ASIGURARI | Ultima Ora

In Campulung Muscel sunt asigurate doar 3240 de locuinte, dintr-un total de 16.000 (PAID)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-10-09 09:29

Elena Lasconi si Nicoleta Radu

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpulung Muscel, demarează, miercuri, 6 octombrie a.c., o nouă campanie de informare, în scopul creșterii gradului de protecție a cetățenilor în fața dezastrelor naturale, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

„Anul acesta, locuitorii din Municipiul Câmpulung Muscel au fost greu încercați. Am văzut cu toții că inundațiile și alunecările de teren au afectat foarte multe locuințe și m-am bucurat să aud că administrația locală s-a preocupat să identifice acele plase de siguranță care pot să asigure, pe viitor, recuperarea prejudiciilor, într-un mod sustenabil. Vremurile pe care le parcurgem ne confirmă tututor că asigurarea obligatorie a locuinței nu este o povară, o cheltuială inutilă, ci un sprijin real într-o perioadă cu atât de multe fenomene extreme. Natura nu ne datorează nimic, depinde de noi să fim pregătiți și să ne asigurăm că, în caz de dezastru, nu suntem nevoiți să o luăm de la zero”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

În Municipiul Câmpulung Muscel sunt asigurate 3240 locuințe, dintr-un total de aproape 16.000. În baza noului parteneriat, PAID și administrația locală vor organiza campanii de informare și educare a cetățenilor cu privire la importanța pe care o are asigurarea obligatorie a locuinței în contextul noilor schimbări climatice.

„Am ținut foarte mult să vină reprezentanții PAID, să discutăm, pentru că este o situație, din punctul meu de vedere, gravă. De curând au fost inundații și am găsit gospodării care nu au avut deloc asigurare. Am fost uimită să constat că nici locuințele care țin de Primărie nu sunt asigurate. În condițiile în care, eu, personal, ca și cetățean, am nu doar asigurare obligatorie la casă, dar am și o asigurare extra. Municipiul Câmpulung este într-o zonă seismică activă, e pe primul loc parcă. Vreau să atragem atenția populației că e foarte important să facem această asigurare obligatorie a locuinței”, a declarat Elena Lasconi.

Nicoleta Radu a reamintit că asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată exclusiv de PAID, companie care întrunește toți indicatorii de solvabilitate, are fonduri proprii de aproape 300 mil lei și cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în valoare de un miliard de euro.

Despre PAID

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundații - Alunecări de teren.

Taguri: asigurare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD: fondurile de pensii sunt în siguranță

Clarificări din partea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (SAFPP): "Așa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli detalii

Banca Transilvania obtine fonduri IFC pentru credite blue

Prima finanțare din Europa Centrală și de Est pentru împrumuturi blue va sprijini proiectele de economie blue din România. Împrumutul de 100 de milioane de euro a fost acordat de IFC Băncii Transilvania, conform unui comunicat al IFC, in care se detalii

Banca la care Romania este actionar alaturi de Rusia a facut profit

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov, Ministrul de Finanțe al Republicii Azerbaidjan, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

BCR trimite in SUA opt firme din InnovX-BCR in cautare de investitii

8 businessuri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR vor participa în perioada 26-29 iunie la cel mai important eveniment dedicat investițiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR detalii

  

Ultimele Comentarii