BANCI | Ultima Ora

Tentativa de frauda prin e-mail destinata clientilor Bancii Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-07-15 10:28

Un e-mail care aparent vine de la Banca Transilvania, in care se regaseste un atasament despre care se spune ca este o notificare de plata prin banca, este de fapt o tentativa de frauda (phishing), fisierul atasat fiind un virus care urmareste sa fure datele personale ale celor care-l deschid.

E-mailul, cu subiectul "Ordin de plata 7,300 lei", pare a veni de la Banca Transilvania (vezi foto), iar daca verifici adresa de e-mail (alert@bancatransilvania.ro), aceasta pare credibila, dat fiind ca include numele bancii. (vezi foto)

In realitate, adresa de e-mail nu apartine Bancii Transilvania.
Continutul e-mailului este urmatorul: "Stimate client, puteti gasi in atasament notificarea legata de plata de la clientul nostru catre dvs., prin Banca Transilvania".

Atasamentul este denumit "Ordin de plata 7 300 pdf.zip".

Ne dam seama ca este vorba de un e-mail fals pentru ca nici Banca Transilvania, nici alte banci, nu trimit clientilor, prin e-mail, ordinele de plata ale clientilor.

Singurele notificari pe care le primesc clientii bancilor sunt cele legate de efectuarea unei plati sau a unei incasari si nu contin documente atasate.

Asadar, atentie! Nu faceti click pe astfel de e-mailuri cu atasamente care aparent vin din partea bancilor.

Inainte de a deschide sau a raspunde la astfel de e-mailuri, daca totusi vreti sa verificati daca este sau nu un mesaj fals, sunati mai intai la banca si intrebati daca v-a trimis vreun astfel de e-mail.

Taguri: BT  Banca Transilvania  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraARB: bancile au un potential mare de crestere a creditarii

Băncile din România au acordat credite noi populației și companiilor în valoare de 388 miliarde lei, în perioada 2016-2020, cu 37,5% mai mult comparativ cu soldul creditului neguvernamental de la sfârșitul anului trecut, care s-a cifrat la 282 miliarde lei, potrivit detalii

Tentativa de frauda prin e-mail destinata clientilor Bancii Transilvania

Un e-mail care aparent vine de la Banca Transilvania, in care se regaseste un atasament despre care se spune ca este o notificare de plata prin banca, este de fapt o tentativa de frauda (phishing), fisierul atasat fiind un virus care urmareste sa fure datele personale ale celor care-l detalii

CEC Bank are o aplicatie, SmartPhone POS, pentru acceptarea platilor cu cardul de pe telefonul mobil

CEC Bank lansează aplicația SmartPhone POS – o soluție inovativă adresată comercianților, care permite transformarea telefonului mobil în dispozitiv POS pentru acceptarea plăților cu cardul, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”În contextul detalii

Libra Bank are probleme cu functionarea aplicatiei de internet banking

Aplicatia de internet/mobile banking a Libra Internet Bank nu functioneaza in prezent (ora 16,45), conform informatiilor furnizate de cititorii Bancherul.ro. Libra Bank a anuntat, pe Facebook, in urma cu o jumatate de ora (la ora 16), ca intampina o problema tehnica a aplicatiilor de detalii

  

Ultimele Comentarii