BURSA | Banca Transilvania (BT)

Bit Soft emite obligatiuni cu dobanda de 5,5% pe termen de 4 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-07-11 17:20

Bit Soft, compania care dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru industria ospitalității, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 1,5 milioane euro, cu scadență în 2025 la o dobândă de 5,5%, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București.

Bit Soft este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant
Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 15.000 de obligațiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi.

Plasamentul a fost închis anticipat, fiind înregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare.

La plasament au subscris peste 90 de investitori, atât persoane fizice, cât și juridice.

“Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este începutul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregătim de extinderea în noi piețe, iar infuzia de capital adusă prin intermediul emisiunii de obligațiuni ne asigură fundamentul necesar pentru îndeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu și lung. Suntem onorați să colaborăm cu BT Capital Partners și suntem convinși că va fi un parteneriat benefic”, afirmă Bogdan Stanciu, Director General şi fondator Bit Soft.

Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director), Alexandru Vlaicu (Manager) şi Bogdan Baldovin (Associate).

Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners
Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners

“Închiderea cu succes a plasamentului privat de obligațiuni reprezintă un prim pas important pe piața de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atât pentru accelerarea expansiunii internaționale, cât și pentru susținerea eforturilor de dezvoltare a soluțiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanșat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect și le mulțumim pentru încrederea acordată”, declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București.

Bit Soft își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în decurs de o lună, iar simbolul este BIT25E.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a emitentului, în speță achiziția unui grup de companii care desfășoară o activitate similară cu cea a emitentului în Franța și Maroc.

Cu o experiență de peste 27 de ani în industria ospitalității, Bit Soft dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante și centre spa & wellness, fiind prezentă în 3 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est, și anume: România, Bulgaria și Ungaria.

Pentru industria hotelieră, Bit Soft distribuie și implementează soluții software dezvoltate de către Oracle și Protel, doi dintre cei mai importanți dezvoltatori de software-uri hoteliere din lume.

Pentru restaurante și cafenele, compania oferă atât soluții ce aparțin de Oracle, cât si propriile soluții dezvoltate intern, iar pentru centrele spa&wellness, compania oferă un software dezvoltat de TAC, o companie din Austria specializată pe industria de spa&wellness, destinat rezervărilor și gestionării clienților.

În ultimii ani, BT Capital Partners a asistat o serie de companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019),
Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.

Taguri: BT  Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  BT Asset Management  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Transilvania (BT)Banca Transilvania, pe locul 302 in topul celor mai valoroase branduri bancare din lume

Banca Transilvania este, si in acest an, in topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume, pe locul 302, conform Brand Finance Banking 500 2022. Valoarea brandului Banca Transilvania a crescut la 460 milioane USD (de la 441 milioane USD, in 2021), conform unui comunicat al bancii, detalii

Banca Transilvania, apreciata pentru comunicarea cu investitorii

Banca Transilvania a obtinut rating Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii in urma evaluarii Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este al treilea an consecutiv in care BT primeste 10 puncte din 10 detalii

Intreb BT, site-ul de informatii utile al Bancii Transilvania, a avut 3,6 milioane vizitatori, doua treimi fiind persoane de peste 65 de ani

3,6 milioane de persoane au accesat informații pe platforma Întreb BT în cursul anului trecut, ceea ce înseamnă +23% ca număr de vizitatori și +22% din punctul de vedere al vizitelor făcute, prin comparație cu 2020, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care detalii

Aplicatia BTPOS permite acceptarea in magazine a platilor cu cardul, telefonul sau alte accesorii de plata

Banca Transilvania lansează BTPOS App, care transformă dispozitivul cu sistem de operare Android al unui comerciant în POS care acceptă plăți contactless cu cardul, telefonul sau cu alte accesorii de plată, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT oferă un detalii

  

Ultimele Comentarii