BANCI | Ultima Ora

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-17 19:24

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si aplicatiilor bancare.

Mesajul BRD

Dragi clienți,

Perioada fiecărui sfârșit de an aduce, la fel ca în cazul altor momente semnificative ale anului, o creștere a numărului tentativelor de fraudă. În contextul general al sărbătorilor, al achiziționării de cadouri și al înmulțirii numărului tranzacțiilor care implică folosirea cardurilor și a aplicațiilor de mobile banking, fraudatorii încearcă să se substituie, prin metode uneori destul de ingenioase, actorilor legitimi ai tranzacțiilor, fie ei comercianți, persoane fizice, instituții bancare sau companii.

Chiar în aceste zile există o acțiune de tip phishing pe e-mail și SMS care îi vizează pe clienții BRD.

Acest tip de acțiune are drept țintă furtul de date cu caracter personal (nume, CNP, număr de telefon etc.), a datelor de card (numărul cardului, data expirării, CVV/CVC) și a codurilor de validare / autorizare (codurile OTP - parole de 6 cifre primite prin SMS de la BRD), cu scopul activării neautorizate a serviciului de internet și mobile banking YOU BRD și al efectuării de operațiuni neautorizate – practic, furtul unor sume de bani din conturile dumneavoastră.

Dacă primiți e-mail-uri sau SMS-uri suspecte, aparent transmise de către bancă sau de către reprezentanții acesteia, prin care vi se solicită astfel de date, vă recomandăm să nu accesați linkurile, să nu răspundeți la mesajele primite și să nu furnizați niciun fel de informații. Vă rugăm, de asemenea, să semnalați orice suspiciune la adresa mybrdcontact@brd.ro

De asemenea, vă rugăm să consultați secțiunea de pe site-ul nostru: https://www.brd.ro/atentie-atacuri-informatice pentru un inventar al diferitelor scenarii de fraudă folosite în aceste zile de infractorii informatici.

Avertismentul DNSC

Si Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC a depistat tentativele de frauda indreptate spre clientii BRD si a transmis mesajul de mai jos, insotit de fotografia de sus, in 11 noiembrie, ora 10,38:

📧 Atunci când activăm în mediul online este foarte posibil să primim frecvent astfel de mesaje în care suntem amenințați cu întreruperea unui serviciu, dacă nu validăm datele contului.

👨‍💻 Un astfel de exemplu aveți mai jos, atacatorii folosindu-se în acest caz de elemente de brand ale BRD Groupe Societe Generale.

👩‍🏫 Ce pași trebuie să facem când întâlnim astfel de mesaje suspecte:

✅ Verificăm sursa reală a mesajului, iar atunci când nu suntem siguri, validăm transmiterea informației cu expeditorul ei.

✅ Suntem atenți la corectitudinea gramaticală, de sintaxă și la eventuale greșeli de exprimare ce pot apărea în text, semn că textul ar putea fi tradus automat din altă limbă.

✅ Nu accesăm link-uri sau atațamente din astfel de mesaje. Le putem analiza cu o soluție de securitate.

✅ Raportăm orice tentativă malițioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau putem suna la 1911 ori trimite mail la alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa #DNSC să verifice informația și să emită o alertă pentru alți utilizatori despre această metodă de atac.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProfit record al sistemului bancar in primele noua luni din 2021

Sistemul bancar romanesc, format din 34 de institutii de credit, dintre care o cooperativa de credit (Creditcoop) si doua banci pentru locuinte, a obtinut in primele trei trimestre din 2021 un profit reecord de aproximativ 6,6 miliarde lei, conform indicatorilor agregati publicati de Banca detalii

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si detalii

Clientii ING, vizati de e-maluri tip phishing (inselaciune electronica)

Mai multi cititori ne semnaleaza ca primesc frecvent e-mailuri care par a veni de la banca ING, dar care in realitate au alte adrese de expediere si care contin linkuri catre pagini clona, false, ale ING Bank menite a fura datele personale precum numarul cardurilor si parolele de acces in detalii

Zdenek Romanek este noul sef al Raiffeisen Bank Romania, in locul lui Steven van Groningen

Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank Romania, in urma unui proces de selectie international: Zdenek Romanek se va alatura echipei Raiffeisen Bank incepand cu data 1 februarie 2022, si va prelua mandatul dupa aprobarea de catre Banca Nationala a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii