BANCI | Ultima Ora

Guvernul va adopta un nou moratoriu pentru amanarea ratelor la creditele acordate de banci, conform normelor europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-29 07:24

Premierul Florin Citu a anuntat ieri ca Guvernul va adopta un nou moratoriu privind amanarea ratelor la creditele acordate de banci persoanelor fizice si firmelor, conform normelor impuse de Autoritatea Bancara Europeana (ABE).

Conform ABE, in cadrul noilor moratorii generale pentru amanarea ratelor la credite, perioada maxima de amanare nu poate fi mai mare de noua luni. 

Aceasta inseamna ca cei care si-au amanat deja ratele pentru o perioada de 6 luni, de exemplu, vor putea sa le amane doar pentru inca 3 luni, astfel ca in total sa fie noua luni. Cei care si-au amanat deja ratele pe perioade de peste noua luni, nu-si vor mai putea prelungi termenul. (vezi aici detalii)

Florin Citu: "Am mai avut discuții în toată această perioadă, și se consolidează, referitoare la amânarea plății ratelor la bănci.

Ştiţi foarte bine că există o decizie a EBA, Autoritatea Bancară Europeană, care spune că se pot amâna aceste rate până la nouă luni.

În acest moment am găsit o soluție, zic eu, pe care o vom prezenta, prin care vom putea să prelungim această facilitate pentru anumite categorii.

Când o să avem, și sper ca în zilele următoare să avem detaliile, o să venim și public cu această ordonanță.

Dar vreau să îi asigur pe români că am lucrat în această perioadă și ne apropiem de o soluție care să permită celor care au fost și sunt încă afectați de această perioadă de criză, să poată să beneficieze în continuare, sau alții care au fost afectați mai târziu, să beneficieze de această facilitate.

Repet, detaliile le voi prezenta în zilele următoare. Este o soluție care intră în acel șablon pe care ni l-a dat Autoritatea Bancară Europeană."

Taguri: European Banking Authority (EBA)  Autoritatea Bancara Europeana (ABE)  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii