare impuse de autoritățile relevante.
Contact
Pentru orice informații ne poți contacta la numerele de telefon: *2464 sau 031 406 2464 sau ne poți scrie la adresa contact@ing.ro
În call center sunt și un număr de colegi voluntari care pot ajuta cu traducerea din rusă și ucraineană.
Sursa: ING.ro
Taguri: ING Bank banca Educatie financiara transferuri de bani transfer bancar plati
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Anunturi banci
EximBank crediteaza producatorul de cereale Agro Chirnogi
EximBank și holdingul agricol Agro-Chirnogi Călărași, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, au încheiat un acord financiar în valoare de 40 de milioane de lei, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii
Cum se actualizeaza datele personale la Cetelem
Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul actualizarii online a informatiilor obligatorii pentru cunoasterea clientilor persoane fizice
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS SUCURSALA BUCURESTI
("Banca", "CETELEM"), in calitatea sa detalii
Oney Bank actualizeaza datele clientilor la Cetelem
Oney Bank, detinuta in majoritate de grupul francez BPCE si Auchan Holding, actualizeaza datele clientilor care obtin imprumuturi in magazinele Auchan si Leroy Merlin pe site-ul Cetelem, firma de credite de consum detinuta de o alta banca franceza, BNP Paribas. Conform unui anunt detalii
ING Bank: Ce trebuie sa stii despre sanctiunile si operatiunile bancare in contextul razboiului din Ucraina cu Rusia
ING Bank a creat pe site-ul ING.ro o pagina cu informatii dedicata razboiului din Ucraina izbucnit in urma invaziei Rusiei in aceasta tara. Iata informatiile publicate de banca: Situația din Ucraina. Ce trebuie să detalii
- Fonduri de investitii noi, conform normelor ESG, lansate de Alpha Bank
- Aplicatia BT24 are o versiune noua
- Cum fac o reclamatie la Cetelem?
- Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) nu este Banca Marii Negre pentru Reconstructie si Dezvoltare din Simferopol, Crimeea
- Care tari sunt in zona SEPA, cu plati in euro?
- BRD plateste dividende din profitul anilor 2019 si 2020: 2,4 lei pe actiune
- Leasing si credite pentru domeniul medical la BCR Leasing IFN si BCR Social Finance IFN
- Sunt garantati banii din conturile ING Bank?
- BRD: la 1 ianuarie 2022 va fi disponibil un nou formular de “Ordin de plata in lei"
- Programul BCR de Sarbatori
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Concursul de educatie financiara European Money Quiz si-a stabilit castigatorii
- Club online de educatie financiara pentru liceeni
- Creditele acordate de banci, record al ultimilor 12 ani
- Stiai ca daca transferi bani pentru altii, chiar fara sa vrei (involuntar), risti sa faci inchisoare?
- Bancile saluta adoptarea legislatiei privind identificarea persoanelor prin mijloace video
ROBOR
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
- ROBOR 3 luni (date statistice pe perioada 1995-2019, conform BNR)
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, in crestere cu peste 70% dupa primele trei luni ale anului
- Deficitul contului curent a crescut cu 56% in primele doua luni ale anului
- Deficitul contului curent - 815 milioane euro, dupa prima luna a anului
- Deficitul contului curent la 11 luni a depasit nivelul prognozat pentru intregul an
- Finantarea verde in Romania reprezinta doar 4% din totalul creditarii, arata o analiza a BNR
Legislatie
- Protectia datelor personale: intrebari si raspunsuri frecvente publicate de ANSPDCP
- Cat este salariul minim net in 2022: 1.524 de lei
- OUG 50/2010 actualizata privind contractele de credit pentru consumatori
- OUG 52 din 2016 actualizata privind contractele de credit imobiliare si modificarea OUG 50/2010
- Regulament nr. 2 din 2012 privind organizarea si functionarea la Banca Nationala a Romaniei a Centralei Riscului de Credit
Analize economice
- Romania, in ultima treime a preturilor la curent electric si gaze din UE, dar in prima treime la scumpirea acestora
- Dobanda de politica monetara - Romania in context regional: cat va mai creste?
- Dobanda pe termen lung la obligatiunile Romaniei a crescut la 6,20% in martie 2022
- Romania, intre Portugalia si Letonia ca PIB/locuitor
- Salariul real a revenit, marginal, pe plus, in ianuarie 2022
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cum fac o reclamatie la BCR?
- EximBank crediteaza producatorul de cereale Agro Chirnogi
- Cum se actualizeaza datele personale la Cetelem
- Oney Bank actualizeaza datele clientilor la Cetelem
- ING Bank: Ce trebuie sa stii despre sanctiunile si operatiunile bancare in contextul razboiului din Ucraina cu Rusia
Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
- Care sunt bancile si IFN-urile care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit?
Ministerul Finantelor
- Datoria publica, trecuta de 50% din PIB pe date operative: care sunt consecintele
- Noi programe de finantare: IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct, Innovation
- Programul Noua casa 2022: care sunt conditiile de creditare
- Programul Prima Casa (Noua Casa) pentru credite ipotecare, valabil si in 2022, cu asigurare impotriva tuturor riscurilor
- Deficitul bugetar pe 2021: 6,72% din PIB
Procese
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
- ANAF trebuie sa plateasca BCR Leasing dobanzi fiscale de 6,7 milioane lei, pentru obligatii suplimentare de plata a TVA anulate de justitie
- Clauzele abuzive din contractele de credit nu au termen de prescriptie, deci pot fi constatate oricand, chiar si dupa plata creditelor, a decis CJUE
Stiri economice
- Termeni si conditii de utilizare Google AdSense Online
- Deficit public de 1,19% din PIB dupa primul trimestru din 2022. Ajustarea bugetara s-a topit vizibil
- Fostul sef al OMV: exploatarea zacamintelor de gaze din Marea Neagra ne poate aduce independenta energetica fata de Rusia
- Indicele preturilor productiei industriale, stabilizat la 43% in februarie 2022
- Deficitul comercial, majorat cu 80% in ianuarie 2022 fata anul anterior
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Statistici
- Inflatia anuala - 13,76% in aprilie 2022 si va ramane cu doua cifre pana la mijlocul anului viitor
- Deficitul bugetar, deja 0,72% din PIB in februarie 2022
- Datoria publica, majorata la 48,9% din PIB in 2021
- Dobanda pe termen lung a obligatiunilor romanesti a crescut la 5,60% in februarie 2022
- Cele mai performante 5 fonduri de investitii au avut randamente anuale intre 34% si 40%
Noutati BCE
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
- BCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende
- Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)
- Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020
- BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
- FGDB explica modul de aplicare a procedurii de recapitalizare interna a unei banci cu depozitele negarantate ale clientilor (bail-in)
CSALB
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
- Rolul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) in sustinerea stabilitatii financiare
- CSALB recomanda bancilor sa nu mai claseze cererile incomplet documentate pentru solutionarea amiabila a litigiilor
- CSALB: bancile s-au impacat in acest an cu 445 de clienti nemultumiti, care au primit concesii in valoare de 1,2 milioane euro
- In ce conditii te poate ajuta banca, atunci cand ai o problema cu creditul - sfaturi de la CSALB
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
First Bank
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
- First Bank finalizeaza achizitia Bank Leumi Romania
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
- Atacuri phishing impotriva clientilor a trei banci, depistate de CERT-RO
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Noutati Comisia Europeana
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
- Council of the European Union statement on Bulgaria path towards ERM II participation
Institutul National de Statistica
- Deficitul comercial, majorat cu 34% in T1 2022, dupa ce importurile lunare au trecut pragul de 10 miliarde euro
- ”Inflatia industriala”, majorata la peste 51%, dupa un avans de sapte procente in martie 2022
- Productia de cereale a crescut cu 50% in 2021
- Inflatia anuala a trecut pragul de 10% in martie 2022
- Vanzarile cu amanuntul - crestere marginala, cu produsele alimentare in scadere
Informatii utile asigurari
- Asigurari de viata: crestere de 18% in 2021
- Dosarele de dauna City Insurance se pot depune la FGA (Fondul de Garantare a Asiguratilor)
- Transilvania Broker de Asigurare ofera comsionul digital
- Doar 1,8 milioane de locuinte dintre cele peste 9 milioane sunt asigurate
- Regulile privind incheierea asigurarii auto RCA online
ING Bank
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
- ING Bank anunta rezultatele financiare la 9 luni 2021: creditarea si profitul cresc substantial
- Cum se face o reclamatie la ING Bank?
Ultimele Comentarii
-
Card Cetelem neutilizat
Buna ,am cumpărat acum 2 ani ceva in rate , anul trecut în noiembrie am terminat de achitat rata ... detalii
-
Prescriere datorie credit
Daca din 2011 nu ati mai primit nicio scrisoare pentru recuperarea imprumutului si nu v-ati ... detalii
-
Credit ipotecar
In 2008 am luat in imprumut ipotecar am garantat cu locuinta pe care o aveam iar in 2010 nu am mai ... detalii
-
Sistemul este temporar indisponibil
De la începutul lunii aprilie nu merge aplicația, nu pot face plăti , va rog sa faceți ceva ... detalii
-
INFORMARE NR>27701/25.03.2022
In legatura cu aceasta informare doresc mai multe date ,despre contul meu /contract ,,,din ... detalii