Criza COVID-19 | Profil

Cum se amana ratele la creditele CEC Bank, conform OUG 227/2020

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-14 17:41

CEC Bank a publicat modul de amanare a ratelor la credite, conform prevederilor OUG 227/2020 privind modificarea OUG 37/2020.

Iata informatiile de pe site-ul CEC.ro:

Amânarea la plată a ratelor

Dacă veniturile tale au fost afectate pe perioada pandemiei, poți solicita amânarea la plată a ratelor.

Încă din primele zile ale pandemiei, CEC Bank a fost și continuă să fie alături de clienții săi afectați de criza COVID 19. Dacă veniturile tale sau ale familiei au fost afectate pe perioada pandemiei de coronavirus, poți solicita amânarea la plată a ratelor pe o perioadă de până la 9 luni, în baza moratoriului public adoptat de guvern prin OUG 227/2020 privind modificarea și completarea OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Condiții pentru amânarea la plată a ratelor

Moratoriul pentru amânarea la plată a ratelor expiră la 31 decembrie 2020. Dacă ai beneficiat deja de această măsură, trebuie să soliciți expres o nouă amânare în baza noii ordonanțe de urgență 227/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Altfel, trebuie să reiei rambursarea creditului conform noului scadențar.

Ratele pot fi amânate pentru o perioadă totală cumulată de 9 luni. Spre exemplu, dacă ai beneficiat deja de o amânare la plată a ratelor pe o perioadă de 5 luni pe parcursul anului 2020, poți obține o nouă amânare pentru încă maximum 4 luni începând din 2021 (diferența dintre perioada maximă permisă - 9 luni - și numărul de luni pentru care ai beneficiat deja de amânare).

Este bine să știi că pot beneficia de amânarea la plată a ratelor doar persoanele ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de către pandemia de coronavirus.

Un alt aspect important! Amânarea se poate acorda doar pentru creditele care nu înregistrau restanțe până la data depunerii cererii de amânare la plată a ratelor.

Cum soliciți amânarea ratelor

Poți transmite cererea prin formularul de mai jos, la linia telefonica dedicată 031.423.2020 sau pe email, la adresa alaturidetine@cec.ro până la data de 15 martie 2021.

Nu uita să atașezi declarația pe propria răspundere semnată și completată (vezi model aici), din care să reiasă că veniturile ți-au fost afectate.

Cererea va fi înregistrată de la momentul primirii acesteia de către Bancă și îti vom trimite un email de confirmare.

Întrebări și răspunsuri

Pot obține amânarea ratelor dacă am beneficiat deja de o amânare?

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 227/2020, toți clienții ale căror venituri au fost afectate pe perioada pandemiei de coronavirus pot obține amânarea la plată a ratelor pentru o perioadă de maximum 9 luni (cumulate în anii 2020 și 2021).

Spre exemplu, dacă ai beneficiat deja de o amânare la plată a ratelor pe o perioadă de 5 luni pe parcursul anului 2020, poți obține o nouă amânare pentru încă maximum 4 luni începând din 2021 (diferența dintre perioada maximă permisă - 9 luni - și numărul de luni pentru care ai beneficiat deja de amânare în cursul anului 2020).

Pot obține amânarea ratelor dacă am beneficiat de soluția de amânare a bancii, nu de cea prin ordonanță de urgență?

Soluția de amânare la plată a ratelor se poate aplica și celor care au beneficiat deja de o soluție proprie a băncii.

În cât timp voi primi răspunsul la cererea mea de amânare la plată a ratelor?

Clienții vor primi răspuns la solicitări în maximum 15 zile de la înregistrarea cererii.

Care este termenul limită pentru a cere amânarea la plată a ratelor?

Cererile pot fi transmise până la data de 15 martie 2021.

Va crește rata lunară din cauza amânării?

Pe durata amânării la plată a ratelor, dobânda de rambursat și comisioanele se vor adăuga la valoarea rămasă a creditului. În cazul creditelor ipotecare, dobânda nu va fi capitalizată.

Impactul asupra ratelor lunare diferă în funcție de specificul creditului (rata dobânzii, durata totală de rambursare, câte rate au fost deja achitate) și de soluția pentru care optezi (prelungirea duratei sau menținerea acesteia).

Vei primi în adresa de răspuns la solicitare toate informațiile necesare privind impactul asupra ratelor și asupra creditului.

Sursa: CEC.ro

Taguri: Criza COVID-19  CEC Bank  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilIdea Bank: rezultatele financiare in S1 2021

Activitatate Idea Bank a fost caracterizata, in primul semestru (S1) din 2021, de continuarea strategiei de crestere organica si consolidare a pozitiei bancii pe piata, in contextul pandemic, care a necesitat o adaptare agila, se arata in raportul semestrial publicat de banca poloneza, preluata detalii

ING Bank a acordat un credit firmei Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile si tablete

ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex – cel mai mare distribuitor de telefoane mobile și tablete de pe piața locală, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: La finalul lunii septembrie detalii

Excluziunea sociala in Romania a atins 35,8% (Raluca Andreica, Patria Credit IFN)

Patria Credit IFN, membră a Grupului Patria Bank, instituție dedicată microfinanțării producătorilor agricoli și micilor afaceri din mediul rural, se alătură și anul acesta inițiativei European Microfinance Network și celebrează alături de alte 20 de instituții și parteneri detalii

BNR ar putea creste dobanda la 2%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea majora dobanda de politica monetara la 2% in sedinta de politica monetara din 9 noiembrie, apreciaza analistii Erste Bank, actionarul majoritar al detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Amanare rate BRD

  Trebuie sa faceti o cerere la BRD, prin telefon, e-mail, pe site-ul BRD.ro sau intr-o sucursala, in ... detalii

 • Amanare

  As dori sa fac o amânare pentru rata mea pe câteva luni ,din motive ... detalii

 • asigurare credit

  Daca ati avut asigurare la credit, trebuie sa verificati daca a fost activata respectiva asigurare. ... detalii

 • Rata la banca

  Am primit instintare pentru un credid ne platit din 2009 ce se pote face eu am avut asigurare pe ... detalii

 • TBI Bank

  OK.Multumes pentru conversatie si ... detalii