BANCI | Stirea Zilei

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit ipotecar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-02-08 22:12

Cele mai mici dobanzi la creditele in lei pentru refinantarea unui credit ipotecar, pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, se gasesc la CEC Bank, Banca Transilvania (BT) si BCR, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in cacul 25 de tipuri de astfel de imprumuturi, oferite de bancile romanesti.

Dobanda cea mai mica, la creditul ipotecar/imobiliar al CEC Bank, de 4,38%, este variabila, formata din marja fixa a bancii, de 2,5%, valabila pe toata perioada imprumutului, la care se adauga IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent 1,88%, care se modifica trimestrial, in functie de evolutia dobanzilor pietei interbancare.

Ceea ce inseamna ca rata la un credit cu dobanda variabila se modifica la fiecare trei luni, dupa cum variaza IRCC: uneori scade, cum este cazul in prezent, dupa care, fireste, va urma o crestere. In general, insa, este de asteptat ca dobanzile in lei sa se stabilizeze pe termen lung la niveluri mai scazute decat in prezent, in vederea convergentei cu cele din zona euro, la care Romania urmeaza sa adere.

Cei care vor siguranta unei dobanzi fixe pe toata perioada de rambursare a creditului au o singura alternativa: creditul imobiliar cu dobanda fixa de la BRD, care este cea mai ridicata dintre restul creditelor: 7,11%.

Exista si credite cu dobanzi fixe doar in prima parte a creditului, pe perioade de 5 sau 10 ani, dupa care dobanda devine variabila.

Cea mai mica dobanda pentru astfel de credite este la BRD: 5,21% in primii cinci ani de credite, dupa care se aplica o dobanda variabila formata dintr-o marja de 3,77% plus IRCC, astfel incat costul total al acestui tip de imprumut, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanzile cat si comisioanele, ajunge la 6,36%, printre cele mai ridicate din piata.

DAE medie a celor 25 de credite ipotecare luate in calcul este 5,77%, cea mai mica DAE fiind de 5,01%, la CEC Bank, iar cea mai ridicata ajunge la 8%, la BRD.

Un numar de opt banci au DAE intr-un interval de 5 - 5,5%: CEC Bank (5,01%), BT (5,08%), BCR (5,11%), Libra Bank (5,13%), Banca Romaneasca (5,23%), Garanti BBVA (5,28%), Credit Europe (5,31%) si Alpha Bank (5,34%).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • loan lender

    Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

  • Dobanda

    TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

  • Lipsa card

    Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

  • Instant

    Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

  • Inselaciune

    Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii