BANCI | Ultima Ora

Din ianuarie 2021 se schimba metoda de confirmare a platilor online cu cardurile Banca Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-19 21:21

Din ianuarie 2021, detinatorii de carduri Banca Transilvania vor avea, la alegere, doua modalitati de autorizare a platilor online, conform standardului de securitate 3D Secure:

1. prin aplicatia BT Pay;

2. prin introducerea a doua parole, in loc de una, ca pana acum.

Confirmarea platilor online prin aplicatia BT Pay este mai simpla: detinatorul cardului primeste o notificare pe telefon care-i deschide ecranul cu datele platii online si anume cardul cu care se face plata, suma si numele magazinului, iar confirmarea platii se face printr-una din metodele de deblocare a telefonului sau prin autentificare biometrica, adica face ID (recunoastere faciala) sau amprenta.

Varianta de confirmare a platilor online prin BT Pay este deja disponibila pentru clientii BT, in timp ce optiunea prin doua parole va fi valabila din luna ianuarie 2021.

Confirmarea platilor online prin doua parole este mai dificila. E nevoie de o parola permanenta (statica), care trebuie insa schimbata dupa 90 de zile, si de o parola unica, primita prin SMS.

Parola statica va putea fi aleasa de clientii Bancii Transilvania din ianuarie 2021, la prima plata online.

Banca Transilvania mentioneaza ca schimbarea modului in care se confirma platile online este necesara pentru sporirea sigurantei tranzactiilor, in contextul cresterii numarului acestora, precum si pentru conformarea cu Directiva Europeana privind serviciile de plata, PSD2, care impune o autentificare mai stricta (SCA-Strong Customer Authentication).

Mai exact, SCA impune existenta a cel putin doua elemente din trei posibile: ceva ce doar clientul cunoaste, cum ar fi parola, ceva ce doar clientul are, precum telefonul, si ceva ce confirma identitatea clientului, precum amprenta sau recunoasterea faciala.

Taguri: Banca Transilvania  plati online  BT Pay  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii