BANCI | Cariera

Ufuk Tandoğan va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu la conducerea Garanti BBVA Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-19 22:48

Garanti BBVA Romania anunță retragerea lui Ufuk Tandoğan de la conducerea băncii. Grupul Garanti a precizat ca acesta va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu, seful riscului pentru clientii companii in cadrul bancii.

După o carieră de peste 35 de ani în grupul Garanti BBVA, Ufuk Tandoğan se va retrage în câteva luni din funcțiile ocupate în cadrul Garanti BBVA Romania, conform unui anunt al bancii, in care se mai mentioneaza:

În timpul mandatului de 8 ani la conducerea Garanti BBVA România, activele băncii la nivel local au crescut în mod constant, cu aproape 50%, ajungând la 2,2 miliarde euro.

Totodată, banca și-a îmbunătățit cota de piață, a înregistrat o evoluție și creștere organică și și-a consolidat poziția în sector.

În prezent, Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală și a zecea ca mărime.

Din 2012, când Ufuk Tandoğan a fost numit în funcție, banca și-a dezvoltat semnificativ portofoliul de credite, crescând cu 50% (de aproape trei ori mai mai mult decât media pieței), ajungând la 1,5 miliarde euro, și și-a majorat depozitele cu peste 400% (de aproape patru ori mai mult decât media pieței), depășind 1,7 miliarde euro.

Banca ocupă a cincea poziție pe piață ca furnizor de sisteme de plată, atât în ceea ce privește portofoliul de carduri de credit (care a crescut cu 50% în 8 ani), cât și rețeaua de POS-uri (care a crescut cu 90% în 8 ani).

Garanti BBVA este în prezent a șasea bancă din România în ceea ce privește penetrarea digitală.

Pe durata mandatului de opt ani al lui Ufuk Tandoğan, banca a înregistrat o creștere constantă și sustenabilă a profitabilității, ce a condus la dublarea solvabilității, de la 12,5%, la 24%.

Totodată, în aceeași perioadă, calitatea activelor s-a îmbunătățit, rata creditelor neperformante ajungând la 3,5% (de la 16.5%), actualmente sub media pieței.

Toți indicatorii prudențiali, inclusiv lichiditatea, solvabilitatea, riscul de piață, riscul de dobândă și riscul de credit, sunt aliniați la standardele impuse de Autoritatea Bancară Europeană.

Performanța băncii în timpul conducerii lui Ufuk Tandoğan se reflectă și în evoluția pozitivă a brandului Garanti BBVA la nivel local, banca fiind denumită Superbrand în ultimii ani.

Ca o recunoaștere a meritelor sale, Ufuk Tandogan a fost distins și premiat Bancherul anului de mai multe trusturi media, primind recunoaștere pentru abilitățile de leader și pentru strategia de afaceri și de banking.

Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, lider în toate liniile de business și cu peste 17 milioane de clienți. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Taguri: Garanti BBVA  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraUfuk Tandoğan va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu la conducerea Garanti BBVA Romania

Garanti BBVA Romania anunță retragerea lui Ufuk Tandoğan de la conducerea băncii. Grupul Garanti a precizat ca acesta va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu, seful riscului pentru clientii companii in cadrul bancii. După o carieră de peste 35 de ani în grupul Garanti detalii

CEC Bank are un nou director de retea

Gabriel Pralea este noul director responsabil cu administrarea rețelei de sucursale CEC Bank, poziție din care va coordona cea mai mare rețea teritorială bancară din România, care include peste 1.000 de unități, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Gabriel Pralea detalii

ING Bank are un nou economist-sef: Valentin Tataru

Valentin Tătaru este numit economist-șef pentru ING Bank România, rol pe care îl va prelua din luna ianuarie. Valentin s-a alăturat ING România în 2007, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de detalii

Documentar despre Simona Halep, sustinut de BT

Românii au ocazia, de Ziua României, să vadă primul documentar cu şi despre Simona Halep, unul dintre cei mai mari sportivi din România, numărul 1 mondial timp de 64 de săptămâni, anunta Banca Transilvania (BT) intr-un comunicat, in care mai detaliiUltimele Comentarii