BANCI | Stirea Zilei

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-08 21:57

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an.

La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet banking si doar pe termene de unul sau doi ani.

Mai mult, dobanda platita de Raiffeisen pentru un depozit pe un an este printre cele mai mici, in comparatie cu alte banci: doar 1%, exact cat comisionul perceput de banca pentru retragerile de bani de la propriile ATM-uri.

Ceea ce inseamna ca dobanda castigata dupa un an pentru o suma de 10.000 de lei, respectiv 100 de lei, este anulata de comisionul de retragere numerar.

Mai mult, cei care-si deschid un depozit la Raiffeisen au de platit si alte comisioane pentru intretinerea contului si a aplicatiilor de internet/mobile banking, astfel ca dupa un an, vor avea de platit bancii 108 lei (vezi tabelul).

Din acest punct de vedere, Raiffeisen are cea mai dezavantajoasa oferta pentru un depozit in lei dintre celalte 14 banci luate in calcul.

Dobanzile la depozite continua sa scada

Bancile continua sa scada dobanzile la depozite, pe fondul tendintei de ajustare a ratelor dobanzilor de referinta ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si din piata interbancara.

Pe parcursul ultimei luni, un numar de sase banci au scazut dobanzile la depozite: Banca Transilvania (BT), BCR, Raiffeisen, Alpha Bank, First Bank si Intesa.

CEC Bank ramane banca la care gasim cea mai mare dobanda la un depozit in lei pe un an: 3% daca e deschis la ghisee si 3,10% daca e facut online.

Printre bancile cu dobanzi intre 2% si 3%, la acelasi termen de un an, se mai numara, in ordine OTP Bank si Banca Romaneasca (2,75%), Garanti BBVA (2,55%), Libra Bank (2,20%) First Bank (2,15%) si Credit Europe Bank (2,25%).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Creditarea creste in acelasi ritm cu economisirea

Bancile si-au sporit valoarea creditelor acordate populatiei si firmelor in acelasi ritm cu cresterea sumelor de bani depuse in conturile bancare, in trimestrul trei din acest an, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Concret, detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

 



 

Ultimele Comentarii