BANCI | Ultima Ora

Clientii ING, vizati de e-maluri tip phishing (inselaciune electronica)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-16 08:20

Mai multi cititori ne semnaleaza ca primesc frecvent e-mailuri care par a veni de la banca ING, dar care in realitate au alte adrese de expediere si care contin linkuri catre pagini clona, false, ale ING Bank menite a fura datele personale precum numarul cardurilor si parolele de acces in aplicatiile bancare. (vezi in fotografie un astfel de e-mail)

Ce spune ING Bank

Iata raspunsul ING Bank transmis unui client care a sesizat banca despre astfel de e-maluri phishing:

"Va scriu ca urmare a sesizarii dumneavoastra, privind receptionarea mai multor mesaje de tip phishing (inselaciune electronica).

In primul rand, dorim sa ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsului, aceasta intarziere a fost cauzata de numarul foarte mare de solicitari din ultima perioada. Insa va asiguram ca inainte sa va raspundem, verificam toate mesajele primite si facem tot posibilul sa dezactivam link-urile malitioase din acestea, asadar va multumim ca ne-ati informat.

De asemenea, trebuie sa mentionam ca acest tip de mesaje nu sunt trimise de ING Bank si din pacate, tinand cont de modul de functionare al protocolului email, nu exista posibilitatea tehnica de a opri transmiterea lor.

Transmirea acestor emailuri nu au loc in urma unei scurgeri de date din partea ING Bank, aceste mesaje sunt trimise aleatoriu la adresele de email utilizate in alte servicii unde au existat scurgeri de date, adrese de email capturate in urma unor programe malware prezente pe calculatoarele partenerilor de afaceri sau chiar adrese de email publice.

Va informam ca sunt in desfasurare mai multe campanii de phishing prin e-mail ce vizeaza mai multe banci, printre care si ING, cu privire la o "noua actualizare Home´Bank sau restrictionarea conturilor".

Mesajele email inselatoare sunt transmise in numele ING, iar acestea contin un buton cu un link suspect/fraudulos. Va rugam sa nu accesati link-ul din mesajul primit, sa blocati expeditorul (marcati ca spam, sau raportati ca mail phishing, unde clientul de email permite asta) si sa stergeti e-mail-ul.

Daca ati accesat link-ul (care va redirectioneaza catre o replica a paginii de Home’Bank si v-ati autentificat sau ati introdus datele cardului), va rugam sa ne contactati la My’Line, *2464 (*2ING) pentru blocarea cardului si resetarea parolei de autentificare. Dupa resetarea parolei, va rugam sa va alegeti un nou alias si va recomandam ca in relatia cu ING Bank sa utilizati o alta adresa de email pe care nu ati primit astfel de mesaje.

Link-urile din mesajele redirectionate catre noi, au fost deja blocate cu ajutorul echipei de securitate cibernetica, cu mentiunea ca dumneavoastra sa le blocati, iar acestea vor ajunge in folderul spam daca mai multi ultilizatori marcheaza mesajele respective ca spam.

Pentru orice alte informatii, va rugam sa raspundeti la acest email sau sa ne contactati la numerele de telefon *2ING (*2464) din orice retea nationala sau la 031 406 2464."

Taguri: ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania, nota 10 la comunicarea cu investitorii

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), conform unui comunicat al bancii, in care se detalii

AGA Unicredit: „Ca urmare a deciziei luate in cadrul hotararii…”

Unicredit a publicat un Convocator pentru AGA si AGOA din 21 februarie 2023, semnat de presedintele bancii, Catalin Rasvan Radu, cu urmatoarea ordine de zi, la punctul 1 (vezi foto): „Luarea la cunostinta a faptului ca emiterea unui numar de 760 de detalii

Hotii de carduri au acum inteligenta artificiala: cum ne ferim de ei

ING Bank și Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică lansează un avertisment pentru toți românii care dețin carduri că noile tentative de fraudă din mediul online vor fi mai elaborate și mai greu de detectat, întrucât atacatorii cibernetici au început să folosească instrumente de inteligență artificială, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Printre cele mai utilizate metode de fraudare pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor se numără e-mail-urile de tip phishing prin care se solicită actualizarea datelor, anunțurile privind false investiții sau contractarea unor credite internaționale, dar și „ofertele de nerefuzat”. Totodată, multe mesaje înșelătoare sunt promovate și pe detalii

First Bank a fost scoasa la vanzare

First Bank, fosta Piraeus Bank, a fost scoasa la vanzare de proprietarul sau, fondul american de investitii JC Flowers. Tranzactia este estimata la 150 de milioane de euro, iar Unicredit s-a aratat interesata de a cumpara banca, dar a renuntat dupa discutiile preliminare, conform unui detalii

  

Ultimele Comentarii