BANCI | Stirea Zilei

Curs de schimb euro/leu de 5,265 lei la bancomatele Raiffeisen

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-02-16 20:14

Raiffeisen Bank practica un curs de schimb valutar de 5,265 lei pentru un euro la bancomatele sale, in cadrul Serviciului de Conversie Valutara Dinamica, care are o marja de castig cu 8% mai mare decat cursul Bancii Centrale Europene (BCE).

Iata precizarile facute de Raiffeisen Bank, pe site-ul propriu:

"Cursul Bancii Centrale Europene, la care se adauga marja bancii de 8% din acest curs, este utilizat pentru informarea dumneavoastra asupra comisioanelor totale de conversie monetara in cadrul serviciului de Conversie Valutara Dinamica oferit de Raiffeisen Bank la bancomate (ATM), conform prevederilor Regulamentului UE 518/2019."

Serviciul de Conversie Valutara Dinamica consta in afisarea sumei de bani in moneda locala (euro, in cazul de fata) care va fi retrasa de pe cardul in lei, cand folosesti cardul in alta tara europeana pentru retragerea unei sume in euro.

Regulamentul UE nr.518/2019, care egalizeaza comisioanele pentru plati si carduri din toate tarile europene, obliga bancile sa faca publice procentul peste cursul BCE aplicat pentru oferirea acestui serviciu de conversie valutara sau pentru tranzactiile cu cardul, astfel incat clientii bancilor sa poata compara ofertele, pentru a o alege pe cea mai buna.

Care sunt bancile cu cele mai bune cursuri valutare la platile cu cardul

Cele mai bune cotatii de schimb valutar la platile cu cardul in strainatate sau online in euro, unde este valabil cursul de cumparare euro, sunt cele aferente cardurilor emise de CEC Bank (4,8990 lei/1 euro), Patria Bank (4,9145 lei/1 euro) si First Bank (4,9160 lei/1 euro).

Cele mai dezavantajoase carduri pentru tranzactiile in euro sunt cele emise de Raiffeisen Bank, la care cursul este 5,0329 lei/1 euro sau 5,2650 lei/1 euro in cazul serviciului de Conversie Dinamica, Unicredit (4,9793 lei) si ING (4,9727).

Cele mai bune cursuri de schimb la ghisee

Cine vrea sa vanda euro la ghiseele bancilor, cele mai bune cotatii se gasesc la Idea Bank (4,8440 lei/1 euro), Patria Bank (4,8330 lei/1 euro) si Libra Bank (4,8350 lei/1 euro).

Cele mai dezavantajoase cotatii sunt la ghiseele/bancomatele ING, Banca Romaneasca si BRD.

Cine vrea sa cumpere euro la ghiseele bancilor trebuie sa mearga la CEC Bank, Idea Bank si First Bank, care au cele mai bune cursuri, in timp ce la BRD, ING si Libra Bank sunt cele mai slabe cotatii.

Cele mai bune cursuri de schimb in conturi

In cazul schimburilor valutare in conturile curente ale clientilor, cotatiile difera de cele la ghisee sau la tranzactiile cu cardurile.

Cele mai bune cursuri de schimb la cumpararea de euro de catre banca, adica atunci cand primiti euro intr-un cont de lei si se face schimbul valutar, sunt practicate de Alpha Bank (4,8500 lei/1 euro), Idea Bank (4,8440 lei/1 euro), si Credit Europe (4,8400 lei/1 euro).

Cele mai slabe cotatii sunt la ING, OTP Bank si BCR.

Cele mai bune cursuri pentru platile online in euro, dintr-un cont in lei, caz in care se practica cursul de vanzare euro in cont, se gasesc la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank, iar cele mai dezavantajoase cotatii sunt la ING, BCR si BRD.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  curs BNR  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Libra Internet Banking  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiHora Credit acorda credite online cu dobanda de 30.000%, de sapte ori mai mare decat alte IFN-uri concurente

"Mai intai isi arunca momeala, stralucitoare si cu miros puternic, irezistibila: 1.000 de lei cu 0% dobanda. Dupa ce se agata in carlig, victimele nu mai au nicio sansa de a scapa, indiferent de marimea capturii, de starea de sanatate, de legile privind prohibitia clauzelor abuzive din detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2020: cum au facut fata bancile crizei coronavirusului

Profitul net al sistemului bancar a scazut in 2020 cu 1,2 miliarde lei (19,5%) fata de anul precedent, din cauza provizioanelor pentru potentiale credite neperformante cauzate de criza coronavirusului, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul detalii

Platile cu cardurile nu au cunoscut criza COVID-19, ba chiar au profitat de ea

Platile cu cardurile bancare si-au continuat in 2020 cresterea importanta, de doua cifre procentuale, in ciuda crizei COVID-19, desi ritmul a fost mai putin sustinut decat in anul aterior, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Utilizarea cardurilor a detalii

Dobanda la un depozit bancar pe un an a coborat sub 1% la Unicredit

Unicredit Bank devine prima banca la care dobanda unui depozit in lei pe termen de un an facut de persoanele fizice la ghiseele bancii a scazut sub 1% pe an, respectiv 0,9%. Alaturi de Unicredit, alte opt banci au scazut dobanzile la depozite pe parcursul ultimei luni: Raiffeisen, ING, detaliiUltimele Comentarii