BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania a cumparat Idea Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-06-02 23:18

Banca Transilvania va achizitiona actiunile detinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Acordul de achizitie a fost semnat, iar pana la primirea aprobarii BNR si a Consiliului Concurentei entitatile IDEA isi vor desfasura activitatea independent. Valoarea tranzactiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Companiile din Romania care sunt sub brandul IDEA inseamna 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienti, 530 de angajati si 46 de unitati, la finalul anului trecut.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varsovia si are activitate in retail banking, leasing, intermediere financiara, factoring si consultanta in Polonia, Ucrania si Romania.

„Vedem achizitia Idea::Bank ca o noua oportunitate pentru Banca Transilvania si pentru clienti. Daca celelalte achizitii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de initiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa si dezvolta idei creative de solutii digitale pentru clientii de acum si pentru cei care vor veni. Multumim pentru incredere si colaborare top managementului Getin Holding Group si tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzactii” – declara Horia Ciorcila, Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania.

„Suntem mandri de ceea ce au realizat companiile noastre in Romania. Ca investitor strain, Geting Holding este foarte bucuros ca a contribuit la dezvoltarea economiei romanesti. Ca parte a filosofiei noastre, vazandu-ne misiunea indeplinita, suntem fericiti ca activele din Romania vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare si mai dinamic jucator de pe piata” – afirma Piotr Kaczmarek, Director General, Getin Holding.

In aceasta tranzactie, Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY si Linklaters sunt consultantii Bancii Transilvania, iar Rothshild & Co., Sayenko Kharenko si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

Banca Transilvania a facut prima achizitie in 2015, Volksbank Romania, moment care a insemnat cea mai mare tranzactie de pe piata bancara din Romania. In 2018, banca a cumparat Bancpost, ERB Retail Services si ERB Leasing. Aceste achizitii au completat strategia de crestere si consolidare a cotei de piata BT, ducand - impreuna cu cresterea organica - la ascensiunea bancii pe primul loc in sistemul bancar romanesc.

Banca Transilvania inseamna azi 3,2 milioane de clienti, peste 9.000 de angajati, 500 de sedii, dar si cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

Taguri: Banca Transilvania  Idea Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania adopta un nou sistem de prevenire a fraudelor

SAS, lider în analytics, anunță că Banca Transilvania , cea mai mare bancă din România, va implementa o soluție SAS, pentru a acoperi toate nevoile de detectare și prevenire a fraudelor bancare, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Această colaborare detalii

Banca Transilvania a cumparat Idea Bank

Banca Transilvania va achizitiona actiunile detinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Acordul de achizitie a fost semnat, iar pana la primirea aprobarii BNR si a Consiliului detalii

Rezultatele financiare ale ING Bank in T1 2021: profit mai mare cu 11%, creditarea in crestere cu 2%

ING Bank a anuntat rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2021, in care a obtinut un profit brut de 183 milioane lei, in crestere anuala cu 11%. Profitul net al bancii s-a cifrat la 165 milioane lei.  Veniturile totale au sporit cu 2%, costurile cu detalii

Ergo Asigurari a fost preluata de Signal Iduna

Compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE anunță semnarea în data de 20 mai 2021 a acordului privind achiziționarea companiilor ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări, parte a Grupului ERGO, conform unui comunicat de presa, in care se mai detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna seara,doresc să amân ratele pe 5 luni daca se poate din cauza ca nu mai ... detalii

 • Imprumut

  Bună! Am contract de 2 ani și presetell status in Uk am proba de adresa si un salariu in jur de ... detalii

 • Burse trimise către executor

  Rușine Raiffeisen Bank! Cum este posibil sa trimiteți către executor banii ce proveneau din ... detalii

 • Transfer

  Buna ziua..... Nu am gasit pe internet o informatie folositoare si suntem in 2021.... Daca se ... detalii

 • cont

  ... detalii