BANCI | Profil

Tentativele de frauda online sunt greu de depistat, arata un sondaj

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-30 14:14

Românii care au completat quiz-ul lansat pe platforma Siguranța Online au răspuns corect la aproape 80% dintre întrebările privind educația cybercrime, arată statisticile după prima lună de campanie, conform unui comunicat de presa transmis de Asociatia Romana a Bancilor (ARB), in care se adauga:

Campania #SiguranțaOnline a fost lansată de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB).

Doar 5% dintre cei care au acceptat provocarea campaniei de a-și testa nivelul de educație privind siguranța cibernetică au reușit să răspundă corect la toate întrebările și au depistat astfel toate acțiunile de fraudă potențială online.

În prima lună de la lansare a quiz-ului, 10.000 de utilizatori au completat chestionarul și 20.000 de cetățeni au accesat site-ul www.sigurantaonline.ro pentru a se documenta cu privire la metodele de protecție și prevenire împotriva fraudelor online.

La întrebări precum Primești un sms de la magazinul online preferat. Ce faci, dai click pe link? sau Se pare că ești victima unei tentative de hacking! Ar trebui să te panichezi? Ce faci? doar 30% dintre cei peste 10.000 de participanți au răspuns corect.

Campania #SiguranțaOnline a debutat pe parcursul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2021 și are ca obiectiv întâmpinarea nevoii de informare a românilor cu privire la amenințările din online.

Potrivit statisticilor Directoratului Național de Securitate Cibernetică, 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorului obișnuit, iar factori precum eroarea umană și lipsa educației digitale sunt cauze determinante ale creșterii numărului de fraude online.

În ceea ce privește situația la nivel național, potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI), România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai rapide conexiuni de internet, dar cu un nivel scăzut al educației digitale.

Astfel, 49% dintre locuințele din România sunt abonate la servicii de bandă largă de foarte mare viteză. Cu toate acestea, mai puțin de o treime dintre cetățeni au competențe digitale cel puțin elementare.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCum poti sa-ti faci online un fond de investitii, la Patria Asset Management

- Cu noua plaformă online a SAI Patria Asset Management oricine poate deveni investitor în fonduri de investiții, fără drumuri la bancă - Platforma oferă acces la patru fonduri de investiții administrate de SAI Patria Asset Management detalii

Tiriac Leasing va fi preluata de Banca Transilvania

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a acestui an, fiind supusă analizei și aprobării autorității detalii

Raiffeisen inchide toate casieriile, din 17 ianuarie pentru firme si din 1 februarie 2022 pentru persoane fizice

Din 17 ianuarie 2022, pentru IMM-uri si 1 februarie 2022, pentru persoane fizice aproape intreaga retea de unitati a Raiffeisen Bank va opera fara casierii, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Banca va mai pastra casierii in cateva dintre unitatile sale, urmand ca doar in detalii

BT a devenit Partener Oficial - Banca Oficiala a Echipei Olimpice - ”Team Romania”

Banca Transilvania (BT) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) au semnat astăzi, la Casa Olimpică din București, un parteneriat prin care BT a devenit Partener Oficial - Bancă Oficială a Echipei Olimpice - ”Team Romania”, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

  

Ultimele Comentarii