BANCI | Ultima Ora

CEC Bank acorda si in 2021 credite prin programul IMM Invest

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-16 18:14

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, acordă și în anul 2021 credite prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de circa 1 miliard de lei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

”Cu un portofoliu de credite de circa 22 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2020, CEC Bank este unul dintre principalii finanțatori din economia României. În toată perioada pandemiei, nu am oprit niciun moment creditarea. Am finanțat în continuare companiile, chiar și cele din domeniile afectate, atâta vreme cât business-ul avea fundamente sănătoase și era afectat de evoluții conjuncturale. Programul IMM Invest este o gură de aer pentru antreprenori, prin garanțiile de stat care facilitează accesul la creditare și dobânzile accesibile”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte - director general al CEC Bank.

Programul IMM Invest facilitează accesul la finanțare al afacerilor mici și mijlocii prin dobânzi mai reduse decât cele de pe piață, garanții de stat și subvenții care acoperă costurile cu dobânzile din primele opt luni și comisioanele de risc și de garantare, datorate FNGCIMM. 

Peste 1.700 de antreprenori au accesat fondurile IMM Invest anul trecut prin intermediul CEC Bank. Circa 85% dintre beneficiari au apelat la CEC Bank pentru finanțarea activității curente, iar diferența de 15% pentru investiții. Valoarea medie a creditelor acordate în cadrul programului a fost de 670.000 lei.

Cea mai mare finanțare a fost un credit de investiții de 8,5 milioane de lei pentru o companie din domeniul construcțiilor metalice. Industria, construcțiile și comerțul s-au aflat în topul domeniilor care au atras cele mai mari finanțări IMM Invest prin CEC Bank, în 2020.

Fluxul pentru acordarea acestor finanțări este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest și presupun analiza și aprobarea solicitării atât la nivelul băncii finanțatoare, cât și la nivelul FNGCIMM.

Consilierii CEC Bank sunt pregătiți să ofere tot sprijinul clienților băncii care se înscriu în acest program și aleg CEC Bank ca partener financiar. 

Anul acesta, prin modificările aduse programului IMM Invest, au fost extinse categoriile de beneficiari eligibili. De acum, inclusiv profesiile liberale, PFA-urile, întreprinderile familiale sau cei care activează în domeniul agriculturii pot aplica pentru finanțare. 

Prin programul IMM Invest pot fi obținute atât finanțări pentru activitatea curentă, cât și credite pentru investiții. Beneficiarii pot cumula finanțări garantate de stat în limita plafonului de 10 milioane de lei, în cazul creditelor pentru investiții şi până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.  

În cazul creditelor pentru activitatea curentă (capital de lucru și linii de credit), dobânda standard este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5% pe an și este subvenționată de stat pe o perioadă de 8 luni de la data acordării creditului, iar garanția de stat poate acoperi până la 90% din valoarea finanțării, în funcție de tipul finanțării (capital de lucru sau linie de credit).

Suma maximă ce poate fi împrumutată printr-una sau mai multe linii de credit este de până la 5 milioane de lei. Durata finanțării este de maxim 36 de luni în cazul creditelor pentru capital de lucru. În cazul liniilor de credit, această perioadă poate fi prelungită cu încă 36 de luni.

În cazul creditelor pentru investiții poate fi împrumutată o sumă de până la 10 milioane de lei, iar garanția de stat poate acoperi 80% din valoarea finanțării. 

Dobânda standard este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2% pe an și este acoperită de stat pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanțării. Finanțările pot fi acordate pe o durată de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de grație de maxim 18 luni.  

Pentru 2021, la nivel național, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate prin programul IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard lei este alocat programului Agro IMM Invest.

Taguri: credite firme  CEC Bank  banca  imprumut  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProfit record al sistemului bancar in primele noua luni din 2021

Sistemul bancar romanesc, format din 34 de institutii de credit, dintre care o cooperativa de credit (Creditcoop) si doua banci pentru locuinte, a obtinut in primele trei trimestre din 2021 un profit reecord de aproximativ 6,6 miliarde lei, conform indicatorilor agregati publicati de Banca detalii

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si detalii

Clientii ING, vizati de e-maluri tip phishing (inselaciune electronica)

Mai multi cititori ne semnaleaza ca primesc frecvent e-mailuri care par a veni de la banca ING, dar care in realitate au alte adrese de expediere si care contin linkuri catre pagini clona, false, ale ING Bank menite a fura datele personale precum numarul cardurilor si parolele de acces in detalii

Zdenek Romanek este noul sef al Raiffeisen Bank Romania, in locul lui Steven van Groningen

Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank Romania, in urma unui proces de selectie international: Zdenek Romanek se va alatura echipei Raiffeisen Bank incepand cu data 1 februarie 2022, si va prelua mandatul dupa aprobarea de catre Banca Nationala a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii