BANCI | Stirea Zilei

Firmele mici si mijlocii sunt dispuse sa plateasca o dobanda de maxim 5% pentru un credit in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-08 22:21

Dobanda maxima pe care firmele ar fi dispuse sa o plateasca pentru a lua un credit se situeaza intre 3% si 5% pentru creditele in lei si 1% si 2,5% pentru creditele in euro, conform unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Aceste niveluri maxime acceptate se situeaza sub dobanzile medii la creditele contractate de 31% dintre firme in cazul finantarilor in lei si 26% dintre firmele care au credite in euro.

Conform datelor BNR (vezi foto), cele mai multe IMM-uri (aproape 40% din total) au credite in lei cu dobanzi intre 3% si 5%, iar aproape 30% dintre IMM-uri au credite cu dobanzi intre 5% si 7%.

Doar in jur de 5% dintre IMM-uri detin credite cu dobanzi de peste 9%, in timp ce alte 15% dintre firmele mici si mijlocii au credite cu dobanzi foarte reduse, de sub 3%.

In cazul creditelor in euro, exista aproape 20% dintre IMM-uri care platesc dobanzi si mai mici, sub 2%, in timp ce majoritatea (aproape 45% din total) au dobanzi intre 2% si 4%.

Majoritatea companiilor (75% din total) nu detin credite in lei, iar 86% nu au credite in euro.

Doar 18% dintre IMM-uri si 12% dintre companiile mari spun, in sondajul BNR, ca sunt afectate de nivelul actual al ratelor dobanzilor in lei.

Taguri: dobanzi credite firme  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  dobanzi credite  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii