IFN | Profil

Garanti BBVA Consumer Finance acorda credite pentru eficienta energetica a cladirilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-25 18:35

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane EUR către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanța îmbunătățirile energetice și eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidențiale din România, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Facilitatea acordată pe durata a trei ani va ajunge în final la proprietarii de case din România pentru a investi în modernizări ce au în vedere reducerea consumului ridicat de energie și apă, utilizarea de energie regenerabilă și îmbunătățirea gestionării deșeurilor.

Finanțarea va contribui la eficiența energetică a României și la obiectivele naționale de mediu. Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, finanțarea băncii va genera, de asemenea, stimulente pentru industria construcțiilor, dar și noi locuri de muncă în țară.

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB și Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanțare pentru aproximativ 1.500 de gospodării românești.

„Îmbunătățirea eficienței energetice este una dintre prioritățile noastre operaționale în România. Suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru cu Ralfi IFN pentru a promova practici adecvate de eficiență energetică, ce vor avea ca rezultat reduceri substanțiale de costuri pentru consumatori și vor îmbunătăți nivelul de confort și bunăstare. Noua facilitate, prima de acest gen după aprobarea strategiei noastre privind schimbările climatice, reprezintă o dovadă excelentă a modului în care sectorul financiar poate ajuta investițiile de tip ESG și, de asemenea, poate aborda problemele legate de schimbările climatice”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreședintele BSTDB.

„Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre, iar consumul ridicat de energie are un impact negativ important asupra mediului. Vrem să îmbunătățim consumul de energie și resurse în gospodăriile românești și pentru asta oferim noi surse de finanțare. În plus, aceste îmbunătățiri vor genera, de asemenea, economii financiare pentru clienții noștri. Suntem foarte bucuroși să continuăm această colaborare de succes cu BSTDB, care începe să devină una de tradiție și care ne permite să contribuim la susținerea clienților noștri, creând în același timp valoare adăugată vieții lor. Prin astfel de acorduri, confirmăm strategia noastră pe termen lung și demonstrăm că suntem întotdeauna alături de clienții noștri”, a declarat Bogdan Dobre, Director General, Garanti BBVA Consumer Finance.

Înființat în 1998, Garanti BBVA Leasing (marca sub care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) este un furnizor de leasing financiar axat pe IMM-uri, cu sediul central din București și șase birouri de leasing din toată țara. Compania a acordat finanțări în valoare de peste 1 miliard de euro în sistemul de leasing, de la înființarea sa.

Înființată în anul 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (brandul sub care funcționează Ralfi IFN S.A.) este o instituție financiară nebancară, care asigură finanțare pentru consumatori, având un portofoliu solid de clienți și o prezență națională. Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Leasing. Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor´s (S&P) şi “A2” acordat de Moody´s.

Taguri: credite de consum  credite IFN  Garanti BBVA Credite de Consum  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilING Bank acorda un credit Tuborg, pentru investitii sustenabile

ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile, detalii

Banca Romaneasca finanteaza Christian 76 Tour cu garantie EximBank

Banca Românească a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanți tour operatori din România, o finanțare în valoare de trei milioane de euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de detalii

Oferte promotionale Patria Bank, la aniversarea a 5 ani

Patria Bank, bancă locală dedicată susținerii antreprenorilor locali și oferirii unui acces facil la produse bancare tuturor clienților români, indiferent unde locuiesc aceștia, lansează o serie de oferte aniversare marcând 5 ani de activitate, detalii

Pre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

  

Ultimele Comentarii