BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-03-22 06:24

Bancile cu cele mai mari dobanzi la un depozit in lei la termen de un an sunt Garanti BBVA si Intesa (4%), Banca Transilvania - BT (3,75%), CEC Bank (3,70%), First Bank (3,65%) si OTP Bank (3,5%), conform topului realizat de Bancherul.ro.

In privinta depozitelor pe termen scurt, de o luna, cele mai bune dobanzi le gasim la Intesa (2,5%) si Garanti BBVA (2%).
Pentru economiile pe o perioada de trei luni, dobanzi avantajoase sunt la BT si Intesa (3%), Garanti si OTP Bank (2,5%).

Pentru depozitele la termen de 6 luni, cea mai mare dobanda este platita de Garanti BBVA (3,75%), urmata de Intesa (3,5%) si BT (3,25%).

In coada clasamentului dobanzilor la depozite se afla BCR, BRD si Raiffeisen, cu dobanzi la termen de un an intre 0,8% la BCR si 2% la Raiffeisen.

Castigul din dobanda fara comisioane

Daca punem la socoteala si comisioanele percepute de banci pe parcursul unui an pentru administrarea contului si aplicatiei de mobile/internet banking, precum si pentru retragerea banilor de la bancomate, castigul din dobanda poate scadea semnificativ.

Cele sase banci cu cele mai mare dobanzi la depozite (Intesa, Garanti BBVA, BT, CEC, First Bank si OTP) se mentin in top si dupa scaderea costurilor cu comisioanele.

Astfel, in cazul unui depozit in valoare de 10.000 de lei la termen de un an, castigul net este intre 400 de lei si 330 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  cont bancar  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR: riscurile financiare s-au intensificat

Riscurile la adresa stabilității financiare s-au intensificat de la data Raportului anterior, ca urmare a creșterii incertitudinilor privind evoluțiile economice și financiare, pe fondul accentuării tensiunilor geopolitice și continuării războiului din Ucraina, precum detalii

BNR majoreaza dobanda la 7%, dar ROBOR-ul nu va mai creste

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 7%, in consens cu anticiparile analistilor, pentru a stavili cresterea inflatiei. Decizia nu va afecta insa si dobanzile pietei interbancare (ROBOR), considera detalii

Dobanda IRCC la credite a crescut de la 4,06% la 5,71%

Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) valabil pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila acordate in primul trimestru din 2023 a crescut la 5,71%, fata de 4,06% cat era in precedentele trei luni. Majorarea indicelui de dobanda a fost detalii

Populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, spune Banca Nationala a Romaniei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) spune ca populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, restantele fiind in scadere, conform datelor de la finalul lunii octombrie 2022. Insa cresterea puternica a inflatiei si a dobanzilor in detalii

  

Ultimele Comentarii