BANCI | Stirea Zilei

Dobanda la un depozit in lei pe termen de un an a scazut la 2,06%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-20 19:34

Dobanda medie platita de banci pentru un depozit in lei la termen de 12 luni constituit la ghiseu de persoanele fizice a scazut in luna ianuarie 2021 la 2,06%, de la 2,16%, conform topului dobanzilor pentru economii practicate de cele mai mari 15 banci, realizat de Bancherul.ro.

In cazul depozitelor facute online, prin aplicatiile de internet/mobile banking ale bancilor, dobanda la acelasi termen a scazut de la 2,26% la 2,17%.

Un numar de cinci banci (Banca Transilvania, CEC Bank, Alpha Bank, First Bank si Credit Europe Bank) au taiat in aceasta luna din dobanzile la termen in lei.

Bancile reduc nivelul dobanzilor la depozite in urma scaderii dobanzilor din piata interbancara (ROBOR), o consecinta a ajustarii dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a fost diminuata, saptamana trecuta, cu un sfert de punct, de la 1,5% la 1,25%.

Prin urmare si dobanzile pietei interbancare sunt in scadere: ROBOR la 3 luni a ajuns la 1,59%, de la 1,78% cat era inainte de decizia BNR.

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Cea mai mare dobanda pentru un depozit in lei o gasim la CEC Bank: 3,5% pentru un depozit la termen de 3 ani (36 de luni), facut prin aplicatiile online. La polul opus, cea mai mica dobanda este platita de BRD - 1,65%.

Cea mai mica dobanda la un depozit in lei, de 0,1%, este cea la un depozit pe termen de o luna, la BRD si ING Bank.

Cea mai ridicata dobanda la un depozit pe o luna este la Libra Bank: 1,7%, constituita prin online banking.

La un depozit pe trei luni, cea mai ridicata dobanda este la OTP Bank (2,2%, prin online banking), iar cea mai mica la ING, doar 0,2%.

In cazul depozitelor pe termen de 12 luni, cele mai bune dobanzi sunt platite de OTP Bank (3,3%) si CEC Bank (3,1%), iar cele mai mici de BRD (1,05%) si BCR (1,25%).

Si comisioanele conteaza

Pentru retragerea banilor dintr-un depozit la ghiseele bancilor, unele banci isi taxeaza clientii cu comisioane care ajung la 2% din suma retrasa, in cazul BCR si Raiffeisen.

Sapte banci (CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Garanti Bank, Libra Bank, First Bank si Intesa) nu aplica niciun comision in data scadenta a depozitului.

Daca banii sunt retrasi la bancomatul propriu (al bancii care a emis cardul), comisionul este 0 la CEC Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT) si Intesa, in timp ce la alta banci este de regula 0,2%, dar ajunge la 1%, minim 10 lei la Raiffeisen Bank.

Pentru retragerea banilor de la bancomatele altor banci, o singura banca nu are comision: CEC Bank. Cele mai mari comisioane sunt la cardurile Unicredit si Raiffeisen (1,5% din suma retrasa).

Dupa calculul dobanzilor la un depozit in valoare de 10.000 de lei pe 12 luni si aplicarea comisioanelor de retragere a banilor la ATM-ul propriu, precum si a comisioanelor pentru administrarea contului si a aplicatiilor de online banking, cele mai mari castiguri la obtinem la CEC Bank si OTP Bank (310 lei).

Cele mai mici castiguri la acest depozit sunt la Raiffeisen (75 de lei) si Raiffeisen (85 de lei), iar dupa aplicarea comisioanelor, clientii celor doua banci raman in pierdere cu 33 de lei, respectiv 73 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  cont bancar  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

 



 

Ultimele Comentarii