BANCI | Ultima Ora

Finantari nerambursabile prin PNDR destinate fermierilor, sustinute de Banca Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-05 15:06

 Angajamentul BT este să contribuie la repoziţionarea agriculturii prin finanţare şi educaţie

 Banca Transilvania a susţinut până acum proiecte din bani europeni de peste 4 miliarde euro

Banca Transilvania (BT) şi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au încheiat un protocol destinat fermierilor şi altor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile, în vederea accelerării absorbției fondurilor europene alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2021-2022, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

“Prin susţinerea investiţiilor realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile, Banca Transilvania doreşte să contribuie la dezvoltarea business-urilor din mediul rural.

Susţinem dezvoltarea şi integrarea afacerilor din agribuisness cu scopul de a creşte productivitatea şi valoarea adaugată pentru fermieri, pentru zona rurală, inclusiv prin promovarea egalităţii de şanse în zone mai puţin favorizate.

Pe termen lung, ca bancă, vom continua să susţinem dezvoltarea agriculturii în România şi creşterea sustenabilă a acesteia prin finanţare şi educaţie”, declară Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania”,
declară Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania.

Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania
Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania

„Este evidentă nevoia de capital propriu pe care o au solicitanții de fonduri nerambursabile pentru a duce la bun sfârșit investițiile pe care doresc să le realizeze. În acest scop am demarat la nivel de AFIR o serie de acorduri cu instituții financiare care să ofere condiții de creditare avantajoase și eficace.

Faptul că una dintre cele mai mari instituții bancare din România, așa cum este Banca Transilvania, a răspuns prompt la inițiativa noastră ne bucură și ne face să fim încrezători că rezultatele vor fi cele scontate.

Vom continua această strategie și cu alte organizații pentru că ne dorim ca beneficiarii noștri să aibă la îndemână și alte instrumente de sprijin financiar care să faciliteze implementarea proiectelor și implicit dezvoltarea sectorului de agribusiness”, afirmă Mihai Moraru, director general AFIR.

Cum susţine Banca Transilvania fermierii antreprenori

 BT se adresează tuturor beneficiarilor de fonduri europene din mediul rural - fermieri şi antreprenori care au un business de familie sau ferme, iar în acelaşi timp încurajează înfiinţarea asociaţiilor de fermieri, cooperativelor şi organizaţiilor de producători.

 Banca are propria platformă de soluţii de finanţare, cât şi linii specializate de afaceri, Agribusiness şi Programe Europene.

 Oferta Băncii Transilvania cuprinde produse de pre-finanţare, co-finanţare, scrisori de garanţii bancare şi conturi speciale pentru implementarea proiectelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, indiferent dacă sunt achiziţii simple sau proiecte de extindere, modernizare sau procesare.

 Printr-o vizită la locul pentru care se face investiţa, cu ajutorul inginerilor agronomi şi ai angajaţilor băncii, BT evaluează împreună cu fermierul/antreprenorul mărimea şi
viabilitatea acesteia, precum şi finanţarea necesară.

Fermierul/antreprenorul este apoi consiliat de bancă pentru alegerea soluţiei potrivite – credit până la primirea fondurilor
nerambursabile, credit pe termen lung pentru cofinanţare sau credit pentru TVA şi cheltuieli neeligibile. 

Banca Transilvania a susţinut până acum proiecte din bani europeni de peste 4 miliarde euro, reprezentând investiţii în agribusiness, industrie, sectorul medical, construcţii etc.

AFIR, aproape 68.000 de contracte de finanţare pentru fonduri europene nerambursabile

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale are ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Până în prezent, aproape 68.000 de fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice au încheiat contracte de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a primi fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Valoarea plăților efectuate de AFIR, până în prezent, beneficiarilor Programului se ridică la 7,8 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție efectivă a fondurilor alocate de peste 82%. 

Pentru perioada de tranziție 2021 – 2022 AFIR mai are la dispoziție fonduri pentru agricultură și dezvoltare rurală în valoare totală de 3,28 miliarde de euro.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Taguri: Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraScaderea costului creditului este principala doleanta a celor care apeleaza la CSALB

Ultimii doi ani de criză au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor detalii

CEC Bank plateste dividende de 634 milioane lei statului roman

- Dividendele sunt aferente profitului din 2019 și 2020 - Peste 85% din profitul net a fost repartizat, în linie cu acordul privind majorarea capitalului social CEC Bank, convenit cu Comisia Europeană în 2019 CEC detalii

Garanti BBVA finanteaza proiectul imobiliar The Ivy

Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din România, a semnat un nou acord de finanțare cu Garanti BBVA, pentru construirea celei de-a doua clădiri din proiectul THE IVY, conform unui comunicat de presa, in care se mai arata: Valoarea totală a detalii

Atac phishing la utilizatorii aplicatiei YOU BRD

Utilizatorii aplicatiei de internet/mobile banking YOU BRD sunt vizati de un atac tip phishing, o tentativa de frauda online prin care se incearca furtul datelor personale si a parolelor/PIN-urile cardurilor si aplicatiilor bancare. Atacul se deruleaza printr-un email care apare a veni detalii

  

Ultimele Comentarii