TEHNOLOGII BANCARE | Profil

CEC Bank a introdus noi metode pentru confirmarea platilor online cu cardul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-04 16:59

Plățile online cu carduri emise de CEC Bank sunt acum mai sigure. De la începutul anului, CEC Bank a implementat noi metode pentru confirmarea plăților online cu cardul, în conformitate cu prevederile Directivei Europene revizuite privind Plățile (PSD2), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Potrivit PSD2, pentru confirmarea plăților online cu cardul este necesară utilizarea a cel puțin doi factori de autentificare din cele 3 categorii posibile:

(1) ceva ce doar clientul cunoaște, cum ar fi codul PIN/parola;

(2) ceva ce doar clientul deține, de exemplu telefonul mobil și coduri de autorizare trimise pe SMS și

(3) ceva ce clientul este, cum ar fi amprenta, recunoașterea facială sau alte elemente de biometrie.

Clienții CEC Bank au la dispoziție două metode pentru confirmarea plăților online cu cardul:

- Realizarea autentificării biometrice prin utilizarea aplicației Mobile Banking. Activarea acestei funcționalități din aplicația Mobile Banking este disponibilă încă din luna mai 2020.

- Confirmarea tranzacțiilor cu două parole: în plus față de parola dinamică trimisă prin SMS, se va utiliza și o parola statică.

Pentru toți clienții înrolați în serviciul 3D Secure, parola statică inițială ce va fi folosită la prima tranzacție este numele de fată al mamei, iar schimbarea acestei parole este obligatorie după prima tranzacție. Această metodă de autentificare a devenit obligatorie de la începutul anului.

Pentru mai multă ușurință în ceea ce privește efectuarea plăților online cu cardul, banca recomandă activarea autentificării biometrice din aplicația MobileBanking.

Astfel, clienții vor primi notificare push pe telefon și vor putea confirma tranzacția după logarea în aplicația Mobile Banking, fără a mai fi necesară introducerea parolei și a codului unic primit prin SMS, în pagina comerciantului.

Mai multe detalii sunt disponibile în pagina dedicată de pe https://www.cec.ro/plati-online.

Taguri: aplicatie mobile banking  plati online  CEC Bank  banca  CEConline  

Comentarii

Georgetaapolozan
Plata online
Nu reusesc sa platesc parola statica care este si ce parola trebuie sa scriu in cele 2 rubrici nu inteleg ajutati ma va rog mereu am platit facturi prin cod 3d secure trimis de d stra nu sunt in tara sa pot veni la d stra ajutati ma va rig mult, multumesc pt intelelegere

Vasile Coman - Bancherul.ro
Parola plata online 3d secure
Stimata doamna, parola statica pe care trebuie sa o introduceti este numele de fata al mamei, iar in celelalte rubrici o parola din 4 cifre pe care o alegeti dumneavoastra. Reveniti va rog la mine daca nu reusiti: 0723292899.

Gabriel Neagu
parola statică plata online
Sunt plecat în străinătate și nu mai pot face plăți online, mi se cere acum parola statică, dar nu-mi amintesc sa fi declarat numele de fată al mamei la eliberarea cardului..in celelalte două rubrici trebuie o parolă de 4 cifre sau 8 caractere aleatorii?

Piloiu Emil Radu
Parolele
Parola dinamica introdusa la prima tranzacție devine parola statica ulterior? Ce fac dacă am uitat parola statica? Nu mai plătesc facturi.?

Matasaru Ioan
Parola
Nu era normal ca clientii sa fie informati cu privire la modificarile facute si sa li se ceara acordul. Vorba unui jurnalist: ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

Sorca Mariana
Parola
La naiba....in loc sa simplificati lucrurile ,le complicati.plateam toate facturile cu cardul in baza sms ului trimis de către voi ...akm cine credeti ca are nervi sa va tot schimbe vouă parole?voi care stati intr un birou 8h emiteti reguli pt amărâti de oameni ,va luati leafa si plecati acasa.

Paul4
Parola statica
Am urmat instructiunile , iar la prima plata am creat parola statica , pe care am uitat- o. Ce este de facut ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilOferta cu dobanda de 6,5% la depozitele CEC Bank

CEC Bank continuă campania derulată pentru Pachetul Grijă Completă, cu o dobândă avantajoasă la depozitul cu depuneri ulterioare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 
"CEC Bank continuă să încurajeze economisirea prin acordarea unor dobânzi detalii

CEC Bank isi intareste pozitia pe piata bancara, prin majorarea activelor cu 30%

- CEC Bank continuă să susțină economia: credite noi acordate de circa 5 miliarde de lei în primul semestru din 2023  - CEC Bank continuă să-și consolideze poziția pe piață – cu o creștere a activelor nete de  detalii

Reduceri de 10% la platile cu cardul Figo.Pay CEC Bank

• La fiecare achiziție, utilizatorii primesc înapoi pe card până la 10% din suma cheltuită, în limita a 1.000 de lei lunar

CEC Bank, în parteneriat cu Medeva Fintech, lansează o nouă variantă a produsului Figo.Pay by CEC detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o valoare de 5 ori subventia APIA

• În premieră, finanțările pot fi accesate și de către fermierii din sectorul zootehnic CEC Bank, în parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, lansează finanțările pe baza subvențiilor APIA pe 5 ani, acestea putând fi detalii

  

Ultimele Comentarii