TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Vista Bank devine a cincea banca la care se pot face plati instant

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-08-09 21:52

Începând de astăzi, 9 august 2021, grupul băncilor care furnizează Plăți Instant adaugă un nou membru, VISTA BANK, care, independent de perioada dificilă pe care am traversat-o cu toții, a depus toate eforturile și a finalizat cu succes procesul de aderare la sistemul oferit de TRANSFOND băncilor din România, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

Continuarea propagării plăților instant demonstrează utilitatea și eficiența serviciului, ușurința lui în utilizare, atractivitatea pentru consumatorii finali dar și pentru instituțiile financiar bancare.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant are în componență: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank, bănci orientate către inovare, satisfacția clienților și preîntâmpinarea nevoilor acestora.

Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. O astfel de plată poate fi efectuată oricând (24/7/365), iar valoarea ei individuală se încadrează sub 50 mii lei.

Plățile Instant sunt puse la dispoziția utilizatorilor finali de servicii financiare, fie aceștia consumatori, fie business-uri, precum și  băncilor și altor furnizori de servicii de plăți care doresc să activeze în piața locală, permițând concretizarea uneia dintre cele mai importante cerințe ale open-banking-ului, respectiv transferul de fonduri în timp real între clienți.

Dezvoltarea continuă a serviciului menține România pe harta țărilor aliniate la standardele cele mai moderne în domeniu.

”Consecvenți strategiei noastre de a oferi servicii de înaltă calitate clienților noștri și de a transforma experiența clientului în conformitate cu așteptările sale, am inițiat proiectul de Plăți Instant împreună cu TRANSFOND. Plățile Instant vor deveni noul standard de plată în viitorul apropiat, schimbând perspectiva plăților, întrucât clienții pot efectua tranzacții în timp real și în afara orelor de program, în orice zi a anului. Mulțumim TRANSFOND pentru excelenta colaborare pe toată perioada implementării proiectului,”  a declarat Georgios Athanasopoulos, Director General VISTA BANK

”Este o certitudine că, atât la nivel european cât și pe plan internațional, plățile instant vor reprezenta standardul de efectuare a tranzacțiilor electronice și suntem convinși că acesta se va generaliza și în piața românească într-un orizont de timp pe care îl considerăm destul de apropiat. Odată relansate procesele economice generale, suntem încrezători că băncile vor reîncepe să înregistreze vitezele așteptate de dezvoltare a serviciilor lor și vor face demersurile necesare pentru aderarea la serviciul Plăți Instant, având în vedere, că, din practicile existente, oferirea acestui serviciu poate îmbunătăți procentul de retenție a clienților și poate atrage și clienți noi,” a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul Plăți Instant înregistrează în primele 7 luni din acest an cu 55% mai multe tranzacții decât în tot anul 2020, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta.

Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind clienților finali o experiență completă de plată, care va fi disponibilă în final oricărui deținător de cont bancar sau de plată.

Concret, pentru a plăti instant, utilizatorului final de servicii de plăți nu îi este necesară nici achiziția sau instalarea unei aplicații dedicate serviciului și nici înregistrarea într-o interfață distinctă pentru plățile instant.

Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății, în special prin platformele de tip mobile banking și de internet banking (deși există deja și oferte de astfel de servicii disponibile chiar la ghișeele fizice ale băncilor, dacă un client doritor nu este ”conectat” sau ”conectabil”).

VISTA BANK este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Prin preluarea în iulie 2018 de către un nou acționar puternic, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, banca a cunoscut o importantă consolidare la nivel de business, management și strategie. Cu o rețea de 31 de sucursale, Vista Bank oferă clienților persoane juridice medii și mari, precum și clienților persoane fizice cu venituri peste medie, soluții financiare cu valoare adăugată și servicii personalizate, de calitate superioară.
Pentru mai multe informații: www.vistabank.ro

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică.

Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.aliaspay.ro, www.platiinstant.ro, www.facturielectronice.ro.

Taguri: Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  Vista Bank  Transfond  plati instant  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraPatria Bank lanseaza Patria de Oriunde, o platforma 100% online pentru conturi, carduri, depozite si Internet & Mobile Banking

- Patria de Oriunde oferă tuturor persoanelor fizice posibilitatea de a accesa 100% online produse bancare de la Patria Bank, fără drumuri la bancă - Patria Bank ajunge mai aproape de viitorii săi clienți persoane fizice, oriunde s-ar afla ei, detalii

ING Bank este a treia banca la care se pot face plati catre un numar de telefon, in locul IBAN

ING Bank devine a treia banca, dupa Banca Transilvania si CEC Bank, care permite clientilor persoane fizice sa efectueze plati pe baza numarului de telefon mobil, in locul contului IBAN, prin serviciul AliasPay al Transfond, lansat in septembrie 2020. Începând cu această detalii

OTP Bank: fraudele prin furtul datelor de pe carduri au o rata de succes ridicata: 59%

OTP Bank anunta ca tentativele de fraude prin furtul datelor cardurilor clientilor au o rata de succes ridicata, de 59%, iar hotii reusesc sa fure peste jumate din sumele existente pe carduri. Comunicatul OTP Bank: OTP Bank avertizează detalii

Patria Credit: 1 milion de producatori agricoli au nevoie de microfinantare

- Anul acesta, instituția financiară nebancară va sprijini proiecte prin care peste 240 de fermieri se vor organiza în structuri asociative - Prin extinderea programelor de dezvoltare, alți 2.000 de fermieri vor fi creditați pentru diverse detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna ziua

  Buna ziua pot să fac un credit cu contract din Germania ... detalii

 • Buna ziua

  Buna ziua pot să fac un credit cu contract din Germania ... detalii

 • Intrbare

  Bunaziua,cit este dobinda la cetelem ? La suma de 6500de lei platesc lunar 305 lei de un an si inca ... detalii

 • Intrbare

  Bunaziua,cit este dobinda la cetelem ? La suma de 6500de lei platesc lunar 305 lei de un an si inca ... detalii

 • Datorii

  Va rog sa ma ajutați , am luat un telefon in rate și mai aveam 1300 lei plata dar din anumite ... detalii