BANCI | Cariera

Concurs pentru planuri de afaceri dedicat elevilor de liceu, sustinut de BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-06 16:20

- Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Early Innovators Business Plan Competition, singurul concurs național pentru planuri de afaceri dedicat elevilor de liceu, susținut de Banca Comercială Română;

- La prima ediție s-au înscris peste 680 de elevi și 97 de profesori din întreaga țară, dintre care au mers în finală 16 echipe de liceeni;

Organizația germană Steinbeis Danube Center, în parteneriat cu Steinbeis România și rețeaua afiliată, susținute de BCR Școala de Business, au dat startul celei de-a doua ediții a Early Innovators Business Plan Competition, singurul concurs național pentru planuri de afaceri dedicat elevilor de liceu, cu premii totale de peste 4.000 de euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Competiția se adresează liceenilor, indiferent de profilul studiat, și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici de parteneriat public-privat din Germania, aplicate pentru elevii din România.

Elevii pot participa individual sau în echipe de maximum 4 candidați, indiferent de liceele din care provin. Profesorul-coordonator, indiferent de specialitate, este garantul muncii lor și este membru pasiv al echipei. Opțional, elevii își pot alege un student-mentor care are un rol activ și care poate îmbunătăți planul de afaceri cu idei care țin de direcțiile de cercetare din universități.

Perioada de înscriere în concurs se încheie pe 10 decembrie 2021. Elevii au la dispoziție aproximativ patru luni pentru a dezvolta planurile de afaceri, urmând ca finala să aibă loc în perioada mai-iunie 2022. Premierea se va face imediat după sesiunea de pitch-uri, iar BCR Școala de Business va acorda premiile principale:

Proiectele câștigătoare vor fi premiate cu:

- 1.500 de euro (premiul I)
- 1.000 de euro (premiul II)
- 600 de euro (premiul III)
- 3 mențiuni în valoare de 300 de euro

Participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală. Mai mult, fiecare participant va primi un feedback detaliat din partea juriului care a făcut evaluarea, format din oameni de afaceri și manageri.

Early Innovators este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare: orice elev, de la orice liceu, coordonat de orice profesor de la orice liceu, indiferent de specialitate. Pentru ca oricine poate să facă business cu oricine independent de afiliere.

„Interesul liceenilor și profesorilor a depășit așteptările noastre și credem că cea de-a doua ediție a competiției Early Innovators Business Plan Competition va atrage un număr mai ridicat de înscrieri și proiecte antreprenoriale vizionare și inovatoare. Valoarea premiilor este dublă față de prima ediție, însă cel mai apreciat lucru de către participanți a fost interacțiunea cu juriul, format din antreprenori și experți în domeniu. Fiecare participant a primit feedback elaborat și personalizat sub forma unei scrisori, iar finaliștii au interacționat direct cu membrii juriului”, a declarat Jurgen Raizner, expert Steinbeis pentru Europa Centrală și de Est și director al Steinbeis Donau Zentrum.

„Educația antreprenorială ar trebui să devină parte din curricula liceelor de orice profil, pentru ca generațiile viitoare de antreprenori să deprindă abilitățile necesare și să cunoască instrumentele care pot transforma mediul de afaceri al unei țări. Ne-am implicat în acest program tocmai pentru că suntem convinși de potențialul care există în tinerii liceeni din România. Vrem să îi ajutăm să crească și să le oferim resursele să reușească, astfel încât să avem o nouă generație solidă de antreprenori”, a declarat Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-ups BCR.

La prima ediție a competiției, 162 de echipe din întreaga țară au înscris planuri de afaceri, ce au cuprins informații despre ideea de business, dezvoltarea produsului/ serviciului, viziune, tehnologii, beneficii pentru clienți, analiza competiției, grupul țintă și multe alte informații.

Juriul a selectat 16 echipe finaliste (~10% din totalul proiectelor înscrise) de la licee din Câmpina, Timișoara, Hațeg, Pașcani, Găești, Târgoviște, Târgu-Jiu, București, Râmnicu-Vâlcea și Sibiu. Finaliștii și-au susținut ideile în cadrul unei sesiuni de pitch-uri ce a fost transmisă live.

Conceptul concursului este acela de a stimula comunicarea dintre învățământul preuniversitar și mediul de afaceri și de a oferi un demo despre provocările antreprenoriatului. Mai multe detalii despre proiect și depre etapele de înscriere se găsesc pe site-ul oficial al competiției http://early-innovators.eu/participare.

 

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraBanca Transilvania angajeaza participantii la programul de internship

Cel mai recent program de internship la Banca Transilvania s-a bucurat de succes: 26 din cei 30 de participanţi au fost angajaţi la BT, în domeniul Digital Banking şi IT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Internship-ul s-a derulat în perioada 1 – 30 detalii

Patricia Andrei este noul director de resurse umane al CEC Bank

Patricia Andrei este noul director de HR al CEC Bank, poziție din care va coordona întreaga activitate de resurse umane a băncii cu cea mai mare rețea teritorială din România, care include peste 1.000 de unități și aproape 6.000 de angajați la nivelul întregii țări, detalii

Eleni Skoura, numita Head of Retail la ING Bank

Începând cu 23 august, Eleni Skoura se va alătura echipei ING Bank România, preluând poziția de Head of Retail Banking și membru al Comitetului Executiv al băncii. În acest rol, ea va conduce o echipă de peste 400 de angajați și va coordona toate detalii

Anca Petcu este noul director de operatiuni la First Bank

First Bank anunță numirea Ancăi Petcu în rolul de Chief Operations Officer (COO). În calitate de COO, Anca Petcu îi va raporta lui Henk Paardekooper, CEO First Bank, și va fi membră a echipei executive a companiei, ca Vice Președinte First Bank, conform unui comunicat de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii