BANCI | Stirea Zilei

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-08 21:57

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an.

La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet banking si doar pe termene de unul sau doi ani.

Mai mult, dobanda platita de Raiffeisen pentru un depozit pe un an este printre cele mai mici, in comparatie cu alte banci: doar 1%, exact cat comisionul perceput de banca pentru retragerile de bani de la propriile ATM-uri.

Ceea ce inseamna ca dobanda castigata dupa un an pentru o suma de 10.000 de lei, respectiv 100 de lei, este anulata de comisionul de retragere numerar.

Mai mult, cei care-si deschid un depozit la Raiffeisen au de platit si alte comisioane pentru intretinerea contului si a aplicatiilor de internet/mobile banking, astfel ca dupa un an, vor avea de platit bancii 108 lei (vezi tabelul).

Din acest punct de vedere, Raiffeisen are cea mai dezavantajoasa oferta pentru un depozit in lei dintre celalte 14 banci luate in calcul.

Dobanzile la depozite continua sa scada

Bancile continua sa scada dobanzile la depozite, pe fondul tendintei de ajustare a ratelor dobanzilor de referinta ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si din piata interbancara.

Pe parcursul ultimei luni, un numar de sase banci au scazut dobanzile la depozite: Banca Transilvania (BT), BCR, Raiffeisen, Alpha Bank, First Bank si Intesa.

CEC Bank ramane banca la care gasim cea mai mare dobanda la un depozit in lei pe un an: 3% daca e deschis la ghisee si 3,10% daca e facut online.

Printre bancile cu dobanzi intre 2% si 3%, la acelasi termen de un an, se mai numara, in ordine OTP Bank si Banca Romaneasca (2,75%), Garanti BBVA (2,55%), Libra Bank (2,20%) First Bank (2,15%) si Credit Europe Bank (2,25%).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele noi acordate de banci ating maxime istorice, in ciuda crizei COVID-19

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor a atins in luna martie un record istoric, in ciuda restrictiilor de circulatie si socializare impuse de criza COVID-19, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, totalul detalii

Dobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

  

Ultimele Comentarii