BANCI | Stirea Zilei

La care banca e mai bine sa-mi fac un cont pentru a schimba lei in euro?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-22 22:26

"Vreau sa schimb in euro o suma importanta de lei pe care urmeaza sa-i incasez intr-un cont si as vrea sa stiu la care banca e cel mai bun curs de schimb valutar pentru a cumpara euro", intreaba un cititor.

Conform cotatiilor valutare practicate astazi de 15 banci romanesti, cel mai bun curs pentru vanzarea de euro intr-un cont bancar este la CEC Bank: 4,9097 lei pentru un euro.

Urmatoarele cele mai bune cursuri de schimb le gasim la Alpha Bank (4,9100 lei) si First Bank (4,9300 lei).

Cele mai dezavantajoase cursuri de schimb pentru a cupara euro le au cei cu conturi la BCR (4,9810 lei), ING (4,9870 lei) si Patria Bank (4,9778 lei).

Pentru cumpararea de euro in numerar de la ghiseele bancilor, cele mai bune cursuri le gasim tot la CEC Bank (4,9200 lei pentru un euro, mai mare decat la schimbul valutar in cont), Alpha Bank si First Bank (4,9400 lei/1 euro).

Cei care vor sa schimbe euro in lei, la ghiseele bancilor, gasesc cele mai bune oferte la CEC Bank (4,8400 lei/1 euro), Libra Bank (4,8400 lei/1 euro) si Idea Bank (4,8320 lei/1 euro).

Cele mai slabe cotatii pentru vanzarea de euro la ghiseele bancilor le gasim la BRD, ING si Banca Romaneasca.

In cazul platilor in euro cu cardurile in lei, cele mai bune cursuri de schimb se gasesc la CEC Bank, Alpha Bank si First Bank, iar cele mai dezavantajoase la Raiffeisen, Unicredit si ING.

Taguri: curs BNR  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

  

Ultimele Comentarii