BANCI | Profil

Libra Bank urca pe pozitia a 13-a in topul bancilor dupa active

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-15 18:03

In 2020, Libra Internet Bank a continuat sa urce in clasamentul bancilor din Romania dupa valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, pana pe pozitia a 13-a, marcand astfel cea mai buna clasare dupa acest criteriu din istoria bancii, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

La finalul anului trecut, valoarea activelor bancii era de 7,32 miliarde lei, in crestere cu peste 12% fata de cifra inregistrata in 2019 (6,53 miliarde lei).

"In 2020, am avut cu totii de gestionat o realitate complet noua, in care intreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reusit sa se adapteze rapid, demonstrand agilitate, responsabilitate si siguranta in ape tulburi. Am ramas permanent alaturi de clientii nostri, fata de care am avut o atitudine proactiva si protectiva. Am venit cu solutii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finantarile cu garantii europene de pana la 90%, in cadrul Facilitatii COSME a Fondului European de Investitii. Ne-am mentinut cresterea organica, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participand in acelasi timp la efortul sistemului bancar de a veni in sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare. In conditiile in care rolul bancilor este mai important ca oricand, ca parte a solutiei de revenire economica, Libra Internet Bank demonstreaza ca este 100% pregatita sa contribuie la reusita acestui demers esential pentru intreaga societate", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat sa inregistreze cresteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depasit 4,63 miliarde lei, in crestere cu peste 15% fata de valoarea inregistrata in 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, in crestere cu 13% fata de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei).

In acelasi timp, rata de neperformanta a ramas la un nivel sub media pietei, cu o valoare inregistrata de 2.95%, la finalul anului trecut.

De asemenea, profitul bancii a fost unul consistent, de peste 38 milioane lei, desi diminuat fata de valoarea din 2019, in contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustarile metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptarii la evenimentele neprevazute derivate din situatia pandemica.

De-a lungul unui an 2020 marcat de numeroase incertitudini, Libra Internet Bank a reusit performanta de a se afirma drept cea mai activa banca romaneasca in zona Fintech, prin cele 4 parteneriate incheiate cu jucatori globali din acest domeniu. In acelasi timp, la finalul anului trecut, banca a ocupat primul loc la categoria banci si institutii financiare, in Topul Angajatorilor realizat de platforma Undelucram.ro.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Taguri: banca  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania implementeaza o solutie de inteligenta artificiala

QUALITANCE și IBM Global Business Services (GBS) au fost selectate de către Banca Transilvania să dezvolte o soluție integrată, unificată și scalabilă, bazată pe inteligență artificială, care oferă experiențe digitale unitare angajaților și clienților băncii. Noua soluție a detalii

Depozitele la TBI Bank, garantate in Bulgaria, au crescut cu 21%

TBI Bank, o banca inregistrata in Bulgaria, anunta "o creștere sustenabilă a depozitelor, depășind în mod substanțial media pieței. Portofoliul total a crescut cu peste 21%, ajungând la 376 milioane euro." Depozitele romanilor la TBI Bank sunt garantate de fondul de detalii

Rezultatele BRD in T1 2021: creditele noi au crescut semnificativ

BRD Groupe Société Générale si-a prezentat rezultatele financiare in primul trimestru (T1) din 2021, in care se arata ca a fost un inceput de an solid. Imprumuturile noi acordate persoanelor fizice au crescut semnificativ, iar creditarea companiilor a detalii

Grupul ING obtine un profit de un miliard de euro in T1 2021

Rezultatul în T12021 înainte de impozitare este de 1.463 de milioane de euro; rentabilitatea capitalurilor rămâne puternică la 15,5%, conform unui comunicat al Grupului ING. Venitul net din dobânzi este în creștere comparativ cu T42020, susținut de detalii

  

Ultimele Comentarii