BANCI | Cariera

Mustafa Tiftikcioğlu preia conducerea Garanti BBVA Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-06-22 10:50

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania

Banca Națională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikcioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Mustafa Tiftikcioğlu îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Cu vastă experiență în Managementul Riscului de Credit Comercial și Corporate, precum și în Finanțare de Proiecte, Achiziții și Finanțari Structurate, Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani.

Anterior, a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

În calitate de CEO al Garanti BBVA România, Mustafa Tiftikcioğlu își propune să mențină indicatorii de performanță și risc ai băncii la niveluri ridicate, să asigure profitabilitatea și dezvoltarea portofoliului de clienți, să consolideze poziția în piață și să se concentreze pe sustenabilitate și banking responsabil, capitalizând pe expertiza Grupului BBVA în domeniu.

“Sunt onorat să accept această nouă misiune și să fac parte din următorul capitol al Garanti BBVA în România. Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesioniști ai băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienți și vom continua să îi sprijinim pentru a-și realiza obiectivele și a-și îndeplini visurile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală, cu o calitate superioară a portofoliului de credite și o acoperire foarte bună a creditelor prin provizioane, susținute de o adecvare a capitalului ridicată. În ultimii zece ani, banca și-a mărit în mod constant și organic volumul activelor, depășind în prezent 2,2 miliarde euro.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro (la finalul lunii decembrie 2020), poziție de top pe toate liniile de business și peste 18 milioane de clienți.

Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienți (la finalul lunii decembrie 2020).

Taguri: Garanti BBVA  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraMasterat pentru meseriile viitorului: Data Science for Industry and Society

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează programul de masterat Data Science for Industry and Society, care pregătește studenții pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obținerii de certificări tehnice foarte căutate detalii

Program pilot de lucru flexibil la ING Bank: week-end prelungit si o zi pe saptamana la birou

ING Bank România implementează un program pilot de lucru pentru angajații din sediul central al băncii, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Timp de trei luni, 300 de angajați din cei 2.300 au optat detalii

Serge Offers este noul Head of Business Banking al ING Bank Romania

Serge Offers, CFO-ul ING Bank România în ultimii trei ani și jumătate, va prelua rolul de Head of Business Banking și Deputy CEO începând cu 1 februarie. În această funcție, Serge va fi responsabil pentru dezvoltarea diviziei de Business Banking, ce detalii

Feza Tan devine prim-vicepresedinte la UniCredit Bank

Ca urmare a numirii de către Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bank România și a primirii aprobării din partea Băncii Naţionale a României, Feza Tan și-a început mandatul ca Prim Vicepreședinte Executiv și membru al Directoratului UniCredit Bank. Feza Tan detalii

  

Ultimele Comentarii