Criza COVID-19 | Educatie financiara

Elevii castigatori ai concursului de educatie financiara European Money Quiz

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-31 10:25

Peste 1.630 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din 125 de școli, licee și colegii de la nivel național au participat la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor (ARB), numărul participanților și cel al instituțiilor de învățământ fiind duble comparativ cu anul trecut, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga:

Trei elevi de la Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu" din Timișoara, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București au fost câștigătorii ediției de anul acesta a concursului național European Money Quiz, oferind cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp. Câștigătorul locului I primește un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II beneficiază de 2.000 lei net și ocupantul locului III primește un premiu în valoare de 1.000 lei net.

Cei doi elevi de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din București vor reprezenta România la finala europeană a concursului de educație financiară European Money Quiz care se desfășoară on-line la data de 20 aprilie 2021 la care participă 28 de state europene. Câștigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2021, dar și premii în bani.

European Money Quiz este o inițiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociațiile bancare din Europa, sub coordonarea Federației Bancare Europene (FBE). În România, proiectul este implementat de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român.

Finala națională a European Money Quiz a fost găzduită de prezentatorul de televiziune Cabral Ibacka și a avut loc în cadrul European Money Week, program desfășurat, în perioada 22-26 martie 2021, la nivelul Federației Bancare Europene și al asociațiilor bancare europene.

Strategia Asociației Române a Băncilor vizează creșterea nivelului de educație financiară și incluziune financiară din România. Începând cu anul 2011, Asociația Română a Băncilor dezvoltă programe de educație financiară de anvergură de formare a profesorilor, a elevilor și a adulților care doresc să-și dezvolte cunoștințele și să-și îmbunătățească atitudinea și comportamentul financiar. Asociația Română a Băncilor este implicată în procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară alături de autoritățile naționale.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  Educatie financiara  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii