TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Vista Bank devine a cincea banca la care se pot face plati instant

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-08-09 21:52

Începând de astăzi, 9 august 2021, grupul băncilor care furnizează Plăți Instant adaugă un nou membru, VISTA BANK, care, independent de perioada dificilă pe care am traversat-o cu toții, a depus toate eforturile și a finalizat cu succes procesul de aderare la sistemul oferit de TRANSFOND băncilor din România, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

Continuarea propagării plăților instant demonstrează utilitatea și eficiența serviciului, ușurința lui în utilizare, atractivitatea pentru consumatorii finali dar și pentru instituțiile financiar bancare.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant are în componență: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank, bănci orientate către inovare, satisfacția clienților și preîntâmpinarea nevoilor acestora.

Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. O astfel de plată poate fi efectuată oricând (24/7/365), iar valoarea ei individuală se încadrează sub 50 mii lei.

Plățile Instant sunt puse la dispoziția utilizatorilor finali de servicii financiare, fie aceștia consumatori, fie business-uri, precum și  băncilor și altor furnizori de servicii de plăți care doresc să activeze în piața locală, permițând concretizarea uneia dintre cele mai importante cerințe ale open-banking-ului, respectiv transferul de fonduri în timp real între clienți.

Dezvoltarea continuă a serviciului menține România pe harta țărilor aliniate la standardele cele mai moderne în domeniu.

”Consecvenți strategiei noastre de a oferi servicii de înaltă calitate clienților noștri și de a transforma experiența clientului în conformitate cu așteptările sale, am inițiat proiectul de Plăți Instant împreună cu TRANSFOND. Plățile Instant vor deveni noul standard de plată în viitorul apropiat, schimbând perspectiva plăților, întrucât clienții pot efectua tranzacții în timp real și în afara orelor de program, în orice zi a anului. Mulțumim TRANSFOND pentru excelenta colaborare pe toată perioada implementării proiectului,”  a declarat Georgios Athanasopoulos, Director General VISTA BANK

”Este o certitudine că, atât la nivel european cât și pe plan internațional, plățile instant vor reprezenta standardul de efectuare a tranzacțiilor electronice și suntem convinși că acesta se va generaliza și în piața românească într-un orizont de timp pe care îl considerăm destul de apropiat. Odată relansate procesele economice generale, suntem încrezători că băncile vor reîncepe să înregistreze vitezele așteptate de dezvoltare a serviciilor lor și vor face demersurile necesare pentru aderarea la serviciul Plăți Instant, având în vedere, că, din practicile existente, oferirea acestui serviciu poate îmbunătăți procentul de retenție a clienților și poate atrage și clienți noi,” a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul Plăți Instant înregistrează în primele 7 luni din acest an cu 55% mai multe tranzacții decât în tot anul 2020, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta.

Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind clienților finali o experiență completă de plată, care va fi disponibilă în final oricărui deținător de cont bancar sau de plată.

Concret, pentru a plăti instant, utilizatorului final de servicii de plăți nu îi este necesară nici achiziția sau instalarea unei aplicații dedicate serviciului și nici înregistrarea într-o interfață distinctă pentru plățile instant.

Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății, în special prin platformele de tip mobile banking și de internet banking (deși există deja și oferte de astfel de servicii disponibile chiar la ghișeele fizice ale băncilor, dacă un client doritor nu este ”conectat” sau ”conectabil”).

VISTA BANK este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Prin preluarea în iulie 2018 de către un nou acționar puternic, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, banca a cunoscut o importantă consolidare la nivel de business, management și strategie. Cu o rețea de 31 de sucursale, Vista Bank oferă clienților persoane juridice medii și mari, precum și clienților persoane fizice cu venituri peste medie, soluții financiare cu valoare adăugată și servicii personalizate, de calitate superioară.
Pentru mai multe informații: www.vistabank.ro

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică.

Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.aliaspay.ro, www.platiinstant.ro, www.facturielectronice.ro.

Taguri: Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  Vista Bank  Transfond  plati instant  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraNoi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală

Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii

Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online

• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea • 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său • 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
 
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii

Contul de economii cu alimentare periodică, disponibil în aplicația de Mobile Banking CEC app

• În plus, clienții își pot personaliza conturile prin setarea denumirii dorite de fiecare în parte (alias-ul) 
   
CEC Bank continuă procesul de digitalizare și lansează un nou produs de economisire, disponibil detalii

  

Ultimele Comentarii