BANCI | Ultima Ora

Tentativa de frauda prin e-mail destinata clientilor Bancii Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-07-15 10:28

Un e-mail care aparent vine de la Banca Transilvania, in care se regaseste un atasament despre care se spune ca este o notificare de plata prin banca, este de fapt o tentativa de frauda (phishing), fisierul atasat fiind un virus care urmareste sa fure datele personale ale celor care-l deschid.

E-mailul, cu subiectul "Ordin de plata 7,300 lei", pare a veni de la Banca Transilvania (vezi foto), iar daca verifici adresa de e-mail (alert@bancatransilvania.ro), aceasta pare credibila, dat fiind ca include numele bancii. (vezi foto)

In realitate, adresa de e-mail nu apartine Bancii Transilvania.
Continutul e-mailului este urmatorul: "Stimate client, puteti gasi in atasament notificarea legata de plata de la clientul nostru catre dvs., prin Banca Transilvania".

Atasamentul este denumit "Ordin de plata 7 300 pdf.zip".

Ne dam seama ca este vorba de un e-mail fals pentru ca nici Banca Transilvania, nici alte banci, nu trimit clientilor, prin e-mail, ordinele de plata ale clientilor.

Singurele notificari pe care le primesc clientii bancilor sunt cele legate de efectuarea unei plati sau a unei incasari si nu contin documente atasate.

Asadar, atentie! Nu faceti click pe astfel de e-mailuri cu atasamente care aparent vin din partea bancilor.

Inainte de a deschide sau a raspunde la astfel de e-mailuri, daca totusi vreti sa verificati daca este sau nu un mesaj fals, sunati mai intai la banca si intrebati daca v-a trimis vreun astfel de e-mail.

Taguri: BT  Banca Transilvania  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCum se face amanarea ratelor la creditele Banca Romaneasca

Care este procedura de suspendare a ratelor la creditele acordate de Banca Romaneasca, conform OUG 90/2022, potrivit informatiilor publicate de banca: Supendare Rate conform OUG 90/2022 Inainte de a completa și de a transmite Băncii solicitarea de suspendare a obligațiilor de plată, solicitantul este rugat să parcurgă toate informațiile din prezenta secțiune. Transmiterea solicitării echivalează cu luarea la cunoștintă și, acolo unde este cazul, cu acceptarea de către solicitant a celor enumerate mai jos: DETALII IMPORTANTE: OUG nr. 90/2022 stabilește următoarele criterii cumulative de eligibilitate aplicabile în cazul fiecărei solicitări de suspendare: (1) Solicitantul detalii

BNR a majorat dobanda la 5,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu 0,75 de puncte procentuale, la 5,50% pe an, usor sub estimarile medii ale analistilor, care se asteptau la o crestere de un punct. Unii analisti, precum cei ai Erste Bank, au ghicit decizia BNR ( detalii

Dobânda BNR ar putea fi majorată la 5,75%

Dobânda de politica monetară ar putea fi majorată cu un punct, la 5,75%, în ședința de astăzi de la Banca Națională a României (BNR), conform mediei prognozelor analiștilor. Economiștii Erste Group sunt mai conservatori, detalii

Creditele Alpha Bank pentru IMM-uri, in crestere cu 56%

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a depășit, la finalul lunii iunie 2022, 2,8 miliarde euro, marcând un avans anual de 7,0%, în timp ce depozitele atrase de la clienți s-au situat la aproximativ 2,7 miliarde euro, +5,1% an/an, anunta banca detalii

  

Ultimele Comentarii