BANCI | Profil

Banca Transilvania si OTP Bank acorda African Industries Group un credit sindicalizat de 49,4 milioane de euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-07 11:05

Holdingul privat African Industries Group (AIG), cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, a obținut un credit în valoare de 49,4 milioane de euro, sumă care va fi investită pentru extinderea activității agricole din România a grupului, prin preluarea a 13,700 hectare în sudul țării, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Finanțarea sindicalizată a fost coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, iar din sindicatul de bănci face parte și OTP Bank România, ambele bănci fiind finanțatori.

Tranzacția pentru care holdingul AIG, deținut și controlat de frații Raj și Alok Gupta, a semnat această finanțare sindicalizată, este una de referință pe piața de agribusiness din România, având în vedere că destinația principală a creditului este preluarea Thames Farming Enterprises (Olanda), compania-mamă a fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, din județul Călărași, cu o suprafață totală de 13.700 hectare și o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

„Tranzacția reprezintă un pas important privind angajamentul nostru față de România. Am început operațiunile agricole în 2015, cu 2.300 de hectare în Teleorman, iar în urma acestei tranzacții ne apropiem de 20.000 de hectare.

Pentru a spori producția agricolă și pentru a ne pregăti pentru schimbările mari și imprevizibile ale vremii vom continua să investim în sisteme de irigare, în tehnologizare și în modernizarea echipamentelor.

În același timp, vom adopta practici agricole pentru sustenabilitatea și conservarea solului, pentru a reduce utilizarea diferitelor substanțe chimice și a combustibililor pentru culturi.

Scopul nostru este să investim în automatizarea și tehnologizarea fermelor, inclusiv prin implementarea de know-how specializat. Avem deja în funcțiune microstații meteo moderne, imagini prin satelit și diverse metode de monitorizare cu precizie a proceselor din fermele noastre.

Prin intermediul companiei noastre Agroconcept aducem cele mai performante utilaje agricole ale diverselor mărci globale de top, ceea ce ne oferă o poziție unică în România. Căutăm continuu noi oportunități de investiții agro-tehnologice, pentru a face agricultura mai eficientă, mai precisă și mai robustă, și ne uităm la investiții în zone care contribuie la adăugarea de valoare produselor agricole”, declară Raj Gupta, acționarul African Industries Group.

„Banca Transilvania este un finanțator tradițional al agriculturii românești, aducând o expertiză vastă prin segmentul specializat Agribusiness. Ne bucurăm să susținem, prin departamentul nostru de sindicalizări, finanțarea uneia dintre cele mai importante tranzacții de achiziții din agribusiness, prin
dimensiunea sa”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

„Finanțarea agriculturii este una dintre direcțiile strategice ale OTP Bank România, această industrie reprezentând o parte importantă din portofoliul nostru. Ne dorim să fim alături atât de fermierii mici și mijlocii, cât și de grupurile mari, active în acest domeniu. African Industries Group face parte din a doua
categorie și ne bucurăm că am putut să îi susținem în acest proiect care reprezintă o etapă importantă în planurile lor de dezvoltare pe plan local”, afirmă Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

Echipa multidisciplinară Deloitte România și Reff & Asociații a oferit servicii de consultanță, un proces detaliat de due diligence, asistență în structurarea tranzacției, precum și pregătirea și negocierea documentelor tranzacției.

Echipa internațională Dentons a condus consultanța cu privire
la tranzacția de achiziție (guvernată de drept englez), precum și cu privire la finanțarea pentru achiziție, pusă la dispoziție de Banca Transilvania și OTP Bank. Consilierul juridic pentru Banca
Transilvania a fost firma de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, iar EY a fost tax adviser-ul tranzacției.

Despre AIG

African Industries Group este un holding privat fondat în anul 1971, cu investiții în Europa, Africa de Vest și Orientul Mijlociu, cu venituri anuale de aproximativ 1,2 miliarde USD. Activitățile Grupului sunt mai ales în industria fierului și otelului, industria chimică și materiale de construcții, agricultura si dezvoltare
imobiliara. African Industries Group are în prezent peste 10000 de angajați în peste 10 țări din întreaga lume.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Despre OTP Bank România

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018. OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală.

Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic aproape 16,3 milioane de clienți din 11 țări.

Taguri: OTP Bank  Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - 61% este cresterea detalii

OTP Bank a avut o pierdere de 24 milioane lei in T1 2022

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - OTP Bank România continuă strategia de dezvoltare locală cu evoluții pozitive pe principalele linii de detalii

BRD: creditele imobiliare au avut o performanta remarcabila - crestere de 139%

BRD a avut cea mai bună producție în primul trimestru de credite către indivizi înregistrată vreodată (+27% în dinamică anuală), cu o performanță remarcabilă pentru creditele imobiliare nou acordate (+139% în dinamică anuală), se detalii

  

Ultimele Comentarii