BANCI | Stirea Zilei

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-08 21:57

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an.

La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet banking si doar pe termene de unul sau doi ani.

Mai mult, dobanda platita de Raiffeisen pentru un depozit pe un an este printre cele mai mici, in comparatie cu alte banci: doar 1%, exact cat comisionul perceput de banca pentru retragerile de bani de la propriile ATM-uri.

Ceea ce inseamna ca dobanda castigata dupa un an pentru o suma de 10.000 de lei, respectiv 100 de lei, este anulata de comisionul de retragere numerar.

Mai mult, cei care-si deschid un depozit la Raiffeisen au de platit si alte comisioane pentru intretinerea contului si a aplicatiilor de internet/mobile banking, astfel ca dupa un an, vor avea de platit bancii 108 lei (vezi tabelul).

Din acest punct de vedere, Raiffeisen are cea mai dezavantajoasa oferta pentru un depozit in lei dintre celalte 14 banci luate in calcul.

Dobanzile la depozite continua sa scada

Bancile continua sa scada dobanzile la depozite, pe fondul tendintei de ajustare a ratelor dobanzilor de referinta ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si din piata interbancara.

Pe parcursul ultimei luni, un numar de sase banci au scazut dobanzile la depozite: Banca Transilvania (BT), BCR, Raiffeisen, Alpha Bank, First Bank si Intesa.

CEC Bank ramane banca la care gasim cea mai mare dobanda la un depozit in lei pe un an: 3% daca e deschis la ghisee si 3,10% daca e facut online.

Printre bancile cu dobanzi intre 2% si 3%, la acelasi termen de un an, se mai numara, in ordine OTP Bank si Banca Romaneasca (2,75%), Garanti BBVA (2,55%), Libra Bank (2,20%) First Bank (2,15%) si Credit Europe Bank (2,25%).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDana Dima, BCR: Nu trebuie sa va fie frica sau rusine cand aveti probleme cu banii, ci sa mergeti la banca sa cereti ajutorul (video)

Dana Dima - vicepreședinte BCR, în dialog cu Valentin Cocean - conciliator CSALB și avocat, și Irina Chițu – analist financiar. (vezi video la finalul articolului) - „70% din portofoliul BCR de credite imobiliare are dobânzi fixe. detalii

Bancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

  

Ultimele Comentarii