BANCI | Stirea Zilei

Cursul de schimb valutar euro/leu pentru platile cu cardurile Raiffeisen a trecut de 5 lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-22 22:01

Unele banci, precum Raiffeisen, Unicredit sau ING, au comisioane de 7-8% pentru platile cu cardul in euro, astfel incat cursurile de schimb valutar practicate de aceste banci sunt cele mai ridicate in comparatie cu alte banci, depasind 5 lei pentru un euro, in cazul Raiffeisen, conform topului realizat de Bancherul.ro (vezi foto).

Clasamentul a luat in calcul cursurile de schimb valutar euro/leu utilizate de 15 banci pentru tranzactiile cu cardul, in contul curent si la casele de schimb.

Cel mai dezavantajos curs pentru platile cu cardul in euro este la ING: 4,7685 lei la cumpararea de euro, cu 2% peste nivelul cursului mediu calculat de BNR, de 4,8663 lei pentru un euro.

La vanzarea de euro in cazul platilor cu cardul, cel mai mare curs este al Raiffeisen: 5,0245 lei, singurul care depaseste pragul de 5 lei, fiind cu 3,1% peste cursul BNR.

BRD practica o marja de 1,32% fata de cursul BCE (Banca Centrala Europeana) la cursul pentru cumparare de euro cu cardul si o marja de 1,62% la cursul de vanzare.

La Unicredit, comisionul total peste rata BCE este 7%.

Raiffeisen mentioneaza ca la cursul BCE se adauga marja bancii de 8% din acest curs, utilizat in cadrul serviciului de Conversie Valutara Dinamica oferit de Raiffeisen Bank la bancomate (ATM), conform prevederilor Regulamentului UE 518/2019.

Bancile cu cele mai avantajoase cursuri de schimb valutar

Cele mai avantajoase cursului de schimb valutar euro/leu la platile cu cardul le gasim la CEC Bank, atat la vanzare, cat si la cumparare. Alte banci cu cotatii avantajoase sunt Banca Transilvania (BT), First Bank, Libra Bank si Alpha Bank.

Pentru conversia valutara in conturi, cele mai bune cotatii, la cumpararea de euro, sunt la Alpha Bank, Credit Europe si Idea Bank, iar la vanzarea de euro la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank.

Pentru schimburile valutare la ghiseele bancilor, cele mai bune cursuri pentru cumpararea de euro sunt la CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank, iar pentru vanzarea de euro la CEC Bank, Patria Bank si Idea Bank.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  curs BNR  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  card euro  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR: riscurile financiare s-au intensificat

Riscurile la adresa stabilității financiare s-au intensificat de la data Raportului anterior, ca urmare a creșterii incertitudinilor privind evoluțiile economice și financiare, pe fondul accentuării tensiunilor geopolitice și continuării războiului din Ucraina, precum detalii

BNR majoreaza dobanda la 7%, dar ROBOR-ul nu va mai creste

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 7%, in consens cu anticiparile analistilor, pentru a stavili cresterea inflatiei. Decizia nu va afecta insa si dobanzile pietei interbancare (ROBOR), considera detalii

Dobanda IRCC la credite a crescut de la 4,06% la 5,71%

Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) valabil pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila acordate in primul trimestru din 2023 a crescut la 5,71%, fata de 4,06% cat era in precedentele trei luni. Majorarea indicelui de dobanda a fost detalii

Populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, spune Banca Nationala a Romaniei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) spune ca populatia nu are probleme cu plata creditelor luate de la banci si IFN-uri, restantele fiind in scadere, conform datelor de la finalul lunii octombrie 2022. Insa cresterea puternica a inflatiei si a dobanzilor in detalii

  

Ultimele Comentarii