BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Concursul de educatie financiara European Money Quiz si-a stabilit castigatorii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-03-28 15:17

Peste 2.700 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din peste 180 de școli, licee și colegii de la nivel național au participat la ediția a IV-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanţelor și Institutul Bancar Român, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Numărul elevilor participanți la competiția națională de educație financiară a crescut cu 65%, comparativ cu ediția de anul trecut. Aproximativ 75% dintre elevi au acordat răspunsuri corecte la cel puțin 10 întrebări din totalul celor 15 întrebări de educație financiară din cadrul concursului.

European Money Quiz, parte a concursului European Money Week lansat la nivelul Federației Bancare Europene și organizat în perioada 21-27 martie 2022 și sub brandul Global Money Week, urmărește testarea cunoștințelor de educație financiară în rândul elevilor cu vârsta între 13-15 ani. Global Money Week este o campanie de conștientizare desfășurată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică la nivel mondial privind dobândirea de către elevi a cunoștințelor, abilităților și comportamentelor necesare pentru a lua decizii financiare sănătoase.

Șase elevi de la Colegiul Național "Spiru Haret" București, Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu, Complexul Educațional Laude-Reut București și Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu" Cluj Napoca au fost câștigătorii celor două sesiuni organizate anul acesta în cadrul concursului național European Money Quiz, oferind cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.

În cadrul fiecărei sesiuni, câștigătorul locului I primește un premiu net în valoare de 3.000 lei, câștigătorul premiului II beneficiază de 2.000 lei și ocupantul locului III primește un premiu în valoare de 1.000 lei.

Cei doi elevi câștigători în cadrul celor două sesiuni de la Colegiul Național "Spiru Haret" București și Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu vor reprezenta România la finala europeană a concursului de educație financiară European Money Quiz care se desfășoară on line la data de 10 mai 2022 la care participă 28 de state europene.

Câștigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2022 și premii în bani.

Desfășurarea acestui concurs în România se înscrie în programele de educație financiară derulate de Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018.

Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)Club online de educatie financiara pentru liceeni

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor organizează cea de a treia ediție a programului de educație financiară – FinClub – destinat elevilor de liceu din detalii

Creditele acordate de banci, record al ultimilor 12 ani

Viteza de creștere a soldului creditului neguvernamental, de 13,5% în ritm anual, din luna octombrie 2021, este cea mai mare viteză de creștere a creditării economiei reale din ultimii 12 ani. Astfel, după anul 2009, băncile au acordat cel mai mare volum de credite noi către detalii

Stiai ca daca transferi bani pentru altii, chiar fara sa vrei (involuntar), risti sa faci inchisoare?

Stiai ca daca transferi bani pentru altii, chiar fara sa vrei (involuntar), risti sa faci inchisoare? Cum ti se poate intampla asta: primesti o oferta de a castiga rapid niste bani, fara prea mari eforturi. Ce trebuie sa faci? Incasezi in  contul tau o suma de bani, pe care detalii

Bancile saluta adoptarea legislatiei privind identificarea persoanelor prin mijloace video

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) salută decizia Autorităţii pentru Digitalizarea României de aprobare a normelor privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei detalii

  

Ultimele Comentarii