BANCI | Ultima Ora

Dobanda unui credit ipotecar de la ING Bank este mai mica decat a unui credit Noua Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-08-17 11:07

ING Bank si-a imbunatatit creditul ipotecar, ale carui costuri totale (DAE) sunt mai mici decat cele ale unui imprumut prin programul Noua Casa, in conditiile in care banca a anuntat ca a epuizat fondurile alocate pentru acest program.

Singurul dezavantaj al unui credit ipotecar obisnuit este avansul de minim 15% din valoarea locuintei, comparativ cu 5% la creditele Noua Casa.

Comunicatul ING:

ING anunță că plafonul pentru programul Noua Casă a fost epuizat complet și propune o alternativă comparabilă din punct de vedere costuri pentru românii care doresc să își cumpere o locuință, prin creditul standard ING Ipotecar cu avans de la 15%.

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România
Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România

“Asistăm la continuarea unui trend pornit pe fondul pandemiei, unde românii simt nevoia de siguranță în propriul cămin, de a avea mai mult loc și să fie aproape de un spațiu verde. Pe fondul epuizării plafonului pentru programul Noua Casă și din dorința de a oferi o alternativă comparabilă clienților noștri, am îmbunătățit oferta noastră pentru creditul ipotecar standard. Astăzi, creditul ipotecar cu dobândă variabilă poate ajunge la un cost comparabil cu cel achiziționat prin programul guvernamental. Astfel, suntem în continuare alături de cei care doresc să își achiziționeze o locuință în condiții avantajoase, atât prin creditul cu dobândă variabilă, cât și cel cu dobândă fixă pe șapte ani, în funcție de preferințele lor”, a declarat Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România.

Deși pentru o parte din români avansul mai mare solicitat la creditul ipotecar standard poate fi o barieră pentru achiziționarea unui împrumut, peste 40% din cei care au achiziționat un credit prin programul Noua Casă la ING Bank anul acesta au plătit un avans de peste 10% din valoarea locuinței.

În ceea ce privește condițiile de accesare a creditului, oferta ipotecar standard presupune doar comisionul de analiză a dosarului și un avans minim de 15%, în timp ce Noua Casă presupune un depozit colateral de trei rate lunare, comision anual la Fondul de Garantare, un timp mai mare de procesare a dosarului, imposibilitatea de a înstrăina imobilul timp de cinci ani, obținerea unui acord de la bancă și de la Fond pentru închiriere, limite în ceea ce privește sumele ce pot fi acordate ca împrumut în funcție de tipul imobilului și chiar și avans de minim 15% în cazul locuințelor noi.

Taguri: credite ipotecare  ING Bank  banca  credite Prima Casa  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit. Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), detalii

Probleme la platile online cu cardurile Mastercard emise de toate bancile (actualizat)

"Cardurile Mastercard emise de toate bancile romanesti au probleme de utilizare la tranzactiile online, care functioneaza cu intermitente, si-au anuntat unele banci clientii.
"Va informam ca exista o problema generala legata de utilizarea cardurilor Mastercard la nivelul detalii

Probleme de functionare la aplicatia George a BCR (actualizat)

BCR anunta ca aplicatia de internet/mobile banking are probleme de functionare: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

Banca Transilvania ofera un credit verde cu cea mai mica dobanda din piata

Banca Transilvania (BT) a lansat un credit de nevoi personale verde, destinat achiziţionării de electrocasnice verzi (green), cu consum redus de energie, biciclete, trotinete si alte echipamente sau materiale prietenoase cu mediul. Imprumutul poate fi folosit si ca avans la credite detalii

  

Ultimele Comentarii