ECONOMIE | Ministerul Finantelor

Ce garantii pentru credite si granturi acorda Guvernul firmelor in 2022

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-03 04:18

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, au discutat marți, 1 februarie a.c., cu reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Fondului Român de Contragarantare și Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) despre pachetul de mãsuri guvernamentale pentru sprijinirea mediului de afaceri, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

”Mediul de afaceri este motorul economiei românești, iar statul trebuie sã asigure combustibilul necesar funcționãrii sale. Astfel, utilizãm corect impozitele și taxele plãtite de companiile private și le returnãm acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, pentru cã astfel asigurãm continuarea funcționãrii economiei și locurile de muncã pentru salariați.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Printre opțiunile evaluate se numãrã acordarea directã a unor garanții financiare de maximum 1 milion de euro/companie, pentru susținerea investițiilor în diversificarea ofertei și consolidarea cotelor de piațã. O altã opțiune este acordarea de garanții guvernamentale de pânã la 90% pentru creșterea capacitãții de producție sau reconversia de la intermediere la producție, prin Programul IMM Prod.

”Fermierii și producătorii din industria alimentară au nevoie urgentă de capital și îmi doresc să venim rapid cu acest pachet de politici publice coerente. Sunt programe prin care le vom oferi celor care produc alimente sprijinul de care au nevoie pentru a putea integra cât mai bine materia primă în zona de procesare, pentru a obține produse cu valoare adăugată.”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Prin Programul Rural INVEST se pot acorda direct garanții guvernamentale de pânã la 90% companiilor, care își localizeazã producția în mediul rural și urban-mic. De asemenea, prin Programul IMM Prod se pot acorda garanții guvernamentale de pânã la 90% companiilor, pentru a finanța creșterea capacitãții de producție sau reconversia de la intermediere la producție.

Indirect, prin sistemul bancar, se mai pot acorda garanții guvernamentale companiilor din construcții pentru asigurarea lichiditãților și finanțarea investițiilor, prin Programul Garant Construct.

Conform prevederilor Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19, se pot acorda granturi pentru întreprinderile din domeniul agriculturii - producție primară de până la 290.000 euro/întreprindere, iar pentru întreprinderile din domeniul acvaculturii si pescuitului, valoarea maximă a grantului nu poate depăși 345.000 Euro.

Pentru întreprinderile din celelalte sectoare de activitate, Cadrul Temporar prevede acordarea de granturi în limita maximă de 2,3 milioane euro/întreprindere.

De asemenea, reamintim faptul că la finalul lunii decembrie 2021, guvernul a aprobat prelungirea până la 30 iunie 2023 a Programului IMM Invest și a subprogramului AGRO IMM INVEST, prin care se pot acorda garanții guvernamentale în valoare de până la 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, până la 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole și până la 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar.

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Ministerul Finantelor  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ministerul FinantelorDatoria publica, în scădere la 47,6% din PIB, in septembrie 2022

  Datoria publică a României a fost în septembrie 2022 de 47,6% din PIB, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Suma calculată potrivit metodologiei europene a urcat la circa 646 miliarde lei (de la 628 miliarde lei la detalii

-3,37% din PIB, deficit bugetar după primele zece luni din 2022

Deficitul bugetului general consolidat pe primele 10 luni din 2022 a fost de 47,12 miliarde lei (-3,37% din PIB-ul estimat pentru anul curent), potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. În aceeași perioadă din 2021, minusul a fost similar detalii

Datoria publică, 48,8% din PIB pe date operative, in august 2022

Datoria publică a României a fost în august 2022 de 48,8% din PIB, potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Suma calculată potrivit metodologiei europene a urcat la circa 628 miliarde lei (de la 622 miliarde lei la mijlocul detalii

Cum gasesc contul IBAN al ANAF in care platesc Declaratia Unica?

Nici in Declaratia Unica (Formularul 212 al ANAF) nici in alte materiale informative ale ANAF nu se arata cum se gaseste contul IBAN al Trezoreriei in care se poate plati Declaratia Unica, prin transfer bancar. Iata cum gasiti conturile IBAN pentru plata obligatiilor din Declaratia detalii

  

Ultimele Comentarii