BANCI | Interviu

Eximbank a majorat creditarea firmelor cu 24%, in timpul pandemiei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-10 22:33

Eximbank si-a majorat cu 24% volumul de credite brute acordate companiilor in acest an comparativ cu anul precedent, in contextul pandemiei COVID-19, in timp ce rata creditelor neperformante se afla in scadere, la 2,8%, conform datelor furnizate de banca la solicitarea Bancherul.ro.

Eximbank a mai facut urmatoarele precizari:

"Anul acesta, eforturile EximBank s-au concentrat pe susținerea întreprinzătorilor în depășirea acestei perioade excepționale, iar, pentru aceasta, banca a făcut multe schimbări extrem de rapide.

Astfel, EximBank a oferit clienților posibilitatea amânării obligațiilor scadente față de bancă, a prelungit liniile de credit scadente, a simplificat procesul de aprobare a solicitărilor clienților atât în ceea ce privește documentația, cât și a modalității de transmitere a acesteia, și a acordat rapid facilități pentru capital de lucru pentru clienții impactați.

În plus, banca a exploatat în beneficiul antreprenorilor o resursă financiară suplimentară prin participarea la programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest.

Suplimentar, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 beneficiază de produse noi de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank ca parte a programului guvernamental de sprijin din cadrul Planului de investiții și relansare economică.

Prin acest program se asigură acces  complementar programului IMM Invest la instrumentele de suport oferite de statul român și obținerea unui nivel de susținere similar cu companiile europene pentru toate firmele românesti eligibile interesate.

Ca rezultat, activitatea EximBank s-a intensificat, iar după nouă luni înregistrează o performanță financiară bună: volumul creditelor brute a depășit 5 miliarde de lei, în creștere cu 24% față de anul precedent, iar expunerea totală administrată s-a majorat cu 1,8 miliarde de lei, până la 12,2 miliarde de lei, potrivit datelor financiare neauditate.

Totodată, ca urmare a adoptării unei abordări prudente atât pentru bancă, cât și pentru clienți, banca a înregistrat o rată a expunerilor neperformante de 2,8%, îmbunătățită semnificativ față de cea din decembrie 2019 și mult sub media sistemului bancar (4,3%).

EximBank va continua să fie alături de întreprinzătorii români care sunt presați să adopte comportamente strategice diferite pentru a depăşi momentele de cotitură pentru firmele lor și le va oferi soluţiile financiare care să le permită să meargă mai departe și să se dezvolte."

Taguri: banca  Eximbank  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuRevolut si ING mi-au blocat conturile din cauza unor transferuri considerate fraude. Ce pot sa fac?

"Buna ziua. Mi-a fost blocat contul Revolut, din cauza a doua transferuri din strainatate considerate fraude, precum si contul ING, in urma solicitarii Revolut. Numai ca nu este vorba de nicio frauda, sunt bani primiti de la un prieten, iar o parte sunt si bani castigati din detalii

Idea Bank va fi o entitate separata, de tip banca digitala, in cadrul Grupului Banca Transilvania

Idea Bank, banca poloneza preluata de Banca Transilvania (BT), nu va fuziona cu banca-mama ci va ramane o entitate separata, care va fi transformata intr-o banda digitala, "un hub de digital banking, depasind sfera bancilor tranditionale", conform informatiilor furnizate de banca din Cluj, cea detalii

Acord pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene prin PNDR intre Eximbank si AFIR

EximBank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un acord de colaborare cu scopul de a sprijini – prin finanțarea companiilor eligibile – accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală detalii

CSALB: incep sa apara cazuri de solutionare amiabila a cererilor de dare in plata

"Încep să apară și cazuri de soluționare amiabilă a cererilor de dare în plată... Ținând cont de clarificările termenului de impreviziune acceptate de CCR ca fiind constituționale, recomandăm băncilor să fie mai deschise față de solicitările de detalii

  

Ultimele Comentarii