BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici comisioane pentru un cont in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-07 09:39

Comisioanele practicate de banci pentru un cont in euro cu card atasat si serviciul de internet/mobile banking variaza intre 36 de lei si 144 de lei, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro.

Cele mai mici comisioane le au conturile in euro deschise la Libra Internet Bank, First Bank si OTP Bank, cu comisioane intre 36 si 52 de lei, in timp ce tarifele cele mai ridicate sunt practicate de BCR, Raiffeisen si BRD, cu comisioane intre 77 si 144 de lei.

Topul a fost realizat prin insumarea unui numar de 16 comisioane standard pentru un cont in euro:

1. Administrarea lunara a contului: comisioanele variaza intre 0 la Libra Bank si 3 euro la Raiffeisen.

2. Emiterea unui card in euro: comisioanele variaza intre 0 si 5 euro la BCR, Raiffeisen si Alpha Bank. Sunt si banci care nu emit carduri in euro (Unicredit, CEC Bank, Garanti Bank, Credit Europe Bank, Banca Romaneasca).

3. Administrarea lunara a unui card in euro: comisioanele sunt 0 la BCR si First Bank si ajung la 1,5 euro la Credit Agricole.

4. Interogarea soldului la ATM-ul propriu, adica al bancii care a emis cardul: comisionul este intre 0 si 0,5 euro la Idea Bank.

5. Interogarea soldului la ATM-urile altor banci locale: comisionul este 0 la doar doua banci, Libra Bank si First Bank si ajunge la 1 euro la Banca Transilvania si BCR.

6. Interogarea soldului la ATM-urile altor banci din UE: comisioanele sunt identice cu cele de la bancomatele din Romania, conform normelor europene.

7. Retragere numerar la ATM-ul propriu: comisionul la majoritatea bancilor este 0,2% din suma retrasa, insa unele banci aplica tarife mult mai mari: 1,75%, minim 5 euro la BCR si 1,5%, minim 1 euro la Raiffeisen.

8. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Romania: cele mai mici comisioane le au cardurile in euro emise de Banca Transilvania (BT), First Bank, OTP Bank, Alpha Bank si Credit Agricole, cu 0,5% din suma retrasa, iar cele mai mari comisioane le au cardurile BCR (1,75%) si Raiffeisen (1,5%).

9. Retragerea de numerar la ATM-urile bancilor din UE: comisioanele sunt identice cu cele practicate la bancomatele din Romania, conform reglementarilor europene.

10. Retragerea de numerar in euro la ghiseul propriu: cel mai redus comision este la Banca Transilvania, de 0,2% din suma retrasa la ghiseu, iar cel mai ridicat la Raiffeisen, de 2%, minim 5 euro.

11/12. Administrarea serviciilor de internet/mobile banking: la batru banci comisionul este 0 (BCR, Libra Bank, Idea Bank si First Bank), cel mai mare comision fiind la OTP Bank (1,5 euro).

13. Pentru incasarile intrabancare (primirea de bani in cont dintr-un alt cont al aceleiasi banci) nicio banca nu are comision.

14. La incasarile interbancare (primirea de bani din conturile altor banci), o singura banca, Raiffeisen, practica un comision de 0,1% din suma incasata.

15. Platile interbancare in euro (intre conturile aceleiasi banci) sunt gratuite la toate bancile, cu trei exceptii: Raiffeisen Bank, Patria Bank si Alpha Bank.

16. Pentru platile interbancare in euro, comisioanele sunt identice cu cele in lei, conform normelor europene, si variaza intre 0 la Libra Bank si 4,51 lei la Raiffeisen.

Clasamentul a luat in calcul doar comisioanele pentru un cont curent in euro standard, nu pe cele din cadrul unor oferte sau pachete de servicii.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  cont euro  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  Educatie financiara  card euro  carduri de debit  Libra Internet Bank  

Comentarii

Joni
Tara asta
Mai bine Revolut, sa zicem de unicredit administrare 2e ~8lei, retragere de la un bancomat ca transilvania inca 7-8lei, retragere de la propiul bancomat 1%, pai deja ai pierdut 20de lei. Nu cadeti in plasele comisioane 0 oameni.

Adi
Subiect de mare interes
Ar fi foarte util daca articolul va fi actualizat lunar. Subiectul e de mare interes, insa comparatia ar trebui sa fie mai riguroase - exemplu : ultima coloana, costul total nu este clar cum s-a determinat si nu se specifica daca este lunar, anual, etc.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Care banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

 



 

Ultimele Comentarii