BANCI | Stirea Zilei

Curs de schimb euro/leu de 5,265 lei la bancomatele Raiffeisen

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-02-16 20:14

Raiffeisen Bank practica un curs de schimb valutar de 5,265 lei pentru un euro la bancomatele sale, in cadrul Serviciului de Conversie Valutara Dinamica, care are o marja de castig cu 8% mai mare decat cursul Bancii Centrale Europene (BCE).

Iata precizarile facute de Raiffeisen Bank, pe site-ul propriu:

"Cursul Bancii Centrale Europene, la care se adauga marja bancii de 8% din acest curs, este utilizat pentru informarea dumneavoastra asupra comisioanelor totale de conversie monetara in cadrul serviciului de Conversie Valutara Dinamica oferit de Raiffeisen Bank la bancomate (ATM), conform prevederilor Regulamentului UE 518/2019."

Serviciul de Conversie Valutara Dinamica consta in afisarea sumei de bani in moneda locala (euro, in cazul de fata) care va fi retrasa de pe cardul in lei, cand folosesti cardul in alta tara europeana pentru retragerea unei sume in euro.

Regulamentul UE nr.518/2019, care egalizeaza comisioanele pentru plati si carduri din toate tarile europene, obliga bancile sa faca publice procentul peste cursul BCE aplicat pentru oferirea acestui serviciu de conversie valutara sau pentru tranzactiile cu cardul, astfel incat clientii bancilor sa poata compara ofertele, pentru a o alege pe cea mai buna.

Care sunt bancile cu cele mai bune cursuri valutare la platile cu cardul

Cele mai bune cotatii de schimb valutar la platile cu cardul in strainatate sau online in euro, unde este valabil cursul de cumparare euro, sunt cele aferente cardurilor emise de CEC Bank (4,8990 lei/1 euro), Patria Bank (4,9145 lei/1 euro) si First Bank (4,9160 lei/1 euro).

Cele mai dezavantajoase carduri pentru tranzactiile in euro sunt cele emise de Raiffeisen Bank, la care cursul este 5,0329 lei/1 euro sau 5,2650 lei/1 euro in cazul serviciului de Conversie Dinamica, Unicredit (4,9793 lei) si ING (4,9727).

Cele mai bune cursuri de schimb la ghisee

Cine vrea sa vanda euro la ghiseele bancilor, cele mai bune cotatii se gasesc la Idea Bank (4,8440 lei/1 euro), Patria Bank (4,8330 lei/1 euro) si Libra Bank (4,8350 lei/1 euro).

Cele mai dezavantajoase cotatii sunt la ghiseele/bancomatele ING, Banca Romaneasca si BRD.

Cine vrea sa cumpere euro la ghiseele bancilor trebuie sa mearga la CEC Bank, Idea Bank si First Bank, care au cele mai bune cursuri, in timp ce la BRD, ING si Libra Bank sunt cele mai slabe cotatii.

Cele mai bune cursuri de schimb in conturi

In cazul schimburilor valutare in conturile curente ale clientilor, cotatiile difera de cele la ghisee sau la tranzactiile cu cardurile.

Cele mai bune cursuri de schimb la cumpararea de euro de catre banca, adica atunci cand primiti euro intr-un cont de lei si se face schimbul valutar, sunt practicate de Alpha Bank (4,8500 lei/1 euro), Idea Bank (4,8440 lei/1 euro), si Credit Europe (4,8400 lei/1 euro).

Cele mai slabe cotatii sunt la ING, OTP Bank si BCR.

Cele mai bune cursuri pentru platile online in euro, dintr-un cont in lei, caz in care se practica cursul de vanzare euro in cont, se gasesc la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank, iar cele mai dezavantajoase cotatii sunt la ING, BCR si BRD.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  curs BNR  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Libra Internet Banking  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

  

Ultimele Comentarii