BANCI | Profil

Banca Transilvania si-a asumat o politica de creditare responsabila

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-16 14:50

Finanţarea sustenabilă este un credit responsabil atât pentru bancă, cât şi pentru clienţi. Prin ceea ce facem zi de zi la bancă, punem în legătură banii, economiile clienţilor, fondurile atrase de la investitori cu proiectele antreprenorilor, se arata in Politica de sustenabilitate a Bancii Transilvania (BT), in care se mai adauga urmatoarele:

Deciziile BT de creditare au la bază principiul folosirii responsabile a banilor şi ţinem cont de riscurile tranzacţiei, rentabilitatea aşteptată, dar şi impactul proiectului asupra mediului şi comunităţii. Evaluăm atât informaţiile financiare, cât şi cele non-financiare.

- Susţinem proiecte de eficiență energetică în diverse domenii, agricultura şi domeniul medical, economia circulară, afacerile mici, proiecte de energie regenerabilă și eficiență energetică, achiziţia de maşini electrice sau hibrid.

- Stimulăm inovaţia şi impactul pozitiv prin finanţare – în
agricultură, sectorul medical, educaţie, producţie şi servicii, industrii creative.

- Contribuim la creşterea ideilor aflate la început de drum, potenţând dezvoltarea start-up-urilor pentru a deveni campioni locali.

- Asigurăm incluziunea financiară prin finanţarea companiilor mici, PFA-urilor şi întreprinderilor familiale.

- Ne propunem să construim un portofoliu de finanţări green/climate finance.

- Am crescut ponderea aspectelor ESG (risc de mediu, social și guvernanță corporativă) în procesul de creditare pentru companii.

- Vom extinde modelul de analiză non-financiară ESG (evaluarea riscurilor de mediu şi sociale) la nivelul întregului portofoliu de clienţi.

- Riscul de mediu este analizat de BT de peste 10 ani pentru orice client persoană jurică, banca având inclusiv o echipă dedicată.

- Acolo unde investiţia poate genera un risc pentru mediu, abordarea este să stabilim împreună cu clienţii un plan de măsuri pentru diminuarea riscurilor.

- Suntem partener cu fonduri de eficienţă energetică, cu activitate în România.

- Nu finanțăm anumite proiecte: producția și comerțul de armament, producția și comerțul cu alcool și tutun, produse chimice dăunătoare, exploatarea nesustenabilă a pădurilor, jocurile de noroc etc.

Taguri: Banca Transilvania  credite noi  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania implementeaza o solutie de inteligenta artificiala

QUALITANCE și IBM Global Business Services (GBS) au fost selectate de către Banca Transilvania să dezvolte o soluție integrată, unificată și scalabilă, bazată pe inteligență artificială, care oferă experiențe digitale unitare angajaților și clienților băncii. Noua soluție a detalii

Depozitele la TBI Bank, garantate in Bulgaria, au crescut cu 21%

TBI Bank, o banca inregistrata in Bulgaria, anunta "o creștere sustenabilă a depozitelor, depășind în mod substanțial media pieței. Portofoliul total a crescut cu peste 21%, ajungând la 376 milioane euro." Depozitele romanilor la TBI Bank sunt garantate de fondul de detalii

Rezultatele BRD in T1 2021: creditele noi au crescut semnificativ

BRD Groupe Société Générale si-a prezentat rezultatele financiare in primul trimestru (T1) din 2021, in care se arata ca a fost un inceput de an solid. Imprumuturile noi acordate persoanelor fizice au crescut semnificativ, iar creditarea companiilor a detalii

Grupul ING obtine un profit de un miliard de euro in T1 2021

Rezultatul în T12021 înainte de impozitare este de 1.463 de milioane de euro; rentabilitatea capitalurilor rămâne puternică la 15,5%, conform unui comunicat al Grupului ING. Venitul net din dobânzi este în creștere comparativ cu T42020, susținut de detalii

  

Ultimele Comentarii