BURSA | Banca Transilvania (BT)

Bit Soft emite obligatiuni cu dobanda de 5,5% pe termen de 4 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-07-11 17:20

Bit Soft, compania care dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru industria ospitalității, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 1,5 milioane euro, cu scadență în 2025 la o dobândă de 5,5%, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București.

Bit Soft este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant
Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 15.000 de obligațiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi.

Plasamentul a fost închis anticipat, fiind înregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare.

La plasament au subscris peste 90 de investitori, atât persoane fizice, cât și juridice.

“Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este începutul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregătim de extinderea în noi piețe, iar infuzia de capital adusă prin intermediul emisiunii de obligațiuni ne asigură fundamentul necesar pentru îndeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu și lung. Suntem onorați să colaborăm cu BT Capital Partners și suntem convinși că va fi un parteneriat benefic”, afirmă Bogdan Stanciu, Director General şi fondator Bit Soft.

Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director), Alexandru Vlaicu (Manager) şi Bogdan Baldovin (Associate).

Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners
Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners

“Închiderea cu succes a plasamentului privat de obligațiuni reprezintă un prim pas important pe piața de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atât pentru accelerarea expansiunii internaționale, cât și pentru susținerea eforturilor de dezvoltare a soluțiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanșat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect și le mulțumim pentru încrederea acordată”, declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București.

Bit Soft își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în decurs de o lună, iar simbolul este BIT25E.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a emitentului, în speță achiziția unui grup de companii care desfășoară o activitate similară cu cea a emitentului în Franța și Maroc.

Cu o experiență de peste 27 de ani în industria ospitalității, Bit Soft dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante și centre spa & wellness, fiind prezentă în 3 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est, și anume: România, Bulgaria și Ungaria.

Pentru industria hotelieră, Bit Soft distribuie și implementează soluții software dezvoltate de către Oracle și Protel, doi dintre cei mai importanți dezvoltatori de software-uri hoteliere din lume.

Pentru restaurante și cafenele, compania oferă atât soluții ce aparțin de Oracle, cât si propriile soluții dezvoltate intern, iar pentru centrele spa&wellness, compania oferă un software dezvoltat de TAC, o companie din Austria specializată pe industria de spa&wellness, destinat rezervărilor și gestionării clienților.

În ultimii ani, BT Capital Partners a asistat o serie de companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019),
Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.

Taguri: BT  Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  BT Asset Management  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Transilvania (BT)Banca Transilvania dubleaza donatiile facute in iulie catre Peditel

  Donaţiile către PEDITEL, făcute în luna iulie prin site-ul BT, sunt dublate de Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: PEDITEL este singurul serviciu non-stop de asistenţă pediatrică gratuită din România, destinat părinţilor detalii

Beneficiarii de granturi HoReCa au tranzactii gratuite si acces la credite fara garantii la Banca Transilvania

Banca Transilvania face parte dintr-un nou program de granturi, de această dată cu destinaţie HoReCa, care înseamnă finanţare nerambursabilă pentru IMM-urile din industria ospitalităţii: hoteluri, restaurante, pensiuni, agenţii de turism şi organizatori de evenimente, anunta detalii

TechTalent, un nou partener al Bancii Transilvania in zona tehnologica

TechTalent Software şi Banca Transilvania anunţă startul unui parteneriat care va încorpora serviciile TechTalent în proiectele şi aplicaţiile majore de banking ale BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Nivelul de senioritate, cunoştinţele tehnice detalii

Banca Transilvania are un numar de Call Center dedicat pentru romanii din strainatate

Banca Transilvania facilitează accesul românilor de pretutindeni la serviciile sale şi la asistenţa oferită de echipa Call Center prin lansarea unui număr de telefon dedicat, +40264 303 003, non-stop, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Facilitarea accesului detalii

  

Ultimele Comentarii