BANCI | Banca Comerciala Romana (BCR)

BCR are noi fonduri pentru creditele IMM Invest

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-10-25 19:03

- 1.400 de companii au atras anul acesta finanțare IMM Invest prin BCR, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei.

- În topul sectoarelor care au primit finanțare se află comerțul (24%), construcțiile și materiale de construcții (15%), transportul (14%), producția (10%), produsele și serviciile de consum (7%).

- BCR sprijină antreprenorii pentru atragere de finanțare prin consiliere personalizată pentru fiecare solicitare și prin ghidul practic IMM Invest 2021.

Banca Comercială Română (BCR) anunță că până în prezent a acordat finanțări în valoare de 1,2 miliarde de lei în cadrul programului IMM Invest 2021 și a obținut suplimentarea plafonului inițial cu încă 400 de milioane de lei, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

89% din credite au fost acordate pentru capital de lucru, în timp ce numărul companiilor care au accesat finanțare pentru investiții s-a dublat comparativ cu 2020.

Anul acesta, 1.400 de companii au beneficiat de credite IMM Invest prin BCR, 84% dintre acestea înscriindu-se pentru garanțiile programului IMM Invest, în timp ce 16% sunt înrolate în subprogramul AGRO IMM Invest, dedicat întreprinderilor mici și mijlocii, dar și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii. În topul sectoarelor care au primit finanțare IMM Invest prin BCR se află comerțul (24%), construcțiile și materiale de construcții (15%), transport (14%), producție (10%), produse și servicii de consum (7%).

Bogdan Cernescu, Corporate Coverage Director Banca Comercială Română
Bogdan Cernescu, Corporate Coverage Director Banca Comercială Română

„Antreprenorii s-au confruntat cu o perioadă extrem de dificilă în ultimii doi ani, însă au reușit, și cu ajutorul IMM Invest, să se reinventeze și să construiască un viitor mai bun pentru companiile și angajații lor. Acesta este rolul nostru, de a consilia și de a ajuta oamenii să ia cele mai bune decizii financiare, mai ales în momente complicate. Suplimentarea plafonului IMM Invest înseamnă mai multe companii care își vor pune în aplicare ideile și planurile de afaceri și sperăm că numărul celor care aleg finanțări pentru investiții va fi în continuare în creștere față de 2020”, a declarat Bogdan Cernescu, Corporate Coverage Director Banca Comercială Română.

BCR a primit pentru 2021 un plafon de garantare de 1,15 miliarde de lei pentru IMM Invest, iar în urma majorării plafonului va putea oferi finanțări cu garanții de minimum 1,55 de miliarde de lei.

Anul trecut, banca a aprobat finanțări în valoare de 1,24 miliarde de lei pentru 1.810 companii ce au accesat programul.

De începutul anului, BCR a susținut eficientizarea fluxurilor și proceselor de aprobare a cererilor de finanțare IMM Invest, astfel încât banii să ajungă mai rapid către IMM-uri.

De altfel, BCR a început să utilizeze la scara largă un robot care se ocupă de verificarea dosarelor înscrise în IMM Invest, acesta fiind inițial un proiect pilot ce a fost testat în cadrul IMM Invest 2020.

Robotul face verificările privind eligibilitatea dosarelor, astfel încât să ofere o acuratețe mai bună și un timp mai scurt de răspuns privind acceptarea documentelor.

Programul IMM Invest permite afacerilor mici şi mijlocii afectate de criza COVID-19 să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de credite/linii de credit garantate de către statul român prin intermediul Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Ghidul IMM Invest 2021, care poate fi accesat gratuit pe site-ul BCR www.bcr.ro/imm-invest, oferă informații despre:

Cum poate fi accesată finanțarea prin programul IMM Invest;
Sfaturi utile pentru finanțare;
Ce pași trebuie urmați pentru primirea finanțării;
Avantajele programului și ce produse pot fi accesate;
Care sunt criteriile de eligibilitate și documente necesare.

Ce tipuri de finanțări* pot fi accesate:

Credite pentru investiții până la maximum 10 milioane de lei pentru companii microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii:

Maximum 80% garanție de stat aplicată la principal;
Maturitate: 72 luni;
Perioada de grație: maximum 18 luni;
Dobânda: ROBOR 3M + 1,99%;
Garanții colaterale, care, împreună cu garanția de stat și ipoteca legală imobiliară și/sau mobiliară
asupra activelor achiziționate din credit, acoperă în proporție de cel puțin 100% din valoarea finanțării.

Credite pentru capital de lucru (linie de credit sau credit în rate) de până la:
500.000 de lei pentru microîntreprinderi;
1 milion de lei pentru întreprinderi mici;
5 milioane de lei pentru întreprinderile mijlocii:

Maximum 80% garanție de stat aplicată la principal (credite de până în 1 milion de lei) și maximum 90% garanție de stat aplicată la principal (credite de până în 5 milioane de lei);

Maturitate: 36 luni, cu posibilitatea de prelungire pe încă 36 luni (din care ultimele 12 luni rambursare în rate);

Dobânda: ROBOR 3M + 2,45%.

*O companie poate beneficia atât de credite de investiții, cât și de credite de capital de lucru, în limita valorii maxime cumulate de 10 milioane de lei, cu respectarea limitărilor de valoare aferente fiecărei categorii de produs.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, 11.300 de POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)BCR: ore limita de procesare operatiuni persoane fizice

Ore limită (1) de procesare operaţiuni - Persoane Fizice Plăţi în lei intrabancare: - Ghiseu: ≤ 17:00: debitare cont plătitor şi creditare cont beneficiar în aceeaşi zi calendaristică  detalii

La BCR, doar cu programare online sau prin telefon

- BCR extinde sistemul de programări disponibil online, astfel că acestea vor putea fi făcute pe tot orarul de funcționare al sucursalelor bancare - La un an de la introducere, aproape 5 milioane de programări au fost efectuate de către detalii

BCR are noi fonduri pentru creditele IMM Invest

- 1.400 de companii au atras anul acesta finanțare IMM Invest prin BCR, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei. - În topul sectoarelor care au primit finanțare se află comerțul (24%), construcțiile și materiale de detalii

Cum se actualizeaza datele personale la BCR?

Banca Comerciala Romana (BCR) are trei modalitati de actualizare a datelor personale pentru clientii persoane fizice: - In orice sucursala BCR - In aplicatia George - Completand formularul online, de pe site-ul BCR.ro ( detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii