BANCI | Ultima Ora

Techventures Bank, fosta Banca Feroviara, se lanseaza cu un site modest

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-14 19:10

Techventures Bank, fosta Banca Feroviara, preluata de Vasile Olimpiu Balas, care a a dezvoltat o firma specializata in servicii IT pentru banci, New Business Dimensions, isi anunta lansarea cu un site modest in comparatie cu cele ale altor banci, desi ar fi fost de asteptat ca acesta sa reprezinte chiar un atu pentru un IT-ist specializat in banking.

Singura "aventura" a site-ului Techventures Bank este extensia unica .bank (www.techventures.bank), toate celelalte banci avand extensia .ro.

Din pacate, site-ul noii banci a carei lansare a fost anuntata astazi, intr-un comunicat (vezi mai jos), nu are nicio alta inovatie, din pacate.

Mai rau, are si bug-uri. Unul descoperit la intamplare este acela ca din pagina cu credite de nevoi personale nu poti naviga catre o alta pagina, cea de carduri.

Apropo de carduri, conform informatiilor de pe site, cardurile noii banci nu sunt inca disponibile pentru potentialii clienti, ci doar din 21 decembrie.

Site-ului Techventures Bank ii lipsesc si elementele utilitare si interactive prezente pe site-urile altor banci, precum calculatoarele de credite si economii, chat sau alte aplicatii de interactiune cu clientii, precum posibilitatea de a aplica online pentru un produs bancar.

Si grafica si continutul site-ului Techventures se afla la un nivel evident cu mult sub cel al altor banci importante din Romania.

De exemplu, in pagina cu credite nu se regasesc documentele cu privire la costurile unui credit (dobanzi, comisioane, asigurari etc.), ceea ce induce o senzatie de amatorism.

In privinta conducerii noii banci, a capitalului si fondurilor de care aceasta dispune planeaza deocamdata misterul, aceste informatii esentiale neregasindu-se nici in comunicatul transmis astazi presei nici pe site-ul bancii.

Comunicatul Techventures Bank:

BANCA COMERCIALĂ FEROVIARĂ își schimbă acționariatul și devine TECHVENTURES BANK

București, 14 decembrie 2020 - BANCA COMERCIALĂ FEROVIARĂ S.A. devine TECHVENTURES BANK S.A. și are doi acționari noi: Vasile Olimpiu BALAȘ, acționar majoritar cu 64.6% și Tech Ventures Capital AFIA S.A., o societate de administrare a fondurilor de investiții alternative, cu 9.5%.

În acționariat rămân firmele TRISTAR S.R.L., cu un pachet de 18.5%, și Atelierele CFR GRIVIȚA S.A., cu un pachet de 7.4%.

Cine este Vasile Olimpiu BALAȘ? Cu o experiență de peste 20 de ani în creare de software pentru industria de banking din România, dintre care ultimii cinci fiind lider de piață în nișa de raportări cu firma New Business Dimensions, unde a fost acționar majoritar, Vasile Olimpiu BALAȘ se remarcă prin faptul că este primul programator român acționar majoritar la o bancă.

„Începând cu decembrie 2020 avem un proiect nou – TECHVENTURES BANK, o bancă ce va fi dezvoltată după viziunea unui IT-ist care își propune să livreze produse și servicii conectate la ultimele tehnologii avansate disponibile pe piața internațională. Ne dorim să ne diferențiem printr-o tehnologie aplicată și utilă fiecărui client. Din luna ianuarie a anului viitor vom începe integrarea a o serie de tehnologii și vom continua să dezvoltăm fiecare soluție și produs prin această viziune.” a declarat Vasile Olimpiu BALAȘ.

Vasile Olimpiu BALAȘ și-a început cariera în IT în 1997, la Probass S.A. unde a rămas până în 2010, ca acționar și programator. Din 2013 a preluat New Business Dimensions, unde a continuat să fie programator alături de echipa sa, fiind implicat activ în proiectele companiei specializate în core-banking si raportări. În lunga sa carieră, nu și-a pierdut niciodată pasiunea pentru scris linii de cod și a gândi în perspectivă, lucru care s-a văzut și în faptul că, în prezent, peste 20 de bănci din România folosesc soluțiile gândite și scrise de Bălaș.

„Vrem să facem piața de banking mult mai dinamică și mai agilă, prin soluții dezvoltate cu scopul de a simplifica experiența clienților care, la rândul lor, să poată fi mult mai implicați în propriile proiecte, și nu în procese laborioase cu banca. De altfel, noi ne adresăm antreprenorilor și oamenilor care vor să reușească prin forțe proprii și care își doresc un partener de încredere, serios și pe termen lung” a mai declarat Vasile Olimpiu BALAȘ.

În acționariat se regăsesc investitorii de la Tech Ventures Capital si o parte din mentorii de la incubatorul TechVentures.

Aceștia vor selecta start-up-urile care se aliniază cu strategia TECHVENTURES BANK și le vor propune spre integrare în oferta de soluții și produse ale băncii. Astfel, TECHVENTURES BANK va avea constant o sursă de inovație pentru clienții săi.

Pentru clienții actuali, serviciile sau produsele pe care aceștia le folosesc își vor păstra în perioada următoare caracteristicile. Procesul de rebranding a început în cadrul sediului central și va continua în teritoriu, unde toate cele 11 unități vor beneficia de noua identitate vizuală în următoarele luni. Despre locația sucursalelor dar și pentru mai multe detalii despre TECHVENTURES BANK, va rugam accesați www.techventures.bank.

Taguri: banca  Techventures Bank  

Comentarii

Giovanni
Sunt ceva informatii
Sediul social: str. Popa Tatu nr. 62 A, tronson A, sector 1, București, România, Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J40/3215.10.03.2009; Cod unic de Înregistrare: 25263452; Capital social subscris și vărsat integral: 90.980.400 RON Numărul de înmatriculare în Registrul Instituiților de Credit: RB-PJR-40-067, Atestată ASF nr. 13/28.03.2019 Acestea se regasesc pe site la rubrica "Despre noi"

DragosCristian
Vreau să intru pe aplicație
Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii