BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania: continuam cresterea finantarilor si a operatiunilor semnificativ peste media pietei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-12 13:25

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, anunta, intr-un comunicat de presa, cu ocazia raportarii rezultatelor financiare din trimestrul 3 2021, prin vocea directorului general, Ömer Tetik: “Continuăm creșterea finanțărilor și a operațiunilor semnificativ peste media pieței și contribuim la relansarea economiei și a societății, câștigând în același timp cotă de piață."

Comunicatul BT:

Rezultatele financiare BT la 30 septembrie 2021

Banca Transilvania își întărește leadershipul în piața bancară și susține revenirea economică printr-o dinamică a finanțărilor peste media pieței

 Soldul creditelor acordate de Grupul BT a crescut cu 2,4 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 46,8 miliarde lei.

În primele nouă luni, soldul creditelor acordare de Grupul BT a crescut cu aproximativ 4,7 miliarde lei.

 Banca Transilvania a acordat peste 166.000 credite către populație (din care aproape 11.000 sunt credite imobiliare) și a creditat peste 13.700 companii.

 Banca a continuat să fie partener preferat în programele de garanții cu finanțare europeană și în programele guvernamentale IMM Invest, Agro IMM Invest și Prima Casă.

 Numărul de clienţi al băncii a crescut cu peste 133.000 de la începutul anului, +4% la persoane fizice şi +3% la persoane juridice.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania

“Continuăm creșterea finanțărilor și a operațiunilor semnificativ peste media pieței și contribuim la relansarea economiei și a societății, câștigând în același timp cotă de piață.

Le mulțumesc colegilor din BT – împreună procesăm un volum covârșitor de operațiuni și numerar și servim zilnic sute de mii
de clienți, online și în unități.

BT este o bancă românească, banca românilor, un campion local și un exemplu că atunci când ai ambiție, curaj și profesionalism, reușești.

Continuăm investițiile – în oameni, unități și tehnologie pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență și continuăm creșterea business-ului și a finanțărilor”, afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.669 milioane lei, din care 1.474 milioane lei este al băncii, iar aproximativ 195 milioane de lei este al subsidiarelor şi participaţiilor de capital.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 118 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creștere cu 9,7% față de începutul anului.

Creditele Băncii Transilvania au crescut până la 45 miliarde lei.

În trimestrul trei, ritmul de creditare a fost în continuare susținut, cu aproape 1.000 de credite retail noi pe zi, banca
ajungând la peste 1,1 milioane de clienți creditați (persoane fizice și companii).

Comparând cu începutul anului, creditele nete pentru persoanele fizice au crescut cu 10% (ajungând la 25,3 miliarde lei), iar cele pentru persoanele juridice, cu peste 13% (până la 19,7 miliarde lei).

Divizia Agribusiness și Divizia pentru Medici au înregistrat, în continuare, creșteri mult peste medie.

Finanțările de factoring beneficiază de un interes sporit din partea băncii, volumele rulate înregistrând un avans de 17% în primele nouă luni.

Peste 1.200 de companii folosesc soluțiile de factoring ale Băncii Transilvania.

Depozitele clienţilor la nivel de grup au ajuns la 99,4 miliarde lei (în creștere cu 9,3% față de începutul anului), din care 67,8 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 31,6 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Numărul de clienţi ai băncii a crescut cu aproape 4% față de la începutul anului, +4% persoane fizice şi +3% persoane juridice.

Banca are aproximativ 3,2 milioane de clienţi retail, 360.000 de clienţi IMM&Micro şi peste 11.000 de clienţi corporate activi.

 Focus pe produse prietenoase cu mediul și pe soluții sustenabile

În trimestrul trei din acest an, Banca Transilvania a dat startul transformării sustenabile pe piața cardurilor prin Visa Classic, card realizat din plastic reciclat şi elemente biodegradabile.

De asemenea, a lansat cardul de cumpărături STAR Forte 100% online, în super-aplicația BT Pay: în aproximativ 10 minute clienții pot obține cardul virtual și îl pot utiliza direct la plata cumpărăturilor.

Tot în această perioadă, Banca Transilvania și-a continuat focusul pentru lansarea de produse de finanțare green cu un produs de credit nevoi personale verde.

În aceeași direcție, BT Leasing (BTL) a continuat încurajarea trecerii la opțiuni prietenoase cu mediul, iar clienții care au optat pentru mașini electrice sau PHEV benefiază de dobânzi mai bune.

Aceste tipuri de mașini au ajuns la peste 25% din finanțările acordate de BTL în primele nouă luni.

 Alte detalii financiare

Eficienţa operaţională a băncii se păstrează la nivel confortabil şi este de 47%. Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,43% la 30 septembrie 2021.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 147%.

În 9 luni din 2021, soldul provizioanelor a crescut cu 8,7% până la 3.466 milioane lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2020 (3.190 milioane lei).

Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2021 este de 21,35%, iar cu profitul inclus aceasta este de 22,42%.

Impozitele totale plătite de Banca Transilvania în primele nouă luni ale anului depășesc 570 de milioane lei.

BT, peste 70% acționariat românesc

În octombrie a.c., banca a distribuit dividente în numerar din profitul anului 2020, precum și din rezervele altor ani, în sumă totală de 500 de milioane de lei.

Tot în octombrie a.c., banca a marcat 24 de ani pe piața de capital. Banca Transilvania are peste 30.000 de acţionari și peste 70% acţionariat românesc.

În special pentru acționari și investitori, banca a lansat BT Research, un centru online în care se pot accesa rapoarte de analiză macroeconomică, care prezintă evoluții, trenduri și perspective pentru România, Zona Euro și SUA.

Raportul aferent trimestrului III/2021, întocmit în conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 24 din 2017 privind emitenții de instrumente financiare şi operațiuni de piață, este disponibil pe site-ul BT, secțiunea Relații investitori, în 12 noiembrie a.c., începând cu ora 9.00. Situaţiile financiare la
30.09.2021 şi 30.09.2020 nu sunt auditate şi nici revizuite; cele aferente 31.12.2020 sunt auditate.

Taguri: Banca Transilvania  Omer Tetik  banca  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProfit record al sistemului bancar in primele noua luni din 2021

Sistemul bancar romanesc, format din 34 de institutii de credit, dintre care o cooperativa de credit (Creditcoop) si doua banci pentru locuinte, a obtinut in primele trei trimestre din 2021 un profit reecord de aproximativ 6,6 miliarde lei, conform indicatorilor agregati publicati de Banca detalii

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si detalii

Clientii ING, vizati de e-maluri tip phishing (inselaciune electronica)

Mai multi cititori ne semnaleaza ca primesc frecvent e-mailuri care par a veni de la banca ING, dar care in realitate au alte adrese de expediere si care contin linkuri catre pagini clona, false, ale ING Bank menite a fura datele personale precum numarul cardurilor si parolele de acces in detalii

Zdenek Romanek este noul sef al Raiffeisen Bank Romania, in locul lui Steven van Groningen

Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank Romania, in urma unui proces de selectie international: Zdenek Romanek se va alatura echipei Raiffeisen Bank incepand cu data 1 februarie 2022, si va prelua mandatul dupa aprobarea de catre Banca Nationala a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii