Informatii utile banci | Ultima Ora

Cum se amana ratele la creditele Alpha Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-25 22:17

Alpha Bank a publicat procedura de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 37/2020, modificata prin OUG 227/2020:

Amanare plata rate persoane fizice

Daca esti client persoana fizica titular al unei facilitati de credit la Alpha Bank Romania iti oferim solutii de restructurare in scopul adaptarii condiţiilor de rambursare la posibilitatile tale determinate de situatia actuala.

Solutia suspendarii obligatiilor de plata a ratelor scadente aferente facilitatilor de credit se realizeaza in conditiile Ordonantei de Urgenta 37/30.03.2020 si Normelor Metodologice emise in aplicarea acesteia, cu completarile ulterioare, pentru o perioada de timp ce nu poate depasi o perioada cumulativa de 9 luni (aceasta perioada include si suspendarile de rate precedente acordate pe parcursul anului 2020 iar creditul trebuie sa fie la zi la momentul depunerii cererii de suspendare) pentru fiecare credit in parte, cu prelungirea corespunzatoare a duratei creditului (prevedere aplicabila mai putin pentru cardurile de credit) si acumularea dobanzilor stabilite contractual, pe perioada de suspendare a obligatiilor de plata.

Totodata, iti putem oferi solutii de restructurare individualizate, in afara cadrului prevazut de Ordonanta de Urgenta 37/2020 cu completarile ulterioare, care pot implica prelungirea perioadei de creditare, reducerea ratei lunare de plata pe o perioada de timp etc.

Ne poti transmite solicitarea de suspendare a ratelor pana pe 15.03.2021, accesand link-ul de mai jos:

Vreau sa aplic pentru facilitatea de suspendare la plata a ratelor

Te asiguram ca depunem toate eforturile pentru solutionarea cat mai rapida a tuturor solicitarilor primite si te asiguram ca vei fi informat imediat ce ajungem la o decizie cu privire la solicitarea formulata de tine.

De asemenea, iti punem la dispozitie si urmatoarele canale alternative de transmitere a solicitarii de suspendare la plata:
adresa de email: info@alphabank.ro; telefonic, la numarul de tel: 0800 825 742; in orice unitate Alpha Bank Romania.

Informatii persoane juridice

1. Exista masuri de sprijin oferite clientilor IMM care au credit in derulare?

R: Daca intampini dificultati la rambursarea creditului companiei tale din motive medicale sau economice, contacteaza prin telefon sau e-mail Managerul de Relatii IMM alocat sau transmite-ne un e-mail la adresa asistentacovid19imm@alphabank.ro.

Taguri: Alpha Bank  Criza COVID-19  amanare rate credite  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProfitul bancilor creste puternic, cu 70%

Profitul sistemului bancar a inregistrat o crestere puternica in primul trimestru al anului, cu 70% fata de aceeasi perioada a anului precedent, de la 2 la 3,4 miliarde lei, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Umflarea castigurilor detalii

Credit pentru panouri fotovoltaice, de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte specifice din partea partenerilor băncii în acest program, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile. Soluții pentru reducerea consumului de energie și independență energetică:  Creditul pentru panouri fotovoltaice o Fără comision de acordare până la finalul anului o Perioadă de acordare de până la 10 ani o Împrumuturi detalii

BCR este a 4-a banca la care se pot face transferuri catre un numar de telefon, fara cod IBAN

Banca Comerciala Romana (BCR) este a patra banca ai carei clienti pot face transferuri de bani catre numerele de telefon ale clientilor Bancii Transilvania (BT), ING si CEC Bank, fara a fi necesar codul IBAN.  Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a detalii

ANPC cere bancilor sa schimbe modul de calcul al ratelor la credite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anuntat ca a sanctionat mai multe banci pentru modul in care calculeaza ratele la credite. Concret, ANPC spune ca "pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat și 75 % dobândă. Prin aceasta modalitate de calcul, consumatorii plateau, de fapt, preponderent dobândă. Comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât și pentru cele viitoare, unde principalul creditului datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale, pe întreaga perioadă de creditare, în raport cu dobânda detalii

  

Ultimele Comentarii