BANCI | Stirea Zilei

ING are o promotie la creditele ipotecare cu a doua cea mai mica DAE dintre banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-17 19:04

ING Bank deruleaza pana in 15 martie o promotie la creditele ipotecare al caror cost total (dobanda plus comisioane), reflectat de indicele DAE (Dobanda Anuala Efectiva), este al doilea cel mai mic din piata (vezi foto).

Astfel, ING anuta ca pe perioada promotiei acorda credite ipotecare cu dobanzi intre 3,26% si 3,76% pe an, banca fiind printre putinele care practica cele mai bune standarde din domeniu in privinta comunicarii costurilor unui credit.

Multe banci isi promoveaza creditele prezentand doar dobanda minima, dupa formula "dobanda de la x%", fara sa mentioneze si pana la cel nivel poate ajunge dobanda.

Bancile stabilesc dobanzile la credite in functie de cateva caracteristici principale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari de viata.

In cazul creditului ipotecar al ING, dobanzile sunt stabilite in functie de trei indicatori: incheierea unei asigurari de viata, caz in care dobanda scade cu 0,3 puncte, valoarea sumei imprumutate (daca este sub 400.000 de lei, dobanda scade cu 0,1 puncte) si vechimea de minim 2 ani in relatia cu ING (cu dobanda redusa cu 0,1 puncte).

ING este singura dintre restul bancilor care nu mai stabileste dobanda in functie de incasarea veniturilor, ci de vechimea in relatia cu banca.

Astfel, dobanda standard la creditul ipotecar ING cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare (fara asigurare, cu sume sub 400.000 de lei si fara vechime la banca) este 3,76%, formata din marja fixa de 2,59% plus IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent 1,17%, care se modifica trimestrial.

Dobanda ING de 3,76% este a doua cea mai mica din piata, dupa cea a CEC Bank, de 3,67% (2,5% plus IRCC).

Creditul ING are o DAE de 4%, a doua cea mai redusa din piata, dupa cea a creditului BCR, care desi are o dobanda mai mare, are mai putine comisioane (fara comision de acordare credit si fara comision lunar de administrare credit).

Comunicatul ING:

ING Bank România oferă o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare, până la 15 martie

Până la 15 martie 2022, persoanele în căutare de o locuință beneficiază de o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare standard din oferta ING Bank.

Dobânda pleacă de la 3,26% și poate ajunge la cel mult 3,76% pentru creditul ipotecar cu dobândă variabilă, respectiv 4,19% și 4,69% pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă, în funcție de alegerea unei asigurări de viață și a vechimii relației cu ING.

Reducerea se aplică tuturor creditelor ipotecare noi, dar și clienților care au pornit deja procesul de obținere a unui credit cu banca și încă nu l-au finalizat.

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România
Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România: „Deși am putea crede că împrumuturile ipotecare au o rată mare de răspândire în rândul populației, ultimul studiu pe care l-am realizat împreună cu Mercury Research ne arată că, din totalul populației adulte, 88% dintre persoane nu au avut niciodată un credit ipotecar sau imobiliar, 5% au avut și l-au închis, și doar 7% au în prezent un credit de acest tip. Nici în rândul populației bancarizate procentele nu sunt cu mult diferite, unde 86% nu au avut niciodată și 9% au în prezent un credit ipotecar sau imobiliar. Astfel, prin această ofertă ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care doresc să își achiziționeze o locuință cu o dobândă avantajoasă atât pentru cei care doresc un credit cu dobândă variabilă, cât și pentru cei care preferă mai multă predictibilitate, prin ING 7FIX cu dobândă fixă pentru primii șapte ani de credit.”

Această ofertă limitată pentru creditul ipotecar standard ajunge să aibă costuri apropiate cu programul Noua Casă, diferența fiind avansul minim necesar de 15%, dar și timpul redus de acordare și mai puține condiții impuse imobilului și clientului.

Persoanele care doresc să facă un calcul în prealabil pot accesa calculatorul de pe website-ul ING.

Exemplu de calcul*:

* Calculul este valabil până la data de 15 martie 2022, considerând că: indicele de referință din formula ratei dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, rata dobânzii variabile nu este inferioară ratei dobânzii fixe, costurile rămânând neschimbate, iar clientul îndeplinește criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziționat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite Prima Casa  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR: riscurile financiare s-au intensificat

Riscurile la adresa stabilității financiare s-au intensificat de la data Raportului anterior, ca urmare a creșterii incertitudinilor privind evoluțiile economice și financiare, pe fondul accentuării tensiunilor geopolitice și continuării războiului din Ucraina, precum detalii

BNR majoreaza dobanda la 7%, dar ROBOR-ul nu va mai creste

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 7%, in consens cu anticiparile analistilor, pentru a stavili cresterea inflatiei. Decizia nu va afecta insa si dobanzile pietei interbancare (ROBOR), considera detalii

Dobanda IRCC la credite a crescut de la 4,06% la 5,71%

Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) valabil pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila acordate in primul trimestru din 2023 a crescut la 5,71%, fata de 4,06% cat era in precedentele trei luni. Majorarea indicelui de dobanda a fost detalii

Populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, spune Banca Nationala a Romaniei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) spune ca populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, restantele fiind in scadere, conform datelor de la finalul lunii octombrie 2022. Insa cresterea puternica a inflatiei si a dobanzilor in detalii

  

Ultimele Comentarii