BANCI | Stirea Zilei

Cursul de schimb valutar euro/leu pentru platile cu cardurile Raiffeisen a trecut de 5 lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-22 22:01

Unele banci, precum Raiffeisen, Unicredit sau ING, au comisioane de 7-8% pentru platile cu cardul in euro, astfel incat cursurile de schimb valutar practicate de aceste banci sunt cele mai ridicate in comparatie cu alte banci, depasind 5 lei pentru un euro, in cazul Raiffeisen, conform topului realizat de Bancherul.ro (vezi foto).

Clasamentul a luat in calcul cursurile de schimb valutar euro/leu utilizate de 15 banci pentru tranzactiile cu cardul, in contul curent si la casele de schimb.

Cel mai dezavantajos curs pentru platile cu cardul in euro este la ING: 4,7685 lei la cumpararea de euro, cu 2% peste nivelul cursului mediu calculat de BNR, de 4,8663 lei pentru un euro.

La vanzarea de euro in cazul platilor cu cardul, cel mai mare curs este al Raiffeisen: 5,0245 lei, singurul care depaseste pragul de 5 lei, fiind cu 3,1% peste cursul BNR.

BRD practica o marja de 1,32% fata de cursul BCE (Banca Centrala Europeana) la cursul pentru cumparare de euro cu cardul si o marja de 1,62% la cursul de vanzare.

La Unicredit, comisionul total peste rata BCE este 7%.

Raiffeisen mentioneaza ca la cursul BCE se adauga marja bancii de 8% din acest curs, utilizat in cadrul serviciului de Conversie Valutara Dinamica oferit de Raiffeisen Bank la bancomate (ATM), conform prevederilor Regulamentului UE 518/2019.

Bancile cu cele mai avantajoase cursuri de schimb valutar

Cele mai avantajoase cursului de schimb valutar euro/leu la platile cu cardul le gasim la CEC Bank, atat la vanzare, cat si la cumparare. Alte banci cu cotatii avantajoase sunt Banca Transilvania (BT), First Bank, Libra Bank si Alpha Bank.

Pentru conversia valutara in conturi, cele mai bune cotatii, la cumpararea de euro, sunt la Alpha Bank, Credit Europe si Idea Bank, iar la vanzarea de euro la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank.

Pentru schimburile valutare la ghiseele bancilor, cele mai bune cursuri pentru cumpararea de euro sunt la CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank, iar pentru vanzarea de euro la CEC Bank, Patria Bank si Idea Bank.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  curs BNR  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  card euro  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele online ale IFN-urilor supraindatoreaza populatia: o problema in atentia BNR

Bancherul.ro si Reclamatiibanci.ro au primit in ultima perioada mai multe sesizari de la cititori care se plang ca au ajuns supraindatorati, dupa ce au putut obtine mai multe imprumuturi online de la IFN-uri, desi aveau deja de platit rate care depaseau detalii

Cum "se pescuiesc” 5.000 de euro de pe un card, printr-o frauda online, iar banca spune ca e vina clientului

„Mi-am deschis un cont la banca, cu card atasat, dar fara sa fiu atentionat cu privire la riscul fraudelor online, denumite phishing”, ne-a transmis un cititor. Iata ce a patit. Dupa cateva zile de la deschiderea contului, a primit un e-mail care parea de la banca, detalii

Cu cat s-a scumpit un credit ipotecar?

Costul unui credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte a crescut cu 2,5 procentuale in acest an, dupa ce Banca Nationala a Romanei (BNR) a majorat dobanda mult mai mult, cu 4,75 puncte, de la 2% in ianuarie la 6,75% in noiembrie. Concret Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul detalii

Care sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking?

George BCR, First Bank si ING Home Bank sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking, conform evaluarilor din magazinele online de unde se pot descarca: Google Play pentru telefoane cu Adroid si App Store pentru divaisuri iPhone. Notele primite de detalii

  

Ultimele Comentarii