BANCI | Profil

Patria Bank acorda credite fermierilor care vor sa cumpere pamant

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-22 06:22

- Creditul asigură finanțare de până la 100% din costul terenului, are o perioadă de rambursare de până la 15 ani și oferă pana la 12 luni perioadă de tragere de la data semnării contractului de credit

- Prețurile pe hectar pentru suprafețe mari, comasate, de teren agricol se apropie de media UE, în timp ce suprafețele mici, izolate și fără cadastru se vând la prețuri foarte mici

- Perspectivele favorabile pentru fermieri în contextul prețurilor mari la produsele agricole sunt umbrite de scumpirea carburanților, îngrășămintelor și altor inputuri

Patria Bank, bancă locală cunoscută pentru expertiza sa în finanțarea din domeniul agro, pune la dispoziția fermierilor care vor să cumpere terenuri agricole un produs de finanțare flexibil și cu durată mare de rambursare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Oferta Patria Bank vine într-o perioadă în care prețurile terenurilor agricole sunt în creștere. Potrivit Eurostat, prețul mediu al unui hectar de teren agricol din România a ajuns la 7.163 euro în 2020, în creștere cu circa 34% față de prețul mediu al anului anterior. Din 2011, prețul mediu al terenurilor agricole din România a crescut 424%.

Tendința de creștere se poate menține și în perioada următoare, deoarece prețurile terenurilor agricole din Polonia, o țară cu suprafețe agricole extinse precum România, sunt de 10.000 de euro pe hectar.

Prețurile menționate sunt plătite însă pentru suprafețe mari de teren, de paste 30 de hectare. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), 40% din suprafața totală agricolă eligibilă pentru subvenții nu este cadastrată.

Aceste suprafețe, multe dintre ele de mici dimensiuni, sunt greu de introdus în circuitul comercial prin integrarea lor în ferme mai mari, viabile economic. Dar ele reprezintă o oportunitate de extindere pentru fermieri.

Cezar Adrian Paladie, Manager Vânzări Regional Agro Patria Bank
Cezar Adrian Paladie, Manager Vânzări Regional Agro Patria Bank

”Fermierii noști au nevoie de un partener puternic care să le înțeleagă nevoile și care să ofere stabilitate afacerilor lor. Într-o perioadă dificilă, achiziționarea de terenuri rămâne o metodă sigură de consolidare a afacerilor agricole. Achiziția reduce riscul de creștere viitoare a prețurilor, întărește capitalul societății și crește puterea de negociere a fermierilor. Noi suntem alături de ei pe tot parcursul derulării creditului, astfel încât să le oferim cele mai bune soluții pentru afacerea lor”, declară Cezar Adrian Paladie, Manager Vânzări Regional Agro Patria Bank.

Potrivit reprezentantului Patria Bank, terenul agricol este un activ ce se amortizează într-o perioadă medie de 17-20 ani și de aceea perioada maximă de 15 pentru rambursarea creditului nu va reprezenta o povară pentru cash-flow-ul fermierilor.

Creditul pentru achiziție terenuri agricole Patria Bank este destinat tuturor formelor de organizare, precum persoane juridice, societăți agricole, persoane fizice autorizate, asociații familiale, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, producători agricoli.

Terenul achiziționat poate deveni garanție pentru credit. Plata ratelor se poate face prin rate sezoniere, rate lunare egale sau rate lunare personalizate. Creditul asigură finanțare de până la 100% din costul terenului, in cazurile in care creditul este acoperit integral cu garantii reale sau fonduri de garantare, are o perioadă de rambursare de până la 15 ani și până la 1 an perioadă de tragere.

”Contextul actual prezintă oportunități și, în egală măsură, provocări pentru fermierii români. Prețurile produselor agricole sunt în creștere, dar producătorii agricoli se confruntă cu scumpirea carburanților, a îngrășămintelor și a altor inputuri. Ei sunt astfel nevoiți să achite costuri mai mari la începutul ciclului de producție fără însă să aibă garanția unui preț bun la recoltare, care să acopere costurile mărite. Noi suntem alături de ei și le oferim sprijinul și expertiza noastră pentru a-i ajuta să prospere, de la deschiderea unui cont curent, finanțare și până la obținerea subvențiilor europene”, a mai declarat Cezar Adrian Paladie, Patria Bank.

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro
 
Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizica națională și ofera produse si servicii bancare de baza 100% online tuturor romanilor, oriunde s-ar afla acestia.

Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Taguri: Patria Bank  credite ipotecare  credite firme  banca  credite imobiliare  Patria Credit IFN  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCEC Bank acorda RAAL Bistrita un credit garantat de EximBank

CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistrița, unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români, o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente, cu garanție emisă de EximBank, în cadrul schemei de detalii

Eximbank: profil de banca si prezentare la finalul anului 2021

Banca de Export-Import a României - EximBank S.A. („EximBank”), a fost înfințată în anul 1992, find o instituție specializată prin care se derulează activități de susținere a mediului de afaceri românesc și a tranzacțiilor internaționale prin detalii

Credite online cu dobanda de 1.000% de la Simplu Credit

IFN-ul Simplu Credit a anuntat ca acorda credite online cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) de aproape 1.000% pe an (989,07%), de aproape 100 de ori mai mare decat la un credit bancar, unde DAE este in jurul a 10% pe an. COMUNICAT DE PRESĂ Simplu Credit lansează detalii

Alpha Bank acorda credite prin programele IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation

Alpha Bank România se alătură celor patru noi programe guvernamentale ce au ca principale priorități dinamizarea producției locale, susținerea construcțiilor inclusiv în zona „green”, stimularea productivității și competitivității în domeniul detalii

  

Ultimele Comentarii